Annonce
Randers

12 år har vognmand ventet: Nu lysner det med boliger på Bojesvej

Det er her, der skal være 50 boliger, hvor der nu er containerplads. Fra venstre ert det arkitekt Brian Andersen, vognmand Erling Andersen og ejendomsmægler John Frandsen. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Der mangler lige at falde en lokalplan på plads og få byggetilladelserne i hus, så står investorer på spring for at bygge for omkring 60 millioner kroner boliger for enden af Bojesvej i Vorup.

Vorup: På en stor containerplads for enden af Bojesvej tænkes der i at bygge 50 boliger til samlet omkring 60 millioner kroner med udsigt til Vorup Enge. Projektet er skrumpet i højden på grund af nabo-bekymringer. Fra at være et højhusprojekt på seks etager er det nu rækkehusbyggeri i to- og tre etager.

På matriklen holder vognmand Erling Andersen og hans kone Marianne Andersen til, og de har gået og ønsket sig at få deres grund på 7000 kvadratmeter solgt til boligbyggeri.

- 12 år har det taget. Jeg er en meget tålmodig mand, lyder det fra vognmanden, der har har haft vognmandsforretningen i 52 år, hvoraf de 42 er på Bojesvej. Han har allieret sig med ejendomsmægler John Frandsen, som gik ind i projektet for tre-fire år siden.

Tegningerne over byggeriet af rækkehuse i to og tre etager på Bojesvej i Vorup nærstuderes. Fra venstre er det ejendomsmægler John Frandsen, arkitekt Brian Andersen og vognmand Erling Andersen. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Nu lysner det

- Jeg havde regnet med, at det var lidt nemmere, end det har vist sig at være. Jeg vidste godt, at Erling havde arbejdet på det i lang tid, men at der skulle være så mange forhindringer, som der har været, det havde jeg ikke troet. Men nu lysner det. Nu er der da 28 ud af 31 byrådsmedlemmer, som ser ud til at ville være med på det, siger John Frandsen.

Det kræver en ændring af lokalplanen samt byggetilladelse til projektet, før det kan skydes i gang.

- Men hvis alt går vel, så er der byggestart i foråret, lyder det fra John Frandsen.

Projektet har ændret helt karakter på grund af de indsigelser og bekymringer, som naboerne har haft med at bygge på pladsen. Det var især frygt for sætningsskader på de eksisterende huse, bekymring for tung trafik til og fra byggepladsen og for at bygge så højt i et naturbeskyttet område. Mange har også været kede af at udsigten bliver ødelagt.

- Og lige det med udsigten forstår jeg ikke. Alle på Bojesvej bor jo i huse med grunde omkranset af to meter høje hække. De kan ikke se noget som helst i forvejen, lyder det fra Erling Andersen.

Han har hele vejen igennem sagen og i alle årene kunnet tale med naboerne.

- Og jeg synes faktisk også, at det møde, der blev holdt om sagen, blev holdt i en god og ordentlig tone, indskyder John Frandsen.

Sådan ser en visualisering af byggeriet for enden af Bojesvej ud, når arkitekten har haft det i hænderne. Det er ikke meget af de 50 boliger, der kan ses. Visualisering: Randers Arkitekten
Annonce

Version 2,0

Det er Randers Arkitekten, der har leveret tegningerne til boligerne i Vorup Enge. Byggeriet er på omkring 3800 kvadratmeter og anslås til at løbe op i omkring 60 millioner kroner.

- Vi har helt skrinlagt det første højhusprojekt, som vi kan kalde version 1,0. Og er begyndt forfra med version 2,0. Og vi har hørt på, hvad borgerne har sagt og overholder alle linjerne, naturbeskyttelseslinjen og udsigtslinjen, siger arkitekten.

Han har tegnet rækkehusene med forskudte etager, så de ikke skygger for hinanden, og så der bliver god udsigt fra de forskellige bygninger. Der er også tænkt materialeskift i facaden til tredjesal samt spring i arkitekturen ind i byggeriet, så bygningerne ikke fremstår som alt for massive murværk.

Nogle af boligerne har indbyggede altaner, og der vil blive store tagterrasser i byggeriet.

Her er byggeriet af de to- og tre-etagers rækkehuse næsten væk i skylinen. Visualisering: Randers Arkitekten
Annonce

Fra 80 til 140 kvadratmeter

Tegningerne er ikke færdige endnu, men tanken er, at boligerne skal være fra cirka 80 til 115, ja, måske op til 140 kvadratmeter.

- Og vi regner med, at der bliver både ejer- og lejerboliger. Så priserne vil svinge fra cirka to til tre og en halv million for de øverste udsigtsboliger, til omkring 7300 kroner om måneden for lejeboligerne for neden. Men det er altså kun vejledende priser, vi har ikke helt lagt os fast på det endnu, siger John Frandsen.

Først når byggetilladelserne er i hus, vil det blive offentliggjort, hvem der kommer til at stå bag byggeriet.

At sagen har haft både naboer og mange andres interesse, kan også ses af, at der allerede er folk skrevet op til en bolig i byggeriet. Før det overhovedet er godkendt. Og vil man i øvrigt på en interesseliste kan man henvende sig til John Frandsen.

- Der har godt nok været mange her fordi for at sige, at her ville de gerne bo, lyder det fra Erling Andersen, der vil flytte sin vognmandsforretning på Lollandsvej, hvis lokalplanforslaget om at bygge boliger på hans industrigrund gennemføres.

Selv bliver han og hustruen boende i huset på grunden.

- Var der blevet bygget i seks etager, ville vi gerne have haft en af de øverste. Men nu bliver vi boende her, lyder det fra Marianne og Erling Andersen.

Byggeriet kommer til at variere i højden mellem to og tre etager. Lavest mod naboerne på Bojesvej. Visualisering: Randers Arkitekten
Her ses et snit af husene set fra siden. Visualisering: Randers Arkitekten
Etageboligerne kommer til at ligge lige ud til Storkeengen. Visualisering: Randers Arkitekten
Boligerne skal have et skift i facademateriale og spring i arkitekturen, så de ikke fremstår som en massiv mur. Visualisering: Randers Arkitekten
Bygningerne varierer også i etagerne, så der bliver bedre udsyn for beboerne. Visualisering: Randers Arkitekten
Ejendomsmægleren forestiller sig, at debåde bliver ejer- og lejerboliger i byggeriet. Ejer på de øverste etager med fin eng-udsigt, og lejer i bunden. Visualisering: Randers Arkitekten
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Pokalfinale er mere end hæder og ære: Europæisk millionregn kan vente Randers FC

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Annonce