Annonce
Østjylland

Politiet lukker klublokaler i Trillegården: Frygter angreb fra rivaliserende bande

Østjyllands Politi har torsdag lukket et tilholdssted for en bande med tilknytning til Trillegården på Kappelvænget. Arkivfoto: Jens Thaysen
Torsdag blev nogle klublokaler på Kappelvænget, der bliver brugt af en af de to grupperinger i den verserende bandekonflikt, lukket. Politiet frygter angreb.
Annonce

AARHUS: Østjyllands Politi er i gang med at skrue bissen på overfor de to grupperinger, som i de seneste måneder har været i krig med hinanden i det vestlige Aarhus.

Derfor blev nogle klublokaler på Kappelvænget 8 i Aarhus V lukket torsdag. Østjyllands Politi har registreret, at bandemedlemmerne ofte mødes på stedet, og flere gange har man fundet våben på tilholdsstedet. Lukningen sker blandt andet fordi, politiet vurderer, at der er en risiko for, at stedet vil blive angrebet i forbindelse med konflikten.

- Borgerne har krav på at være sikre og trygge i deres nabolag, og derfor har vi valgt at lukke lokalerne, så det ikke længere kan være et forsamlingssted for bandemedlemmer, som kan være et mål for en rivaliserende gruppering, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen i en pressemeddelelse.

Lukningen betyder, at det fra torsdag 11. april klokken 11.00 er forbudt for alle personer at opholde sig på adressen Kappelvænget 8. Foreløbigt gælder forbuddet frem til torsdag 25. april klokken 11.00.

En overtrædelse af forbuddet straffes som udgangspunkt med 60 dages fængsel, men det kan komme til at koste en fængselsstraf på to år, fortæller Østjyllands Politi.

Annonce

Ni mand varetægtsfængslet

De fortæller også, at man fortsætter indsatsten mod banderne, ligesom man skal tage stilling til, om den gældende visitationszone skal forlænges igen. Den gælder foreløbigt frem til 16. april.

Indtil videre sidder i alt ni mænd med relationer til banderne varetægtsfængslet, og to mænd har allerede fået fængselsstraffe på henholdsvis et og et halvt år. Derudover er et stort antal personer sigtede i forbindelse med konflikten.

- Vi fortsætter vores synlige uniformerede operative indsats mod bandemedlemmerne. Vi kontrollerer og visiterer dem, vi møder, og vi foretager målrettede færdselsindsatser. Derudover er vi i fuld gang med efterforskning af de kriminelle hændelser, der er foregået, og samtidigt arbejder vi konstant på at forhindre nye episoder, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Den mobile politistation vil fortsat være i området, lyder det videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce