Annonce
Randers

12 hædres med priser, men i alt 36 hyldes med levende billeder

Årets Hæder blev i 2018 tildelt Dorthe Bjørn og Mike Pabst, som driver flere restauranter i Randers. Foto: Annelene Petersen
Ved årets erhvervspris-show uddeles priser i 12 kategorier, men op til showet er der produceret en film, som fortæller om og hylder alle de i alt 36 nominerede til priserne.

Randers: Nogle er gamle og er blevet uddelt i mange år, mens andre som Randers Amtsavis' og Sparekassen Kronjyllands pris, Årets Vækstvirksomhed, er helt nye. Men fælles for samtlige priser er, at de bliver overrakt med fest, farver og manér.

Til hver af priserne er der tre nominerede, som alle forud for Randers Business Awards 2019 har haft besøg af et lille filmhold, som har portrætteret den nominerede person, virksomhed eller organisation, og filmene vil - inspireret af, hvad der er sædvanen ved Oscarfesten i Hollywood - blive vist som optakt til hver prisuddeling.

De 12 priser er "Årets Medarbejder", "Årets Business Q-vinder", "Årets Paul Harris Pris", "Årets Virksomhed", "Årets Iværksætter", "Årets Unge Erhvervsleder", "Årets CSR-virksomhed", "Årets Kædebutik", "Årets Ejerledede Butik", "Årets Hæder", "Den Gyldne Svelleskrue" og "Årets Vækstvirksomhed".

Her følger kandidaterne til de enkelte priser:

Annonce
Kim Dalsgaard fra Dansk Affaldsminimering er i år nomineret i kategorien Årets Unge Erhvervsleder. Sidste år vandt han i en anden kategori og modtog Den Gyldne Svelleskrue. Foto: Annelene Petersen

Årets Medarbejder

Prisen til Årets Medarbejder uddeles af Jyske Bank til en ansat, som har gjort en markant, synlig forskel. Kandidaterne er indstillet af deres arbejdsgivere.

De nominerede er:

Britt Simonsen, der er bogholder hos Vinderslev på 24. år, og som beskrives som tæt på uundværlig. Hun ser ikke problemer med udfordringer, som hun klarer til UG.

Emil Dam Sørensen er elev hos Nordic Digital Lab, hvor han uden at kny tog over, da en uddannet grafiker stoppede.

Hans Curt Nexgaard har på få år for firmaet Saltnex udviklet små væskespredere til bekæmpelse af glatføre, og de sælger rigtig godt.

Årets Business Q-vinder

Uddeles af foreningen Q-vinderne til en erhvervskvinde, som gør en positiv forskel for sin virksomhed og sit lokalområde.

De nominerede er:

Anne Hardahl Pedersen, der er indehaver af A+ intercoiffure og beskrives som en ikke helt almindelig frisør. Blandt andet tager hun ansvar for at uddanne unge mennesker, både ved at tage elever i egen salon, men også som lærer og dommer ved uddannelsen.

Rina Hansen er nomineret for at sikre en fremtid for Randers' hæderkronede handskefabrik. Med respekt for værdier og håndværk i virksomheden har hun formået at skabe fornyelse.

Mitten Ferrar fra Finderiet har taget springet fra indretningsdesigner til leder af en socialøkonomisk genbrugsvirksomhed, og det med bravour.

Årets Paul Harris Pris

Byens Rotary-klubber uddeler Paul Harris Prisen til en erhvervsleder, virksomhed eller organisation, som bidrager med tid, økonomi og passion til projekter i samfundet.

De nominerede er:

Lifeshelter, som med sit unikke shelterkoncept har medvirket til at gøre livet mere udholdeligt for flygtninge over hele verden.

Randers Amtsavis, har siden 2013 stået i spidsen for Randers Julehjælp, der giver børn i kronjyske familier med ondt i økonomien samme gode jul som kammeraterne.

Randers Freja Para Atletik tilbyder atletik og motion for fysisk handicappede i et inkluderende miljø.

