Annonce
Østjylland

1700-tallet vækkes til live af over 100 frivillige

1700-tallets mode foreskrev storslåede kjoler med snøreliv og hoftepuder, som gjorde det svært både at bevæge sig og at trække vejret. Foto: Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum
På herregården Gammel Estrup kan man 22.-23. juni rejse 250 år tilbage i tiden. Her kan man møde både grever og grevinder, bønder, ridefoged og håndværkere, gøglere og musikanter.

Auning: Til 1700-talsfestival på Gammel Estrup kan man opleve, at bønderne falbyder deres varer i gården, mens gøglere og musikanter fylder luften med larm og musik. Pølser og pandekager steges over bål, og smede, bødkere, træskærere og andet godtfolk arbejder med de gamle håndværksteknikker. Indenfor kan man følge adelsfolkene i deres daglige gøremål og høre forskellige fortællinger om herregårdsliv, malerkunst og selviscenesættelse i 1700-tallet.

- 1700-tallet var en vild og fascinerende periode i vores historie, hvor pudrede parykker, stramme kjoleliv og hvidtede ansigter var højeste mode. Overklassen levede et liv i enorm luksus. Det står i skarp kontrast til livet uden for herregårdens mure, hvor almindelige mennesker arbejdede hårdt, forklarer museumsinspektør Marie Kirstine Elkjær.

Annonce
Til Gammel Estrups 1700-talsfestival 22.-23. juni kan man opleve, hvordan livet var for både høj og lav for 250 år siden. Foto: Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.

Oplev grevindens morgenritual

Forskellen mellem rig og fattig var stor i 1700-tallet. Det fremgår tydeligt ved grevindens morgentoilette, som man kan opleve på 1700-talsfestivalen. Her kan de besøgende komme tæt på en adelskvindes faste morgenritual med håropsætning, pudring og påklædning:

- Det kunne nemt tage flere timer for grevinden at blive klar, selvom hun havde hjælp fra sin egen personlige kammerpige. Først skulle håret sættes, så skulle hår og hud pudres og sminkes, og dernæst skulle hun have den store kjole på med snøreliv og meterbrede hoftepuder, siger Marie Kirstine Elkjær.

Over 100 frivillige er klar til at levendegøre 1700-tallet på festivalen 22.-23. juni klokken 10-17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce