Annonce
forside

20.370.808 annoncer: Det søger vi efter, når vi køber brugt

Når vi søger efter brugt, er det, vi søger mest efter, møbler til hjemmet. Og sofaen er den absolutte topscorer. Arkivfoto: Jacob Schultz

Når vi søger efter brugte varer på Dba.dk, søger vi primært efter møbler. Det viser en opgørelse, som DBA har lavet for avisen Danmark fordelt på regioner.

Brugt: Hver måned søger flere end 1,7 millioner danskere efter brugte varer på Dba.dk, og udvalget bliver også større og større. I 2018 er der blevet oprettet 20.370.808 annoncer på Dba.dk, og det er en stigning på 99,5 procent på fem år, viser den nyeste udgave af DBA's genbrugsindeks.

Kigger man på de mest søgte ord på Dba.dk, er der én ting, vi kigger efter mere end noget andet: sofaer.

DBA har til avisen Danmark lavet lister over de mest søgte ord på Dba.dk fordelt på regioner de seneste 30 dage og sorteret efter, om man sidder ved sin computer eller bruger mobilen. De ting, vi søger efter, ændrer sig nemlig afhængig af den platform, vi bruger. Sidder vi ved computeren eller Ipad'en, er der i alle regioner én ting vi søger mere end noget andet: Iphone.

Søger du til gengæld på mobilen, er den klare topscorer sofaer. I region Nordjylland, Hovedstaden, Sjælland og Syddanmark er sofaen tilmed også det næstmest søgte fra computeren. Men hvorfor er vi så vilde med brugte sofaer?

- Det er meget enkelt, tror jeg. Det er for at spare penge, mener livsstilsekspert og tv-vært Christine Feldthaus.

- I stedet for at købe en ny sofa til mange tusinde kroner, kan du finde noget til en femtedel af prisen. Du kunne jo også være heldig at finde noget særligt. Sofaer ligner jo også hinanden nu om dage, og måske kan du her finde en chesterfield eller en lænestol med morfarklapper, siger hun.

Annonce

Møbler og transportmidler

Det er i det hele taget møbler til hjemmet, vi søger efter, når vi søger efter brugt - uanset hvor i landet vi bor.

Blandt de mest søgte ord er det derfor sofaborde, spiseborde, skriveborde, lænestole og kommoder, vi - næst efter sofaen - søger mest efter.

I de mere kuriøse varegrupper søger folk i Region Hovedstaden efter "Louis Vuitton" og "Rolex". I Region Syddanmark er "Lego" og "Montana" blandt de mest søgte ord, mens beboerne i Region Nordjylland søger en del efter små transportmidler. Her er scooter, knallert, "ATV" og "PGO Hot 50" blandt de mest søgte ord. Det er det italienske tøjmærke "Gucci" også. Det er det 13.-mest søgte på mobilen i Nordjylland.

Og i Midtjylland søger man efter brugt "Royal Copenhagen". Det gør man også på Sjælland, hvor man tilmed søger efter de lidt større transportmidler. Her er det "cabriolet", der kommer ind på en 15.-plads på listen over mest søgte ord, når man bruger computeren.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hjertestart: En dag er det måske en af vores egne

Der er næppe noget, der er mere skrøbeligt end livet og mere selvfølgeligt end døden. Der er næppe noget, der er mere livsbekræftende end at redde liv. Og der er næppe noget, der er nævneværdigt lettere end at give kunstigt åndedræt og hjertemassage samt at betjene en hjertestarter. Alligevel virker det skræmmende, når vi forestiller os en situation, hvor vi selv står med en livløs person og skal forsøge at genoplive et medmenneske. Forhåbentlig vil vi alle kaste os helhjertede ind i redningsopgaven, hvad enten vi har førstehjælp i frisk erindring fra spejderkorpset, værnepligten, køreskolen eller andetsteds, eller vi har førstehjælp liggende et lidt fjernere sted i hukommelsen. Bedst vil det naturligvis være, hvis den vigtigste disciplin i livet, nemlig at redde andre menneskers liv, ikke er en rusten disciplin. Jo ældre vi bliver, des mere rusten bliver livredningsdisciplinen desværre, og des mere behov har vi for at få genopfrisket det, som de fleste af os har lært flere gange i løbet af livet - men som vi ikke holder ved lige, og som vi hurtigt glemmer igen. Frygten for pludselig at stå i en situation, hvor behovet for førstehjælp er akut, bliver større og større, jo mere hengemt vores viden på feltet er. Som retssamfund kunne vi vælge at lovgive om obligatorisk førstehjælpsuddannelse flere gange i løbet af livet, men bedre ville det være, hvis vores samfundssind, næstekærlighed, ansvarsfølelse påbød os at genopfriske vores viden om kunstigt åndedræt, hjertemassage og betjening af hjertestarter. Den rigtige løsning kræver, at vi hver især bruger en weekend eller en række hverdagsaftener hvert femte år på at friske den viden op, der kan hjælpe os med at redde et livløst menneske, vi måtte møde på vores vej. En dag er det måske en af vores egne - en af vores allernærmeste - der har brug for, at der er en førstehjælper på pletten. Om ikke før så forstår vi den dag, hvor vigtigt det er, at vi alle kan redde hinanden. Forleden var det international hjertestarterdag med demonstration af hjertestarter på biblioteket i Randers, der satte fint fokus på det livsvigtige ansvar, vi alle har for hinanden.

Fodbold For abonnenter

Overblik og reaktioner: Vivild og Vorup styrer mod gyserkamp i sidste spillerunde

Fodbold For abonnenter

Reportage fra overlevelsesdrama: Håbet lever stadig i Helsted

Annonce