Annonce
Navne

150 Rotary-medlemmer til møde i Randers

Udvekslingsstudenterne var iført deres karakteristiske jakker med logoer fra mange forskellige Rotary-klubber. Foto: Klavs Nicolaisen
Deltagere fra 58 klubber i Distrikt 1440 havde en udbytterig dag.

Mødelokalerne på Cepheus Park i Randers var valgt som hjemsted for den konference, som Rotary i Distrikt 1440 - landets største - holdt, og det blev en dag med et omfattende program og med stort udbytte for de ca. 150 deltagere, heraf ikke færre end 27 aktuelle udvekslingsstudenter fra mange dele af verden.

I indeværende arbejdsår er det Birger Borch Larsen, tidligere gennem over 40 år indehaver af Slots Optik, der er distriktsguvernør, og han kunne i sin velkomst glæde sig over fremmøde fra 80 procent af alle medlemsklubber, heraf en klub med hjemsted på Færøerne.

Konferencen blev ledet af præsidenten for Randers Østre Rotary Klub, Ole Bukhave.

Et af formiddagens indslag havde i høj grad relation til Randers. Det blev givet af professor Hans Christian Øster, der nu bor i Mjölby i Sverige. Han er i dette arbejdsår guvernør for distrikt 2410 Sverige og Letland og overbragte konferencens deltagere en personlig hilsen fra Rotary-præsident på verdensplan, Mark D. Maloney.

Hans Christian Øster er født og opvokset i Randers. I sin professionelle karriere har han arbejdet i fire verdensdele og er fortrolig med 11 forskellige sprog. Trods mange år i Sverige talte Hans Christian Øster stort set perfekt dansk. Han belyste emnet "Rotary-etik".

Annonce
Distriktsguvernør Birger Borch Larsen byder her velkommen til konferencen. Foto: Klavs Nicolaisen

Strandpakkehuset

I øjeblikket har ikke mindst De seks Rotary-klubber på Djursland et projekt kørende, hvor det gælder om at samle penge ind til indretning af udearealerne ved det kommende børnehospice i Rønde, benævnt Strandbakkehuset. Den daglige leder af hospice, Dorit Simonsen, gav en orientering om det kommende hospice for børn og unge, der forventes åbnet til november næste år. Formiddagen bød også på to underholdende indslag, nemlig optræden af Jennumparkens Børnekor under ledelse af Birgitte Sørensen og et festligt foredrag af Gitte Hornshøj. Begge indslag blev hilst med varmt bifald.

Eftermiddagen var helliget et årsmøde, under hvilket der blev holdt afstemning om ændrede vedtægter for Rotary på nationalt plan. Samtlige 58 klubber stemte for, hvilket distriktsguvernør Birger Larsen udtrykker stor glæde over.

Et særligt indslag om klimaproblemer leverede de 27 udvekslingsstudenter, der om formiddagen dels havde været på besøg ved Randers Affaldssortering, dels havde været i Randers Regnskov.

Mødelokalerne bar kraftigt præg af, at de var udlejet til Rotary-konferencen. Således kunne deltagerne bese et telt med plads til 10 personer, udstyret med køkkengrej, herunder et kogeapparat. Teltet er tænkt anvendt under katastrofeforhold.

En anden udstilling viste, hvordan udstyr fra Rotary kan forvandle snavset vand til rent drikkevand med en kapacitet på helt op til 10 liter om dagen per medlem af en familie på fem. Også dette udstyr er tænkt anvendt ved katastrofer.

Distrikt 1440 strækker sig fra Djursland over Randers, Viborg og Skive til Skagen og omfatter som nævnt tillige Færøerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce