Annonce
Erhverv

130 stande tiltrak masser af gæster til Randersmessen

Løbebåndet, der er udviklet af NASA, kan tilbyde næsten vægtløs tilstand. Foto: Annelene Petersen

Lørdag og søndag bød på den årlige Randersmesse i Arena Randers. Og der var stor tilfredshed blandt både gæster, messedeltagere og arrangøren.

Annonce

Randers: Arena Randers var weekenden over fyldt til bristepunktet med messestande, da Jung Fair for 23. gang bød indenfor til den tilbagevendende Randersmesse. Temaet var ligesom sidste år "Bedre bolig og livsstil", og der var i den grad noget for enhver smag. Potter og pander, tandbørster, pølser, vinduer og døre, senge og massagestole var blot nogle af de ting, gæsterne kunne blive klogere på - og købe med hjem.

Men det var ikke kun alskens brugsgenstande, der blev vist frem. Et af tilløbsstykkerne var blandt andet standen hos Thomsen Fysioterapi & Osteopati, der havde medbragt et apparat, hvor besøgende kunne prøve at gå og løbe i næsten vægtløs tilstand.

- Det er noget, vi bruger til genoptræning af blandt andet hofte- og knæopererede, folk med lammelser og kørestolsbrugere. Den er faktisk udviklet af NASA, som bruger den til at lære astronauterne at gå i vægtløs tilstand, fortæller Thomas Skov Larsen, klinikejer og fysioterapeut.

Mens nogle stande er gengangere fra de tidligere år, er det første gang, at Thomsen Fysioterapi & Osteopati er repræsenteret på Randersmessen.

- Vi håber at kunne gøre opmærksomme på, hvad vi kan. Der har i hvert fald været stor interesse, og folk synes, det er sjovt at prøve det her løbebånd, siger Thomas Skov Larsen.

Hvis nogle at gæsterne efter en tur på løbebåndet skulle være blevet trætte, var der også råd for det. Ikke langt fra var Sengespecialisten nemlig mødt op med adskillige Tempur-senge, så de trætte messegæster kunne få sig en slapper, og måske blive fristet af et godt tilbud.

- Senge, og specielt denne type, er et produkt, der skal prøves, og derfor giver det god mening for os at være her på Randersmessen. Vi har taget nogle demo-senge med, som sælger fint, men også puderne får vi afsat. Vi håber på, at vi i ugerne efter messen kan mærke flere kunder i butikken. Der vil helt sikkert være nogle, der ikke tog den endelige beslutning her på messen, men lige skulle hjem og tænke over det, siger Jakob Just, Retail Manager og messeansvarlig hos Sengespecialisten.

Biografchef Rene Jensen og arrangør af Sci-Fi Con, Benny Ray, nød godt af hinandens selskab i Arena Randers. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Se hvad vi kan

Generelt var der stor tilfredshed blandt udstillerne, der både fik solgt varer på selve messen, men også fik plantet en masse frø hos eventuelle fremtidige kunder. Benny Ray havde som repræsentant for Sci-Fi Con slået sig sammen med Nordisk Film Biografer om en stand, for i fællesskab at løfte filmuniverset i byen.

- Vi vil rigtig gerne gøre opmærksom på, at vi som biograf også kan tilbyde større arrangementer for firmaer og skoler. Og det er faktisk gået ret godt, siger biografchef Rene Jensen.

I det hele taget var mange kommet for at vise det frem, man måske ikke lige i første omgang forbinder deres foretagende med. Det gjaldt også Lene Rasmussen fra Kronhoy Design, der havde taget egne kreationer af brugskunst og pyntegenstande med.

- Det er jo egentlig noget, jeg laver i min fritid. Indtil nu har jeg kun haft åbent i min butik til jul, men udvider nu med påsketing også. Og det kan godt være svært at annoncere, når man har sådan en pop-up butik, som jeg har, fortæller Lene Rasmussen.

- Der har været ret mange mennesker forbi synes jeg, og jeg har da også fået solgt en del. Overraskende meget, vil jeg faktisk sige.

Hos den socialøkonomiske virksomhed, genbrugsbutikken Finderiet, har man også både stillet op på messen for at sælge genbrugsguld og samtidig udbrede budskabet om, hvad Finderiet også står for.

- Vi har solgt ret meget, mest pynteting. Men vi er her også for at øge kendskabet til Finderiet, og hvad vi kan. Vi har jo et stort ønske om at skabe arbejde til fleksjobbere og folk i skånejob, og det kan være svært at komme ud med den vision i selve butikken, fortæller Mitten Ferrar, daglig leder af Finderiet.

De to kunstnere Peter Husted og Hanne Koch var på Randersmessen for at lokke folk ned i deres fælles galleri: - Vi vil gerne sprede budskabet om vores fusion, fortalte Peter Husted. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Tilfreds arrangør

Da de sidste af de i alt 23.669 gæster var lukket ud af Arena Randers, var det en godt tilfreds arrangør, avisen fangede.

- Generelt er vi ovenud tilfredse, og det er også de tilbagemeldinger, vi har fået fra standtagerne. Besøgstallet blev cirka det, vi havde forventet, og med udfordringer i forhold til parkeringsmuligheder taget i betragtning, er det ret pænt, fortæller Jørgen Hedegaard, administrerende direktør i Jung Fair.

Han fortæller, at en del af årets cirka 130 messedeltagere allerede har meldt deres ankomst til næste år, så han ser frem til at vende tilbage til den nye arena i 2020.

Lene Rasmussen fra Kronhoy Design viste påskekollektionen frem. Foto: Annelene Petersen
- Flere af de besøgende er faldet for vores ekstra gode messe-tilbud, fortæller retail manager i Sengespecialisten, Jakob Just. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Annonce