Årets Virksomhed

Prisen til Årets Virksomhed uddeles af Erhverv Randers og gives til en virksomhed, der i det forgangne år har formået at skabe resultater på flere parametre.

De nominerede er:

Carl J. Nielsen, hvis 24 medarbejdere producerer krydderiblandinger til industrien. Tredje generation ved roret, Michael Kurt Nielsen, driver væksten med nye blandinger og salg på nye markeder.

Systemcenter Randers har fungeret som ekstern it-afdeling for deres kunder siden 1997. Virksomheden er fulgt med udviklingen i branchen, hvor fokus er på Microsoft-baserede it-løsninger.

Phoenix Design Aid er en international design- og kommunikationsvirksomhed med ekspertise i grafisk design og digitale løsninger. Med fokus på bæredygtig udvikling og FN’s verdensmål arbejder de for organisationer som FN og EU.

Årets Iværksætter

Prisen “årets iværksætter” uddeles af Erhverv Randers og går til en iværksætter, der har startet en virksomhed, som har et stabilt vækstpotentiale og arbejder med innovative løsninger.

De nominerede er:

Wallpipe. Lisbeth Grove Mikkelsen står bag Wallpipe, der forvandler genbrugte vandrør til håndlavede lamper, der skaber æstetik og hygge og historie i hjemmet.

Norevent. Kokken Kevin Pindstrup Nielsen var kun 24, da han startede NorEvent, som er et cateringfirma, der med nordisk gourmetmad skiller sig ud fra de mange suppe-steg-is leverandører.

Prodrone. Med droner indsamler Prodrone data, som hjælper kommuner og boligforeninger med at optimere driften af deres udearealer. ProDrone medvirker desuden i flere udviklingsprojekter, hvor kunstig intelligens skal lette arbejdsgange hos deres kunder.

Årets Unge Erhvervsleder

Prisen Årets Unge Erhvervsleder uddeles af JCI Randers og gives til en leder, mellemleder eller projektleder, som har gjort en ekstraordinær indsats det forgangne år.

De nominerede er:

Citychef i Randers Mette Bræmer-Jensen. I begrundelsen for hendes nominering hedder det blandt andet: Mette er opsøgende og kontaktskabende, og hun inviterer til en konstruktiv dialog, så hele byen arbejder efter et fælles mål.

Kim Dalsgaard, Dansk Affaldsminimering. Kim udvikler ny teknologi til virksomhedens anlæg, så de bliver endnu bedre til at passe på miljøet. Med stor opbakning fra sin kone og to børn er det lykkedes at finde en balance mellem arbejde og privatliv.

Filialdirektør i Nordea Steffen Ludvigsen. I banken skaber Steffen frie rammer og giver medarbejderne ansvar, så deres motivation er i top. Han har fundet en fin balance mellem familieliv og karriere.

Årets CSR-virksomhed

Jobcenter Randers står bag prisen Årets CSR-virksomhed, som gives til en virksomhed, der i hverdagen formår at vækste ved hjælp af social ansvarlighed til gavn for såvel virksomhed som medarbejderstab.

De nominerede er:

Randers Industri Service, som er specialister i alt indenfor svejsning og gas, har et tæt samarbejde med Jobcentret. De evner at rumme den enkelte, når de tilrettelægger arbejdsdagen fleksibelt.

Danish Coffee and Tea Aps er en lokal kaffeproducent, der skaber vækst for andre end sig selv. I samarbejde med Jobcentret har de gennem tiden ansat borgere med få ressourcer.

PN Tømrer og byggefirma er altid åbne for at deltage i job- og lærlingemesser og opkvalificeringsprojekter. Virksomhedens mangfoldige medarbejderstab har plads til at udvikle sig.

Årets Kædebutik

Detailhandelen i Randers Kommune uddeler prisen til Årets Kædebutik, som er en butik, der giver kunderne en god og bemærkelsesværdig oplevelse og har gjort sig umage omkring uddannelse/udvælgelse af medarbejdere, og har en sund, kompetent og visionær ledelse.

