x
Annonce
Randers

125 år med sammenhold mellem borgerne

<p>Tove Rasmussen (tv) og Jonna Pedersen har igennem 50 år været medlem af borgerforeningen. De er begge begejstrede for at være medlem. Foto: Ole Jakobsen</p>

Stevnstrup Borgerforening kunne lørdag fejre sit 125 års jubilæum. Det blev en fejring af det fællesskab, der er afgørende for byen.

Stemningen var god og støjniveauet fra snakken var høj, da 100 voksne og 25 børn fra Stevnstrup Borgerforening mødtes i forsamlingshuset lørdag formiddag. Anledningen var, at foreningen i år kan fejre sit 125 års jubilæum, og det blev fejret henover en brunch.
Annonce
Samlingspunktet blev meget hurtigt den mad, der var stillet frem. Foto: Ole Jakobsen
»Det er super dejligt at se den store opbakning til det, ligesom der plejer at være. Det er vigtigt med en borgerforening i en by som Stevnstrup, fordi det samler alle fra de helt små til de gamle. Det er byens samlingssted, og det skaber den fælles ånd,« sagde næstformand Malene Overgaard, da hun tog sig en kort pause fra køkkenet, hvor maden skulle ordnes.
Thomas Roth (th) var kommet til fejringen med sin kone og sine to døtre på syv og 10 år. Foto: Ole Jakobsen
I Stevnstrup har man da heller ikke problemer med sammenholdet. Når der er et arrangement i byen, plejer tilslutningen at være stor. Men det kræver også en vis finesse at holde liv i en borgerforening igennem 125 år.
Op til jubilæet har foreningen solgt 200 nøgler. Én af dem passede til cyklen her, som var sponsoreret til lejligheden. Næstformand Malene Overgaard var selv med ude og sælge nøglerne. Foto: Ole Jakobsen
»Det kræver fornyelse. Folk må rigtig gerne komme med opfordringer til, hvad der skal laves. Og så kræver det ikke mindst frivilligt arbejde. Folk skal sætte pris på det frivillige stykke arbejde, der gøres, og så skal man deltage,« sagde Malene Overgaard.
Det er for eksempel borgerforeningen, der arrangerer fastelavn og juletræsarrangement for børnene og revy for de voksne.

Fællesskabet er vigtigt

Der er i alt 269 medlemmer af borgerforeningen. Tove Rasmussen og Jonna Pedersen, naboer fra Bøgebakken, har været medlem ligeså længe, de har boet i byen. Det svarer til et halvt århundrede for dem begge.
»Vi kommer altid. Det betyder meget for fællesskabet, at vi kan mødes hernede,« sagde Tove Rasmussen.
Naboen var enig.
»Til revyen er der udsolgt hver eneste gang, og folk bakker op om fællesskabet,« sagde Jonna Pedersen.

Landsby i vækst

Også børnefamilierne nyder at komme til foreningens arrangementer. Det gjaldt også familien Roth, der samtidig sponsorerer foreningen igennem Thomas Roths firma, Randers Teknik og IT.
»Vi har været sponsor i tre år. Det er vi, fordi det er dejligt at være med til at forankre et lokalmiljø,« sagde han.
Han og familien kommer fra Skovboulevarden i byen, og han kan derfor selv opleve, hvad sponsorpengene går til.
»Borgerforeningen er det, der adskiller os fra bare at være en forstad til Randers. Vi er en landsby i kæmpe vækst. Der er en lokal vilje, og folk vil byen og er med på den. Det er sjældent, at folk ikke gider være en del af arrangementerne,« sagde han.
På gavebordet i hjørnet havde foreningen blandt andet fået et gavekort på 10.000 kroner fra Sparekassen, en ramme fyldt med billeder fra den 125 år lange historie, samt et gavekort til et læs grus til forsamlingshusets indkørsel.
Før brunchen kunne begynde, skulle medlemmerne rejse sig op og råbe et trefoldigt hurra. Det blev et overbevisende »hurra«, der kunne høres helt ud på parkeringspladsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Corona-krisen presser dyreparker i knæ: - Jeg føler mig magtesløs og frustreret

Randers

Bilkas særåbning skærtorsdag virkede: Flere end hundrede mennesker klar fra morgenen af

Annonce