Annonce
Alarm 112

20-årig fængslet for krænkelser i Trige: Hans far så efterlysningen i medierne

Den 20-årige meldte sig selv, efter hans far havde genkendt ham på et af billederne, der blev brugt til efterlysningen. Foto: Axel Schütt
Torsdag aften troppede den 20-årige sammen med sin far op hos politiet i Aarhus. Her anmeldte han sig selv for de mange krænkelser, der er fundet sted rundt omkring i Trige siden 30. august.

AARHUS: Mange piger og kvinder i Trige har nok den seneste tid, været ekstra opmærksomme når de har bevæget sig rundt på stierne i området.

Der er er nemlig anmeldt otte forskellige hændelser med blufærdighedskrænkelser, hvor en mand har kontakt kvinderne for derefter at beføle dem og forsøge at kysse dem.

Den formodede gerningsmand, en 20-årig mand fra Randers, valgte i går, efter sigtedes far havde set efterlysninger i medierne af gerningsmanden, at melde sig selv. Faren kunne nemlig genkende sønnen på billeder fra efterlysningen.

Annonce

Den 20-årige blev ved retten i Aarhus i dag fremstillet i grundlovsforhør. Ved dette blev han varetægtsfængslet i surrogat, og indvilgede i at få lavet en mentalundersøgelse på psykiatrisk afdeling i Aarhus.

En varetægtsfængsling i surrogat betyder, at den 20-årige ikke skal sidde i et almindeligt retshus. Han skal opholde sig på psykiatrisk hospital under varetægtsfængslingen.

Han er indtil nu fængslet i fire uger.

Hvor er brugsen

Den 20-årige er som tidligere nævnt sigtet i otte forhold, syv af disse omhandler blufærdighedskrænkelse og det sidste omhandler vold. Alle forholdende er sket indenfor en periode på fem dage fra 30. august til 3. september.

Jeg vil gerne takke borgerne for at have bidraget både med tip og med de massive delinger af de billeder, vi offentliggjorde i sagen

politiinspektør Brian Voss Olsen, Østjyllands Politi

Sigtede benægtede i retten at have berørt nogen af kvinderne på brysterne eller andre steder af seksuel karakter.

Han forklarede, at han i alle tilfælde havde spurgt pigerne om vej til brugsen for at indlede en samtale, når pigerne så havde forklaret ham vejen, spurgte han, om han måtte give dem et kys. Hvilket alle afviste. Herefter fortæller han selv, at han så var gået fra situationerne.

Alle otte ofre var tilfældige piger, som manden ikke tidligere havde kendskab til eller hørt om. Men han forklarer, at han kontaktede dem fordi, de så søde ud. Han kunne ikke svare på, hvorfor han kontaktede så mange piger, han ikke kender.

Sigtelsen for vold kommer i forlængelse af en situation, hvor manden ligesom de foregående havde forsøgt at kysse en pige. Efter afvisningen sparkede han pigen over knæet, så hun fik et blåt mærke. Han fortalte i retten, at pigen sparkede ham først.

Annonce

Sag med høj prioritet

Politiet er glade for at have anholdt og fremstillet den 20-årige i dagens grundlovsforhør, da det var en sag, der skabte utryghed blandt borgerne i Trige.

- Vi er meget tilfredse med, at vi nu har anholdt den formodede gerningsmand, som har skabt meget stor utryghed i området. Det er en sag, der har haft høj prioritet, og vi har efterforsket den intenst og løbende haft patruljer derude. Jeg vil gerne takke borgerne for at have bidraget både med tip og med de massive delinger af de billeder, vi offentliggjorde i sagen, siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Sigtede blev fængslet i surrogat fordi, at han som 12-årig var blevet udredt på børnepsykiatrisk afdeling med diagnosen lettere retarderet til følge. Det oplyste hans far til grundlovsforhøret.

Varetægtsfængslingen varer til 6. oktober.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Alarm 112

Kan risikere at brænde i dage: Voldsom brand hos trævirksomhed er stadig ikke under kontrol

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Randers

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Alarm 112

Borgere i Galten kan igen færdes frit: Storbrand på kranfabrik er under kontrol

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Brandfolk fra hele Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Annonce