Annonce
Randers

101-årig klippede snoren til ny klinik: - Det er ganske fint.

Hanne Meyer på 101 år havde sagt ja til at hjælpe med at klippe snoren ved indvielsen af den nye klinik. Centerleder Mie Boye (i baggrunden) siger: "Selvfølgelig er det én af vores egne, som skal klippe." Foto: Annelene Petersen
Ældrecenter Thors Bakke kunne fredag 16. august indvie deres nye interne sundhedsklinik. Det blev fejret med balloner, gevinster og pølser. Alderspræsident Hanne Meyer klippede snoren.

Randers: - Må jeg klippe den nu?

Alderspræsident Hanne Meyer på 101 år, havde fået den gyldne saks i hånden, da sundhedsklinikken på Ældrecenter Thors Bakke fredag 16. august skulle indvies. Men bare fordi man har levet mange år, har man ikke nødvendigvis tid til at vente.

Endelig var alle rollatorer og kørestole på plads og klapsalverne kunne lyde i den lille gang, mens Hanne Meyers saks sørgede for, at det røde bånd dalede mod jorden.

Sundhedsklinikken, som egentlig har været så småt i gang siden april, er nu officielt indviet.

Der var godt fyldt op i caféområdet, hvor ældrecenteret ud over en tale ved centerleder Mie Boye bød på balloner med præmier, levende musik og grillede pølser.

Else Enevoldsen på 76 år har boet på centeret siden begyndelsen i 2011. Hun var også mødt op til dagens fejring, og hun er godt tilfreds med det nye initiativ.

- Det er da fint. Jeg går derned hver 14. dag og får tjekket den medicin, som jeg selv har doseret, fortæller hun.

Sammen med resten af forsamlingen lytter hun godt efter, da Mie Boye holder indvielsestale.

Beboer på Thors Bakkes Ældrecenter, Else Enevoldsen på 76 år, er meget positiv overfor den nye klinik. De hjælper hende med at tjekke, at hun har doseret sin medicin rigtigt i doseringsæskerne. Foto: Annelene Petersen

Besparelse gav lokaler

- Det har været en lang rejse, fortælle hun om klinikken, som ansatte på ældrecenteret allerede i foråret 2018 begyndte at idéudvikle på. Men først i dette forår, da en aflastningsplads blev sparet væk, var der lokaler til projektet.

Klinikken skal styrke selvbestemmelse og livskvalitet og give de ældre et mere normalt hverdagsliv, hvor de ikke skal sidde og vente på personalet i deres lejligheder.

- Husk, at når de ansatte foreslår jer at gå i klinik, er det fordi, de tror på jer, slog Mie Boye også fast i talen.

Til hver enkelt beboer var der i loftet på sundhedsklinikken en heliumfyldt ballon med snor i. Heri gemte der sig en lille lodseddel med muligheden for at vinde en æske chokolade.

Hanne Meyer trak desværre en nitte, men er ellers positiv overfor den nye klinik.

- Det er ganske fint, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce