Annonce
112

14 sigtet for frihedsberøvelse og grov vold: Bortførte to personer i Gellerup med køller og pistoler

Østjyllands Politi var toprsdag eftermiddag talstærk tilstede ved Retten i Aarhus, hvor afspærringer, hunde og en betjente sørgede for, at ingen kom for tæt på, da 14 anholdte skulle fremstilles i grundlovsforhør. Foto: Jens Thaysen
Retten i Aarhus var skarpt bevogtet af politi torsdag sidst på eftermiddagen, da 14 personer skulle fremstilles for frihedsberøvelse. Dommeren lukkede dørene for grundlovsforhøret, der formentlig handler om bandekonflikt. 12 personer blev bortvist udenfor retten.

AARHUS: - Wow, se alt det politi. Og hunde, lød det fra en lille knægt, der sammen med sin far passerede Retten i Aarhus på Vester Allé torsdag eftermiddag.

Og for nysgerrige gående og cyklister var der virkelig noget at kigge på kort før klokken 16, da 14 anholdte skulle fremstilles i grundlovsforhør sigtet for frihedsberøvelse.

For Østjyllands Politi var repræsenteret med et antal betjente, som ikke er set i meget lang tid. Udover politiafspærring rundt om parkeringspladsen og den normale indkørsel til pladsen, patruljerede betjente og hunde i området omkring retten, samtidig med en større koordinationsopgave fandt sted, for hver gang en bil rullede ind på pladsen med en af de anholdte.

En efter en ankom de til retten i hvide overtræksdragter og med hænderne fikseret i håndjern og låst til et bælte om maven.

Fem forsvarer repræsenterede de i alt 14 sigtede personer, og da de alle skulle have mulighed for at tale alene med deres forsvarer, gik der næsten halvanden time, inden selve grundlovsforhøret kunne gå i gang.

I den mellemliggende tid var både tilhørere og pressen lukket inde i et lokale, hvor døren blev lukket, så man ikke kunne følge kaosset med betjente og anholdte i gangene foran retslokalet.

Annonce
De 14 anholdte er sigtet for frihedsberøvelse og grov vold og 10 af dem blev anholdt på E45 natten til torsdag. Foto: Jens Thaysen

Kidnappet på Gudrunsvej

Alle 14 er sigtet efter paragrafferne § 261, stk. 2, § 245 og § 266 som omfatter frihedsberøvelse, grov vold og trusler.

Ifølge sigtelsen skulle de 14 onsdag aften have kidnappet to personer ved Gudrunsvej 88, tvunget dem ind i biler med køller og pistoler, hvorefter de kørte fra stedet mod Kolding, hvor volden mod de to fortsatte.

Østjyllands Politi blev sent onsdag aften opmærksom på episoden. Flere køretøjer og personer opholdt sig i området, og da politiet kørte frem mod køretøjerne opstod der en situation, hvor et køretøj blev standset efter en kort eftersættelse. Fire personer med tilknytning til sagen blev anholdt.

De øvrige tre biler kørte fra stedet, men blev senere, i en koordineret indsats med Sydøstjyllands Politi, bragt til standsning på E45 ved Vejle, hvilket medførte en kortvarig lukning af motorvejen. I den forbindelse blev yderligere ti personer anholdt. Anholdelserne foregik forholdsvist udramatisk. I to køretøjer fandt politiet to mænd, der befandt sig i bilerne imod deres vilje.

De anholdte og sigtede er ikke lokale, og ifølge Østjyllands Politis udmelding tidligere torsdag er der tale om en isoleret hændelse mellem to bandegrupperinger, og at det bunder i en personlig strid.

Forsvarere protesterede

Ved grundlovsforhøret anmodede anklageren om lukkede døre, da der kan være eventuelle medgerningsmænd på fri fod samt fordi efterforskningen er på så tidligt et stadie.

Det protesterede samtlige forsvarer mod, den ene blandt andet med henvisning til en artikel, der blev publiceret på stiften.dk torsdag middag, hvor Østjyllands Politi fortalte om nattens aktion og politiets umiddelbare formodning om et motiv. Derfor mente forsvareren ikke, at der kunne komme særlig mange nye oplysninger frem, selv om dørene ikke blev lukket.

Dommer Joy Winther valgte dog at følge anklagemyndighedens anmodning og bad pressen og tilhørere forlade lokalet kl. 17.30, hvorefter dørene blev lukket, fordi sagen omhandler frihedsberøvelse, grov vold og er banderelateret.

Udenfor retten samlede der sig smågrupper med interesse i sagen allerede fra klokken 16, og indsatsleder Erik Madsen kunne fortælle, at Østjyllands Politi havde registreret 12 personer og bortvist dem fra stedet.

Ligeledes så man flere biler med tre-fire mand i hver, der cirkulerede i gaderne omkring retten.

Grundlovsforhøret sluttede torsdag aften kl. 20.50. Alle 14 anholdte blev varetægtsfængslet i fire uger.

12 personer bleve registreret og bortvist fra området omkring Retten i Aarhus torsdag eftermiddag. Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Ekspert: Det vil tage flere byrådsperioder at få bugt med konfliktkultur

Annonce