Annonce
Randers

111 klasser får kortere skoledage

<p>Politikere vil se nærmere på kriterierne for, hvornår skoler får lov til at korte skoledagen af. Det kommer dog først til at gælde fra skoleåret 2017/2018. Arkivfoto: Lars Rasborg</p>

11 ud af kommunens 19 skoler får lov til at sende eleverne hjem tidligere fra næste skoleår.

11 ud af kommunens 19 skoler får lov til at sende eleverne hjem tidligere fra næste skoleår. Det besluttede byrådet på mødet tirsdag aften.

Det er Assentoftskolen (3 klasser), Blicherskolen (17), Grønhøjskolen (12), Havndal Skole (3), Hornbæk Skole (8), Korshøjskolen (12), Kristrup Skole (13), Langå Skole (2), Nørrevangsskolen (12), Vestervangsskolen (27) og Østervangsskolen (2).

»Det er glimrende, man har givet skolerne denne mulighed. Men jeg har talt med forældre, der har oplevet, at det har været en uigennemskuelig proces, og sagen har nogle steder været behandlet udenfor skolebestyrelsernes møde-dagsorden, fordi sagen skulle behandles med kort varsel,« sagde Kasper Fuhr Christensen (VL).

Annonce

»Med alle de ansøgninger, der har været, kan vi konstatere, at det er et reelt behov,« fastslog Charlotte Broman Mølbæk (SF).

»Det kommer reelt til at gøre en meget lille forskel,« sagde Mikael Firlings Mouritsen (S) med henvisning til, at det kun er få timer, der kortes af de enkelte klassers skoledag.

Karsten Ulstrup Kristensen (K) mente, at skolebestyrelserne selv burde træffe beslutningen om, hvorvidt klassernes skoledage skal afkortes. Og det burde gælde alle klassetrin, ikke kun mellemtrinnet og udskolingen, påpegede han.

»Jeg havde håbet, at endnu flere havde søgt. Jeg synes ikke, at processen har været fuldkommen perfekt. Men det her er en start,« sagde Christina Kjærsgaard (V).

Partifællen Anders Buhl-Christensen var enig i, at det gik lidt for hurtigt, da skolerne skulle søge om kortere skoledag.

»Vi var noget ramt af tidsnød, hvis det skulle indopereres i det kommende skoleår. Løsningen var at give det forholdsvis frit i år. Men i god tid inden næste sæson skal udvalget drøfte hvilke kriterier, der skal ligge til grund, for nogle ansøgninger har været noget tyndbenede,« sagde Anders Buhl-Christensen.

Skolerne ønsker kortere skoledage på grund af blandt andet konfirmandforberedende undervisning, lang transporttid, stor faglig spredning, en alt for lille effekt af lektiehjælpstimerne, flere elever med inklusionsbehov, nyligt sammenlagte klasser, mange forskellige modersmål i klasserne, svære generelle indlæringsvanskeligheder og udviklingsforstyrrelser.

Det forventes, at der i skoleåret 2016/2017 vil være cirka 220 klasser i folkeskolen på mellemtrinene og udskolingen. Det betyder, at 46 procent af klasserne får en kortere skoledag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC For abonnenter

Tre pokaltitler, DM-sølv og 15 år på førsteholdet i Freja: Bankmanden fyldte trofækontoen helt op

Annonce