Annonce
Randers

1500 elever skal se forestilling: Teater og gymnasier indgår aftale

Gymnasiernes aftale med Randers Egnsteater gælder indtil videre i et år. Besøgene i teatret sker i løbet af september. PR-foto
Randers Egnsteater har lavet en aftale med Paderup Gymnasium og Randers Statsskole. Det betyder, at 1500 elever skal et smut i teatret.
Annonce

Randers: 1500 elever fra Paderup Gymnasium og Randers Statsskole skal en tur i Randers Egnsteater, hvor de skal se stykket "#Fremtiden" af Teater O.

Gruppen laver teater til unge og unge voksne.

- Vi har længe ønsket at lave et samarbejde med ungdomsuddannelserne om at komme ind og se teater. Gennem "En Til Alle"-ordningen, der sikrer en årlig teateroplevelse for alle børn i kommunen fra vuggestue til udgangen af folkeskolen, har vi fået et meget teatervant ungt segment. Så det er oplagt at føre det videre også efter folkeskolen, siger Tine Eibye, producent og indkøber for Randers Egnsteater.

Annonce

Rektorer er begejstrede

På Paderup Gymnasium ser rektor Allan Friis Clausen gode faglige muligheder i teaterbesøgene.

- Ved at opleve emnerne i et dramatisk udtryk med teatrets virkemidler håber vi på, at det bliver en ny og sjov oplevelse. Vi håber også, at eleverne griber muligheden for at debattere det, de har oplevet, med skuespillerne i den planlagte aftertalk, eller når de kommer hjem i klassen, siger han.

Rektor Lone Andersen fra Randers Statsskole håber, at stykket giver anledning til refleksioner.

- Vi håber, at eleverne får et nuanceret og større udsyn, og at de får en oplevelse, der berører dem på en anden måde, end de er vant til fra den daglige undervisning. Det specifikke teaterstykkes emne lægger desuden op til overvejelser og diskussioner, som er relevante at inddrage i flere forskellige fag i gymnasiet, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariagerfjord

17 coronasmittede på én uge i Mariagerfjord

Annonce