Annonce
Østjylland

12-årig forsker nr. to i talentkonkurrence

<p>Alfred Lynge Mikkelsen drømmer om at kommet til at arbejde hos NASA i Houston, USA. Foto: Jacob Vestervig</p>

Det blev til en andenplads, da 12-årige Alfred Lynge Mikkelsen fra Søften deltog i finalen i talentkonkurrencen Unge Forskere.

Det blev til en andenplads, en præmie på 10.000 kr., en lykønskning fra både Prins Joachim og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V), da 12-årige Alfred Lynge Mikkelsen fra Søften i Forum i København deltog i finalen i talentkonkurrencen Unge Forskere

Annonce

Alfred Lynge Mikkelsen, som går i 6. klasse på Præstemarkskolen i Søften, er vild med astronomi, og han følger meget med i NASAs missioner i rummet via deres hjemmeside.

Projektet, der skaffede ham en finaleplads handler om stjernen KIC 8462852, som har nogle uregelmæssige dyk i lysintensiteten. Teorierne går på, at det skyldes planeter eller kometer, der passerer stjernen. Men begge teorier kan modbevises, og derfor tror den unge forsker, at det er en intelligent civilisation, der har sat en megastruktur op for at udnytte energien fra stjernen.

I sit projekt har Alfred Lynge Mikkelsen udført eksperimenter til at bakke tesen op - blandt andet har han designet og printet en 3D-model af megastrukturen og fundet en mulig hjemplanet for den intelligente civilisation.

»Den ligger meget langt væk, men kan de lave sådan en megastruktur, kan de nok også lave fartøjer, der kan flyve noget hurtigere end vores,« fortalte han til avisen før finalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Klimasikring betaler sig for dambrug: Beskidt vand kan presse fiskenes sundhed

Randers For abonnenter

Rapport beskriver betændt klima i byrådet: Afslører ødelæggende tillidskrise

Annonce