Annonce
Erhverv

Østjyske godsejere forgyldt: Tjente kvart milliard på cannabis-aktie

Godsejerparret Anne og Stig Gamborg lagde for et par år siden en del af produktionen på Møllerup Gods om til hamp og sælger alskens hamp-produkter på godset web-shop og fra gårdbutikken ved Rønde. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Det familieejede Møllerup Gods ved Rønde er first mover på cannabisproduktion og har haft en dygtig hånd med dets cannabisaktier.

RØNDE: Godsejerparret Anne og Stig Gamborg på Møllerup Gods ved Rønde er driftige folk, som ikke blot har en dygtig hånd med alternative former for drift som cannabis-produktion, verdensballetten med dronning Margrethe som gæst, web-shop, innovative virksomheder og landbrug i gammeldags forstand.

Parret gør sig også ualmindeligt godt indenfor almindelig aktiehandel. Det seneste regnskab for Møllerup Gods viser, at godsets selskab Danish Cannabis er noteret for en finansiel indtægt på 250 millioner kroner, skriver dagbladet Børsen.

Den kvarte milliard dækker over, at Danish Cannabis købte aktier for omkring 33 millioner kroner i 2017. Købsprisen skete til kurs 9 - og de blev solgt for kurs 68 året efter.

Investeringen skete indenfor cannabis-branchen i det canadiske selskab Canopy Growth, som gør sig indenfor medicinsk cannabis. Da selskabet blev opkøbt af Constellation Brands, der er alkoholproducent og står bag blandt andet den populære øl Corona, begyndte aktien sin himmelflugt. På en enkelt dag steg aktien således med 30 procent.

Under Møllerup Gods-hatten ligger en række selskaber, og Danish Cannabis er et af dem. Godsejerparret ejer selskabet sammen med sine fire børn og direktør i selskabet, Lars Allan Thomassen.

Godsejer Stig Gamborg fortæller til Børsen, at Constellation Brands interesse i det canadiske cannabis-selskab skyldes, at cannabis sandsynligvis på sigt kan erstatte netop alkoholen i nogle af dets produkter.

Det er godt to år siden, at Møllerup Gods lagde en del af sin produktion på godset om til hampplanter. Godset har lavet en stor hamp-serie, som sælges blandt andet fra dets web-shop og indeholder en stribe produkter med alt fra øl til chokolade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce