x
Annonce
Randers FC

17-årig Randers FC-spiller i corona-karantæne: Klubben isolerer superligatrup

17-årige Oliver Bjerrum Jensen skal tilbringe de næste uger i hjemmekarantæne.- Jeg forstår hundrede procent hvorfor det er nødvendigt med denne karantæne, siger han. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Corona-frygten er rykket helt tæt på Randers FC, hvor en ungdomsspiller, der træner med superligatruppen, er sendt i karantæne. Superligatruppen holdes væk fra resten af klubben.

Randers: En U19-spiller fra Randers FC er sat i karantæne, da der er risiko for, at han er smittet med coronavirus.

- Vi sendte ham hjem tirsdag morgen. Han har efterfølgende været i kontakt med lægen, og er blevet sat i 14 dages karantæne, fortæller Søren Pedersen, sportslig og kommerciel direktør i Randers FC.

Den 17-årige spiller har indtil videre ingen symptomer, men er sat i karantæne, fordi han i søndags har været sammen med et familiemedlem, som er konstateret smittet med coronavirus.

Der er tale om Oliver Bjerrum Jensen, der er en af Randers FCs prominente ungdomsspillere, som jævnligt træner med superligatruppen. Men ifølge Søren Pedersen er der ikke risiko for, at han kan have båret en potentiel smitte videre til andre af klubbens spillere.

- Vi har været i kontakt med myndighederne, som har forklaret, at man tidligst kan smitte andre to døgn efter, man selv har været udsat for smitte. Dermed er der ingen risiko for de personer, han har været i kontakt med op til karantænen, forklarer han.

Annonce
Randers FC gør alt for at minimere risikoen for, at superligatruppen bliver smittet med coronavirus. Blandt andet bliver ungdomsspillerne nu afskåret muligheden for at træne med superligaholdet. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Spiller: - Jeg har det fint

Selv fortæller den karantæneramte spiller til Amtsavisen, at han er ved godt mod.

- Jeg har det fint. Jeg har ikke haft nogen symptomer endnu, og skal først testes, hvis der opstår symptomer. Så vi ved endnu ikke, om jeg er blevet smittet eller ej, men for en sikkerheds skyld skal jeg nu være i karantæne i 14 dage. Det vil jeg selvfølgelig respektere, og jeg forstår hundrede procent, hvorfor det er nødvendigt med denne karantæne, siger han og tilføjer, at det faktisk ikke er frygten for sygdommen, der fylder hos ham.

- Jeg er ikke bange for sygdommen. Jeg er bare rigtig træt af, at jeg kommer til at gå glip af en masse de næste uger.

Hjemmekarantænen finder sted sammen med et par andre karantæneramte familiemedlemmer i et hus ved Herning, som Randers FC har sørget for at udstyre med ting, der gør det muligt for Oliver Bjerrum Jensen at holde formen ved lige under isolationen.

- Randers FC har lavet et træningsprogram til mig, og har sendt motionscykel og vægte herned, så jeg kan holde mig i gang, fortæller han.

Superligatruppen er isoleret

Oliver Bjerrum Jensen er dog ikke den eneste ungdomsspiller, der må undvære den almindelige træning for tiden. At coronavirussen pludselig er rykket helt tæt på, har nemlig fået Randers FC til at tage en række foranstaltninger for at minimere risikoen for, at klubbens superligaspillere bliver udsat for smitte.

Blandt andet har klubben besluttet, at alle ungdomsspillere bliver afskåret muligheden for at træne med superligatruppen. Det drejer sig - udover den karantæneramte 17-årige - om en håndfuld unge spillere, der er så dygtige, at de ikke kun træner på deres eget ungdomshold, men også jævnligt rykker op og træner med superligatruppen.

- Vi har lukket af, så alle dem, der ikke har en fuldtidsaftale, ikke længere træner med superligaholdet, fortæller Søren Pedersen.

Derudover gør klubben alt for at isolere superligatruppen for dermed at minimere risikoen for, at de bliver smittet. Det gælder både på banen, i styrkelokalet og i kantinen, hvor superligaspillerne er afskærmet fra klubbens øvrige spillere og administration.

Elev på Tradium

Udover at have sin faste gang hos Randers FC, er Oliver Bjerrum Jensen også elev på HHX på Tradium i Randers. Men heller ikke her burde der dog være risiko for, at han har båret smitten videre til andre.

- Den elev, vi har i karantæne, har slet ikke været på skolen, efter han blev eksponeret for smitte. Styrelsen for patientsikkerhed siger derfor, at der ikke er grund til yderligere foranstaltninger for skolen, fortæller Tradiums kommunikationschef, Ulrik Vosgerau, og tilføjer, at skolens administration hele tiden følger med i myndighedernes anvisninger og agerer derefter.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

31-årig havde hash i underbukserne

Randers

Lokal politisk bekymring for genåbning af institutioner og skoler: Det vil kræve ekstra ressourcer

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Annonce