Annonce
Randers

120 gavekort til julehjælp skal gavne i begge retninger

Kim Blach Pedersen (tv), forstander for Strømmen og direktør i Goggs Fonden, kan se mange fordele ved, at Thortrans og Strømmen netop støtter årets julehjælpsindsamling med gaver til Finderiet. Én af dem er, at de mange gode genbrugssager kommer til gavn ude i hjemmene. Til højre direktør i Thortrans, Lars Kristensen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Når Thortrans og uddannelsestilbuddet Strømmen for unge med særlige behov sammen vælger at støtte Julehjælpen med gavekort til Finderiet, er det med håbet om, at det må gavne i begge retninger.
Annonce

Randers: 120 gavekort á 100 kroner. Det er, hvad Thortrans og Strømmen - det tidligere Randers Bo- og Erhvervstræning - er gået sammen om at forære Randers Julehjælp.

Gavekortet gælder til Finderiet, som er en socialøkonomisk virksomhed, hvis formål er at skabe beskæftigelse for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Finderiet sælger genbrugsvarer, som de henter på kommunens genbrugspladser.

Derfor ser forstander for Strømmen, Kim Blach Pedersen, da også gavekortene som et projekt, der kan kaste gode ting af sig i flere retninger. For det første tænker han, at pengene i Finderiet kan strække længere for de betrængte familier, som får støtte fra Julehjælpen. For det andet giver købet af gavekortene 12.000 kroner til den socialøkonomiske virksomhed. For det tredje betyder gavekortene, at flere af de gode genbrugssager forhåbentlig kan komme til gavn ude i hjemmene.

Annonce

Flugter med formål

Udover at være forstander for Strømmen er Kim Blach Pedersen også direktør for Goggs Fonden, som driver Finderiet. Goggs Fonden er ejet af Thortrans, Strømmen og Foreningen Jysk Børneforsorg/Fredehjem. Det er særligt i denne fonds arbejdsbeskrivelse, at årsagerne til gaven skal findes.

- En del af Goggs Fondens formål er at dele ud af sit overskud til dem, der har brug for det. Nu har fonden så ikke overskud. Men vi vil gerne vise, at vi mener det med denne donation. At det ligger i vores DNA, forklarer han.

At støtten netop går til julehjælpen, er ikke det vigtigste. Men Kim Blach Pedersen forklarer, at han synes, det er et godt projekt, der samler mange organisationer, som fonden også ellers kunne have fundet på at støtte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kontant anfører og frustreret målscorer: - Toget er på vej hen ad perronen

Danmark

Dyretransport-chauffører stiller minister ultimatum: Henvend dig inden tirsdag, eller vi nægter at arbejde

Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Annonce