Annonce
Navne

120 års ansættelse på hoveder: Tre gange 40 års jubilæum i Danske Bank

Disse tre ansatte i Danske Bank har det til fælles, at de har virket i banken gennem 40 år. Fra venstre Hanne Eskildsen, Marianne Daugholm og Ann Eriksen. Foto: Annelene Petersen
De tre jubilarer har vidt forskellig tilgang til deres jubilæer.
Annonce

- Vi er en uddøende race!

Sådan lyder det med et smil, da avisen møder hele tre 40 års jubilarer i Danske Bank på Østervold.

Forklaringen er naturligvis, at der bliver længere og længere imellem mennesker, der forbliver loyale mod deres arbejdsplads i så lang tid. Men sådan er det for henholdsvis Hanne Eskildsen, Marianne Daugholm og Ann Eriksen, der har det til fælles, at de alle blev ansat ved den nuværende Danske Bank tilbage i 1980, omend på tre forskellige datoer.

Titlerne er skiftet gennem årene, arbejdsopgaverne ligeledes. Også omgangsformerne har ændret sig - for 40 år siden sagde man De til chefen og til flere af kunderne. Der måtte gerne ryges i arbejdstiden, og det var almindeligt at byde en kunde på en cigaret. Ved en lejlighed mødte en mandlig elev op til et internt kursus iført shorts - han blev fluks sendt hjem for at skifte!

De tre jubilarer har en baggrund, der er vidt forskellig.

Hanne Eskildsen er således oprindelig kontoruddannet og havde forsvoret nogensinde at skulle arbejde i en bank. Som ung blev hun uddannet på kontoret i virksomheden Soreno i Randers, der var kendt ikke mindst for sine korsetter. Ikke færre end 40 syersker var ansat.

Efter endt uddannelse kom Hanne Eskildsen alligevel i et pengeinstitut, nemlig i Fællesbanken for Danmarks Sparekasser i Ryesgade i Aarhus. Her var hun halvdelen af tiden i indlånsafdelingen, den anden halvdel virkede hun som kodedame.

Efter fire år blev hendes arbejdsplads opkøbt af Bikuben, og Hanne Eskildsen kom til dette pengeinstitut, senere omdøbt til BG Bank,  i Randers og Kristrup for så igen at blive ansat i Aarhus og siden 2006 med arbejdsplads i Danske Bank, nu på Østervold, og som servicerådgiver ét af de ansigter, kunderne hver dag møder ved kassen.

Annonce

Ansat samme dag

Marianne Daugholm er ligesom Hanne Eskildsen servicerådgiver og at finde ved kassen. Hun er oprindelig uddannet i Handelsbanken i Skanderborg. Faktisk gik hun fra sin jobsamtale med besked om, at hun var antaget.

Ligesom BG Bank blev Handelsbanken jo senere en del af Danske Bank, men det var til en ansættelse i Handelsbanken i Torvegade, Marianne Daugholm i 1985 kom til Randers.

Her skulle det blive til tjeneste i mange forskellige filialer - Mariagervej, Vesterport ved Randers Banegård, Auning og Vorup og indimellem også hovedafdelingen i Torvegade.

Fra sin elevtid husker Marianne Daugholm - ikke just med glæde - hvordan hendes arbejde kunne bestå i at tilskrive renter på veksler, per håndkraft, naturligvis. Veksler findes som bekendt ikke mere. Og hun kan fortælle om henved 10 kasser i banken i Torvegade dengang.

Annonce

Fremme i skoene

Ann Eriksen er personlig rådgiver og oprindelig uddannet i Provinsbanken, dengang beliggende i Rådhusstræde. Ansættelsessamtalen fandt sted i Aarhus i uge 7 1980, en dag med forrygende snestorm.

Provinsbanken var langt fremme i skoene teknisk set. Man arbejdede i teams, og banken var gået on-line. Allerede som elev fik Ann Eriksen ansvaret for bankens vekselbeholdning, og hun var med til at indlemme Kronebanken i Provinsbanken, idet hun løste opgaver på Sjælland i den sammenhæng.

Provinsbanken blev en del af Danske Bank ved årsskiftet 1989-90. I dag arbejder Ann Eriksen med rådgivning af privatkunder. I en periode fra 2010 til 2016 arbejdede hun sideløbende som økonomisk rådgiver ved Randers Kommunes Frivilligværk.

Som sine to kolleger har Ann Eriksen oplevet store forandringer i arbejdet, og hun kan på anmodning remse navnene op på samtlige de 18 chefer og lige så mange souschefer, som hun har arbejdet under.

De tre gange 40 års jubilæum markeres internt i Danske Bank. Og så skal det understreges, at ingen af de tre har planer om at stoppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Dét har vi lært af testkampene: Profiler skal slås for spilletid

Randers HK For abonnenter

Kragballe efter overlegent pokalavancement: - Det ligger lunt i svinget at få den her sejr

Annonce