Annonce
Randers

161 æsker legetøj

Nogle af de randrusianske børn, hvis familier modtager julehjælp, kan se frem til i juledagene at bygge med Zpiiel. Foto: Annelene Pedersen

Den randrusianske legetøjsproducent Zpiiel donerer til fem organisationer under Randers Julehjælp.

Annonce

Randers: De fem foreninger, Børnenes Kontor, Kirkernes Familiehjælp, Venligboerne Langå, Giv Julen Mening og Juletemaet for udsatte i Randers og Omegn, som alle er knyttet til Randers Julehjælp, kan i år glæde en del af deres modtagere af julegaver med en æske af det nye legetøj, Zpiiel, som produceres i Randers.

Direktør Martin Christiansen fra Zpiiel tilbød for nogen tid siden Randers Julehjælp at donere en række æsker. Halvdelen af de 10 foreninger, der modtager støtte fra Randers Julehjælp, viste interesse for at få del i donationen, og det endte med, at Martin Christiansen gav i alt 161 æsker model FigZ til en pris på 50 kr. pr. styk. En donation, der svarer til mere end 8000 kroner.

Zpiiel er et nyudviklet konstruktionslegetøj, som kort fortalt består af syv forskellige elementer eller dippedutter, som kan klikkes på hinanden og blive til træer, dyr, flyvemaskiner, mennesker, monstre og meget mere. Her er det faktisk helt på sin plads at anvende det noget fortærskede udtryk, at "kun fantasien sætter grænsen". Indholdet i de donerede FigZ-æsker kan således laves til dinosaurer, skorpioner og ulve.

Annonce

Lokalt udviklet og produceret

Zpiiel er udviklet i Randers og produceres i Mariager. Museer samt dyre- og forlystelsesparker har taget det til sig, selv om det kun er få måneder siden, at det blev sluppet løs til salg i butikker. Og der er allerede mange begejstrede brugere i Norge, Sverige, Tyskland og Schweiz.

Zpiiel er godkendt til børn fra fem år og opefter, da de enkelte elementer er så små, at mindre børn vil kunne sluge dem. Til gengæld, fremhæver Martin Christiansen, vil børn helt ned i fem års alderen hurtigt kunne få succesoplevelser, fordi det er let med ganske få elementer at bygge "noget der ligner noget".

At Martin Christiansen fik ideen til at udvikle et legetøj indenfor konstruktion er ikke helt tilfældigt, hans baggrund taget i betragtning. Han har nemlig en fortid som udvikler hos en stor jysk byggelegetøjsproducent ved navn Lego.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce