Annonce
Østjylland

21-årig mand idømt seks års fængsel for voldtægter på Djursland

Arkivfoto: Lars Rasborg
En 21-årig mand fra Norddjurs er blevet idømt seks års fængsel, efter et nævningeting mandag har fundet ham skyldig i tre tilfælde af voldtægt samt et andet seksuelt forhold end samleje under tvang mod fire unge kvinder. Sagen er anket til Vestre Landsret men henblik på frifindelse
Annonce

Norddjurs: En 21-årig mand fra Norddjurs er blevet idømt seks års fængsel for voldtægt af tre kvinder samt et tilfælde af andet seksuelt forhold end samleje under tvang med en fjerde kvinde.

Det har et nævningeting i byretten i Randers konkluderet foran en fyldt retssal mandag. Den dømte har allerede anket sagen til frifindelse i Vestre Landsret.

De tre voldtægter blev begået henholdsvis 8. juli 2016 mod en dengang 17-årig pige, 12. april 2018 mod en nu 20-årig kvinde samt 27. januar 2019 mod en 16-årig pige. Alle voldtægter er begået på private adresser på Djursland.

Hertil kommer, at den 21-årige er blevet kendt skyldig i andet seksuelt forhold end samleje under tvang begået natten mellem 13. og 14. januar mod en 19-årig kvinde i en bil på Djursland. I dette forhold var manden også tiltalt for forsøg på voldtægt, men her har nævningetinget vurderet, at det ikke var tilstrækkeligt bevist, at han havde forsøgt at begå voldtægt.

Ikke desto mindre blev skyldkendelsen ifølge Amtsavisens udsendte modtaget med et "yes" blandt de tilhørere, der var mødt op for at støtte op om den 16-årige pige, der i første omgang fik sagen til at rulle.

Annonce

'Gratis' voldtægt

Efter skyldkendelsen procederede anklager og forsvarer om strafudmålingen.

Mens anklager Birgitte Ernst, Østjyllands Politi, lagde hårdt ud med at påstå ikke under otte års fængsel, da den 21-årige i givet fald således efter hendes mening ville have fået en af voldtægterne "gratis", så mente forsvarer Karina Skou omvendt, at det ville være mere rimeligt med fængsel i fire til fem år.

Anklageren kunne intet formildende se ved sagen, ud over at den 21-årige ikke er forstraffet, men kunne til gengæld pege på en del skærpende omstændigheder. Blandt andet at den 21-årige var ven med pigerne og havde deres tillid, og at flere af dem var yngre end ham.

- De følte sig trygge hos ham, og alligevel forgreb han sig på dem. I tilfældet med den 16-årige var der oven i købet tale om nærmest et lillesøster/storebror-forhold, hvor han jo også var fire år ældre end hende, sagde Birgitte Ernst.

Hun talte også om den unge kvinde, der var tidligere kæreste med den 21-årige, og som havde skader, efter hun var blevet voldtaget af den 21-årige.

- Blandt andet en knude i brystet, fordi han havde klemt så hårdt, en knude, der var der længe og som fik brystet til at hænge, og det mener hun stadig, det gør den dag i dag, sagde anklageren.

Forsvareren Karina Skou havde omvendt slet ikke nogen skærpende omstændigheder at nævne. Men adskillige formildende i stedet for.

Hans unge alder, det faktum at han ikke tidligere er straffet, han har aldrig nogensinde været i kontakt med politiet. Og så mente hun, at det talte den 21-åriges sag, at ingen af pigerne havde skader, så de havde konsulteret lægen.

Annonce

Strafudmåling på vej

Der sad en totalt stoppet retssal G, af venner og familier til både den dømte, men også til de fire unge kvinder. Det gav en ret anstrengt stemning, hvor man tydeligt kunne mærke, at der er modstridende holdninger til det, der skete i retssalen.

Den 21-årige selv var for første gang ret stille i sin fremtoning, han havde svært ved at svare på personlige spørgsmål fra sin forsvarer, og hun lod ham da også slippe med kun at svare på, at han boede hjemme og havde fast job, da han blev anholdt.

Undervejs er der blevet grædt, og når der er pauser, bliver der givet store knus. Og da det stod klart, at den 21-åriges dom lød på seks års fængsel, blev dommen omgående anket til Vestre Landsret med påstand om frifindelse.

På foranledning af forsvareren blev navneforbuddet på den 21-årige dømte taget op til overvejelse. Karina Skou mente, at det ville udsætte den 21-årige og hans familie for unødig krænkelse, hvis offentligheden får hans navn at vide. Dommerne besluttede, at navneforbuddet mod den dømte 21-årige skal udstrækkes til også at gælde under ankesagen i Vestre Landsret og derfor nævner Amtsavisen ikke hans navn.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Billeder og reportage fra premieresejr i Hornbæk: Dobbelte målscorere, cheftrænere i aktion og en kandidat til årets mål

Randers

Overhaling gik helt galt

Annonce