Annonce
Randers

103-årig efterlod arv til plejecenter: Nu skal der festes

Beboerne på Randers Kollektivhus nyder godt af, at en tidligere beboer har testamenteret 600.000 kroner til dem. Arkivfoto: Annelene Petersen

En afdød beboer på Randers Kollektivhus har testamenteret hele sin arv til plejecenteret. Arven, der er på samlet 600.000 kroner, kommer nu centerets beboere til gode.

Annonce

RANDERS: Koncert med Johnny Reimar og middag på Hvidsten Kro. Det er blandt de fornøjelser, beboerne på Randers Kollektivhus har nydt godt af, efter at en tidligere beboer har testamenteret hele sin formue på 600.000 kroner til plejecenteret.

Kvinden, der døde 103 år gammel for fire år siden, havde ingen nær familie og syntes derfor, at hendes arv skulle bruges til at sprede glæde blandt plejecenterets beboere, fortæller Helle Dreisig, centerleder hos Kollektivhuset.

- Hun skrev i sit testamente, at hun havde fået en rigtig god behandling hos Kollektivhuset, så derfor testamenterede hun alt, hvad hun ejede, til os, siger hun.

Helle Dreisig forklarer, at de 600.000 kroner primært kommer fra salget af kvindens hus, der ligger i det nordvestlige Randers.

Annonce

Pengene rækker langt

Selv om plejecenteret allerede har brugt en del af pengene på forskellige arrangementer til beboerne, er de ikke brugt op endnu, fortæller Helle Dreisig.

- 600.000 er rigtig mange penge, og de rækker langt - også selv om vi gør, hvad vi kan for at få dem brugt. De trækker jo også renter og så videre, siger hun.

Udover koncerter og restaurantbesøg har Randers Kollektivhus brugt en del af pengene på rejser til beboerne.

Annonce

Gavner beboere

Helle Dreisig fortæller, at beboerne er rigtig glade for de mange arrangementer, som hun også tror, har en gavnlig effekt på deres helbred.

- Jeg er sikker på, at tingene hænger sammen, og at det ikke kun er medicin, der gør,at de ældre får det bedre. Det betyder meget for beboerne, at de oplever noget sammen med folk, de holder af, siger hun.

Annonce

En selvstændig dame

Ifølge Helle Dreisig havde den gavmilde kvinde kun tilknytning til Randers Kollektivhus i de sidste par måneder af sit 103-årige liv. Her havde hun et kort ophold på Tryghedshotel Randers, inden hun kom hjem til sit eget hus igen, hvor hun levede den sidste måned af sit liv.

Af hensyn til tavshedspligten kan Helle Dreisig ikke oplyse den afdøde kvindes navn. Hun beskriver dog kvinden som "selvstændig" og "stærk".

- Hun levede i mange år med sin mand, der døde et godt stykke tid før hende. Hun havde et godt forhold til sin 80-årige nabo, men ellers holdt hun sig mest for sig selv, siger hun og fortsætter:

- Hun havde ikke været hos sin læge i 40 år, før hun blev indlagt på tryghedshotellet. Det var også først, efter hun blev over 100 år, at hun begyndte at få hjemmehjælp.

Helle Dreisig understreger, at kvinden var klar i hovedet lige til det sidste, og at hendes beslutning om at testamentere sit hus til plejecenteret var et udtryk for hendes eget ønske.

Annonce

Sjælden arv

Helle Dreisig forklarer, at hun aldrig før har oplevet, at centeret fik så stort et pengebeløb fra en tidligere beboer.

- Af og til har vi for eksempel fået en lænestol eller et andet møbel. Det er uhyre sjældent, at centeret får penge og især i den størrelsesorden, siger hun.

Næste arrangement på Randers Kollektivhus finder sted onsdag 17. maj, hvor Kirsten Siggaard giver koncert for beboerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce