Annonce
Mariagerfjord

Syv coronasmittede på én uge i Mariagerfjord

Der er i sidste uge kommet syv nye tilfælde af covid-19-smittede personer i Mariagerfjord Kommune. Foto: Henning Bagger
Om de mange nye smittede hænger sammen med, at 1000 unge festede i Skyland Beach Camp, inden den blev lukket af politiet, ved udvalgsformanden for sundhed og omsorg, Jan Andersen (V), Mariagerfjord Kommune, ikke noget om. Og det er heller ikke kommunens opgave at finde ud af det, mener han.
Annonce

OPDATERING: Mandag blev det meldt ud, at antallet af nye smittetilfælde for den forgangne uge lød på 17, men det skyldes en udregning, som DR Nordjylland har baseret på smittede per 100.000 borgere. Mariagerfjord Kommune har 41.800 indbyggere, og de reelt konstaterede tilfælde ligger på syv i uge 28. Vi har valgt at basere os på de reelt konstaterede tal, og derfor er artiklen opdateret.

Mariagerfjord: Syv nye tilfælde af coronasmittede blev opdaget i Mariagerfjord Kommune i sidste uge. Om de mange ny-smittede kan kædes sammen med, at festcampen Skyland Beach Camp i Øster Hurup blev lukket af politiet, ved formand for udvalg for sundhed og omsorg i kommunen, Jan Andersen (V), ikke. Og han har heller ikke tænkt sig at gøre noget for at finde ud af det.

- Nej, det er slet ikke vores opgave. Det må være de myndigheder, der tester og de myndigheder, der i første omgang har givet tilladelse til begivenheden, at finde ud af. Og så må de sørge for, at der kommer konsekvenser. Det har intet med kommunen at gøre, siger Jan Andersen.

Formanden tilføjer, at da han var ung og festede, da var det ret naturligt, at man var tæt på hinanden, især når der var alkohol indblandet.

- Men der var jo heller ikke noget, der hed corona dengang?

- Nej, det var der ikke, siger han.

Jan Andersen oplyser, at der ham bekendt ikke er hverken ældre eller ansatte smittet med corona i kommunen.

- Jeg ved, at der har været testtelte sat op i sommerlandet, blandt andet i Øster Hurup, og så vil jeg tro, at mange, der bor i sommerhuse, som har brugt det dårlige vejr til at lade sig teste. Men jeg ved det ikke, for jeg var der ikke selv, siger han.

Annonce
Annonce
Randers

Skolestart som vi kender den

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Sydvendte skråninger syd for Mariager danner grundlag for succesrigt vinsamarbejde

Annonce