De nominerede er:

Louis Nielsen v/ Ruben Enger og Hans Præst. I 2019 åbnede Nordeuropas største Louis Nielsen optiker lige midt i Randers. Det er den butik i kæden, der er allerbedst i deres indsats med øjensundhed.

Matas i Brødregade. Efter en totalrenovering er butikken blevet sanselig udover det sædvanlige. Butikken holder mange arrangementer, hvor de forkæler kunderne og opdaterer dem indenfor personlig pleje og helse.

Bilka i Randers Storcenter. Efter mange års søgen efter den bedste lokation i Kronjylland kunne Bilka endelig i 2018 slå dørene op for et hypermarked i Randers. Bilka har tilført byen mange nye kunder og har virkelig formået at sætte Randers på landkortet.

Årets Ejerledede Butik

Detailhandelen i Randers Kommune står også bag prisen til Årets Ejerledede Butik, og kriterierne for at komme i betragtning er de samme som for kædebutikkerne.

De nominerede er:

Tante Olga / Mac Ale. Startede småt i 1987, senere kom Mac Ale til, og med Leif Bressums vilje og passion er de vokset til en sund forretning. Personalet er som en familie, hvor venskaber, forhold og oplevelser er blevet til.

Restaurant NOK. Mark Wilhelmsen, som driver Restaurant NOK & Cafe Wilhelms i Randers Storcenter, har ansat en kendt lokal kok, der gør maden endnu mere personlig. Mark er åben, innovativ og initiativrig.

Sønderbros Apotek. Bjørn Thorbjørner har fart på med udvikling af sine apoteker. Som firstmover med selvscanningskasser, drive in apotek, udvidede åbningstider og udvikling af eget brand, er Randers med helt i toppen.

Årets Hæder

Årets hæder uddeles af Radio ABC Gruppen og går til en person eller virksomhed, som formår at skabe lokal glæde og vækst.

De nominerede er:

Ejendomsmægler Helle Gade. Hendes personlige engagement er beundringsværdigt. Med stor empati formår Helle ubesværet at sætte sig ind i kundens behov.

Øster Bjerregrav Aktivitetspark. Aktivitetsparken er Randers’ største legeplads og et skønt frirum for alle.

Pernille og Bjarne Vilsgaard. Parret er passionerede omkring deres håndværk. De var kun 21 år, da de købte Løgstørvejens Bager i 2010, og de har siden formået at opbygge en sund og stabil virksomhed i en svær branche.

Den Gyldne Svelleskrue

Den Gyldne Svelleskrue uddeles af Langå By og Handelsstandsforening og gives til en erhvervsleder eller virksomhed som gør en forskel på flere områder.

De nominerede er:

Anders Pedersen, har skabt Station K, der er et musik- og erhvervshus i den gamle stationsbygning på Langå Station. I en bygning, der stod tom i mange år, har han skabt et kraftcenter af kreativitet i et professionelt arbejdsmiljø.

Martin Bay Nielsen, startede Bog og Kram, der begyndte som Langå Boghandel. I dag er det en multifunktionsbutik med posthus, pakkelevering og lotteri. Han sælger alt fra bøger og isenkram til garn, legetøj og chokolade.

Alex Bach, Dagli' Brugsen i Stevnstrup. Butikken har med Alex Bach i front opnået både positiv drift og stor vækst i omsætningen.

Årets Vækstvirksomhed

Randers Amtsavis står sammen med Sparekassen Kronjylland bag prisen til Årets Vækstvirksomhed. Vi har i de tre foregående udgaver af Erhvervsmagasinet portrætteret de tre nominerede, som derfor blot nævnes ved navn her:

Assentoft Silo

Confac

Dermapharm

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: 900.000 spaniere mister deres job -  og 248 nye smittetilfælde i Danmark 

Randers

Kylling & Co har langet den sidste sandwich over disken i Randers: Det her har ingen kunnet forudse

Annonce