Annonce
Erhverv

161 år gammel randersvirksomhed er gået konkurs

Chas. Mortensens butik i Vestergade 10, hvor firmaet residerede i en årrække fra 1949. Foto: Randers Lokalhistoriske Arkiv/Johannes Sylvestersen
Efter godt 160 år har randersvirksomheden Chas Mortensen måttet kaste håndklædet i ringen. Virksomheden, der blev begæret konkurs 2. februar og taget under konkursbehandling 29. marts, er endegyldigt lukket.

Randers: Virksomheden nåede at fylde 160 år, men 29. marts var det endegyldigt slut med sejl-, presenning- og teltproducenten Chas Mortensen i Randers. Denne dag blev virksomheden taget under konkursbehandling af Retten i Randers efter at være blevet begæret konkurs 2. februar.

Årsagen til konkursen er ifølge kurator i boet, advokat Ole Husum, svigtende omsætning over længere tid.

- Om corona-pandemien bærer en del af skylden, ved jeg ikke. Blot kan jeg konstatere, at det er gået kraftigt ned ad bakke med omsætningen, siger Ole Husum.

Annonce

Han peger på, at det nok også har haltet lidt med, som han siger, tilpasningen til nutiden.

- Det er en gammel virksomhed, som har kørt efter gamle traditioner og ikke rigtig har fulgt med tiden. Den har ganske enkelt ikke været konkurrencedygtig på markedet, siger Ole Husum og tilføjer:

- Og det er rigtig ærgerligt, for der er ingen tvivl om, at der er leveret kvalitet. Håndværket har været i orden.

Navnet fra 1912

Kurator  har endnu ikke overblik over gældens størrelse, men siger, at den jo er stor nok til, at det definitivt er slut med virksomheden. Chas Mortensen beskæftigede den seneste tid kun ejeren Jørgen Nielsen.


Om corona-pandemien bærer en del af skylden, ved jeg ikke. Blot kan jeg konstatere, at det er gået kraftigt ned ad bakke med omsætningen.

Ole Husum, kurator i konkursboet efter Chas Mortensen


Virksomheden blev grundlagt i 1860 af en L. Andersen, men fik sit nuværende navn, da Charles Mortensen, der oprindelig var fiskeeksportør og fra Frederikshavn, i 1912 overtog virksomheden.

Da Charles  Mortensen døde i 1959, tog hustruen over, og seks år senere sønnen Kaj Mortensen, som i 1985 solgte virksomheden til to medarbejdere, brødrene Jørgen og Kurt Nielsen.

I mange år havde firmaet adresse i Vestergade, men de to brødre flyttede den først til Messingvej og senere til dens sidste adresse på Kertemindevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Politiet går ind i sag om trusler mod initiativtager til demonstration: - Det tager vi alvorligt, det kan jo være et angreb på Grundloven

Annonce