Annonce
Randers

Østjysk mikrobryggeri flytter til nabokommunen: - Det er den mest praktiske løsning

Auning-bryggeriet Syndikatet har forladt sin hjemegn og er i 2021 blevet et Randers-bryggeri. Bryggeriet, der ejes af brygmester Jonas Jacobsen, er nemlig flyttet ind på Langelandsvej hos Randers Bryghus, hvor direktøren hedder Henriette Jensen. Hun er i øvrigt også Jonas Jacobsens hustru og daglige chef. Foto: Annelene Petersen
I næsten ti år har mikrobryggeriet Syndikatet haft hjemme i Auning i Norddjurs Kommune. Men nu har indehaver og brygmester Jonas Jacobsen valgt at flytte sin virksomhed ud af kommunen for i stedet at rykke ind på en ny lokation i Randers.

Randers: Den kronjyske hovedstad er blevet et prisbelønnet specialbryggeri rigere. Det står klart, efter mikrobryggeriet Syndikatet for nylig har valgt at flytte samtlige af sine aktiviteter ud af Auning i Norddjurs Kommune og ind til Randers.

Flytningen er blevet effektueret 1. marts, hvorfra Syndikatet har lejet sig ind i Randers Bryghus’ lokaler på Langelandsvej. Flytningen skyldes primært logistiske årsager, meddeler virksomhedens ejer, Jonas Jacobsen.

- Vi havde egentlig fundet os godt til rette i nogle rigtig fine lokaler på Industrivej i Auning. Men vi måtte indse, at det bare ikke var praktisk at skulle derind forbi næsten hver dag, siger Jonas Jacobsen, som sideløbende med driften af Syndikatet også har været stærkt involveret i Randers Bryghus i de sidste par år.

Annonce

Han var således administrerende direktør og daglig leder i Randers-virksomheden indtil idngagnen til 2021, hvor han overdrog direktørposten til sin hustru, Henriette Jensen, for selv at hellige sig posten som bryghusets brygmester.

Unødigt tidsspilde

Jonas Jacobsen fortæller, at Syndikatets nu tidligere lokaler i Auning primært blev brugt som lager til opbevaring af bryggeriets færdige bryg. Der var ganske vist også indrettet en lille butik på stedet, men selve produktionen af øllet har altså aldrig haft hjemme i Auning.

- Syndikatet brygger jo ikke selv sit øl. Det har det aldrig gjort. Det er et fantombryggeri, som i princippet kan få brygget sit øl hvor som helst, men som i en årrække har fået brygget deres øl ved Randers Bryghus. Og eftersom jeg i de seneste par år har haft min faste gang som direktør og daglig leder i Randers Bryghus, så gav det bare mere mening at samle det hele her, siger Jonas Jacobsen.

Jonas Jacobsen har i flere år fået brygget Syndikatets øl hos Randers Bryghus. For to år siden blev samarbejdet mellem de to bryggerier tættere, idet han blev ansat som administrerende direktør hos Randers Bryghus. Med indgangen til 2021 har Jonas Jacobsens hustru, Henriette Jensen, dog overtaget rollen som direktør i Randers Bryghus, mens Jonas Jacobsen er stedets brygmester. Foto: Annelene Petersen

Han fastslår, at flytningen af Syndikatet ikke har ændret noget i forhold til konstellationen mellem Syndikatet og Randers Bryghus.

- Det eneste, der er blevet ændret med flytningen er, at vi ikke længere sender en fragtmand til Auning med øl. Det betyder, at jeg modsat tidligere slipper for at køre forbi lageret i Auning for at sætte øllet ind og ekspedere kunder og forsendelser derfra. I stedet kører vi nu Syndikatets varer ud på et 100 m2 stort lager, som firmaet har lejet her hos Randers Bryghus, og på den måde sparer vi vel fem timers tid om ugen, siger han.

Annonce

En langstrakt beslutning

Jonas Jacobsen kalder beslutningen om at flytte Syndikatet til Randers for den mest rationelle af slagsen. Men det ændrer ikke på, at det har været en beslutning, der har været svær at tage, fortæller indehaveren, der selv er bosat i Auning.

- Jeg har det ikke skidegodt med det. Jeg synes jo, det er lidt ærgerligt, at Auning ikke længere har et bryggeri – selvom øllet reelt aldrig er blevet brygget i byen. Det er også derfor, at det har taget noget tid at nå frem til den her konklusion. Ser vi rent praktisk på det, burde vi sådan set have flyttet virksomheden for mere end et år siden, siger Jonas Jacobsen.


Ser vi rent praktisk på det, burde vi sådan set have flyttet virksomheden for mere end et år siden.

Jonas Jacobsen, indehaver


Annonce

Ny identitet følger

Indehaveren af Syndikatet er bevidst om, at flytningen til Randers fører andet med sig end bare praktik. For når man rykker en virksomhed fra ét postnummer til et andet, så kan det betyde en hel del for virksomhedens identitet - ikke mindst blandt kunderne.

Syndikatet har i flere år skabt opmærksomhed omkring sit brand ved hjælp af det farverige persongalleri, der pryder bryggeriets forskellige øl og er med til at skabe en fortælling om indholdet. Foto: Annelene Petersen

Men i det konkrete tilfælde ligger bekymringen på et ret lille sted, fastslår Syndikatets ejer.

- Hvis vi havde vores primære kundegrundlag i lokalområdet, ville det måske betyde mere, at Syndikatet skal til at være en Randers-virksomhed i stedet for en Auning-virksomhed. Men i og med at tre fjerdedele af Syndikatets salg foregår på Sjælland, så tror jeg ikke, at det får den store betydning for os. For de er nok ret ligeglade med, om Syndikatet ligger i Auning eller Randers, vurderer Jonas Jacobsen.

Syndikatet og Jonas Jacobsen har gennem tiden vundet flere priser for deres specialøl. Således er bryggeriets øl ved navn direktøren baseret på en opskrift, som i 2010 sikrede Jonas Jacobsen guld i belgisk-kategorien ved DM og samlet guld ved Skandinavisk Mesterskab samme år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce