Annonce
Randers

10 anholdt i stor aktion: Sigtet for millionsnyd med luksusbiler

Politiets særlige efterforskning rykkede onsdag ud og anholdt syv personer. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Syv mænd anholdt for groft momssvig for adskillige millioner kroner i forbindelse med bilhandler. Politiet slog onsdag til i en stor koordineret anholdelsesaktion mellem politikredsene i Nordsjælland, Midt-og Vestjylland, Syd- og Sønderjylland og Østjylland.  Seks personer blev torsdag fremstillet i retten i Randers.
Annonce

Randers: Særlig Efterforskning Vest slog onsdag til i en koordineret aktion og anholdt syv mænd, som sigtes for groft momssvig for adskillige millioner kroner i forbindelse med bilhandler. På samme tid anholdt tysk politi på anmodning fra Særlig Efterforskning Vest yderligere to mænd og en kvinde i samme sag, og flere luksusbiler er blevet beslaglagt.

Seks af de anholdte i Danmark blev torsdag morgen fremstillet i grundlovsforhør i retten i Randers.

Annonce

Eksport til Tyskland

Ifølge sigtelsen har de anholdte igennem en længere periode svindlet med eksportsalget af et større antal dyrere biler fra Tyskland til en række forhandlere i Danmark.

Ved handlerne blev den skyldige salgsmoms ikke afregnet, hvorved den danske stat er blevet snydt for store beløb.

Særlig Efterforskning Vest har efterforsket sagen i et stykke tid i tæt samspil med Skattestyrelsen, Motorstyrelsen og tysk politi, og onsdag slog politiet så til i en stor koordineret anholdelsesaktion mellem politikredsene i Nordsjælland, Midt-og Vestjylland, Syd- og Sønderjylland og Østjylland.

Annonce

Samarbejde med Skattestyrelsen

- Vi vurderer, at der igennem flere år er foregået systematisk svindel med handlerne, og at der er tale om momssvig af særlig grov karakter. Jeg er meget tilfreds med dagens aktion, som er resultatet af længere tids efterforskning og et godt samarbejde med Skattestyrelsen, sagde politiinspektør Carit Andersen torsdag.


Vi vurderer, at der igennem flere år er foregået systematisk svindel med handlerne, og at der er tale om momssvig af særlig grov karakter.

Carit Andersen, politiinspektør


De tre personer, der lige nu er i tysk politis varetægt, forventes alle udleveret til retsforfølgelse i Danmark inden for kort tid.

Alle seks personer blev varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Randers FC For abonnenter

Tilbagevendt Tosin skal slippes løs: - God nyhed med ekstra frihed

Randers FC

Randers FC møder mestrene: Helvedet i Herning, formationsforvirring og bud på startopstillingen

Annonce