Annonce
Østjylland

215 nye sygeplejestillinger til besættelse i regionen

Så er det endelig besluttet, hvordan i alt 215 nye sygeplejerskestillinger skal fordeles. Foto: Kristian Brasen/Ritzau Scanpix
Regionsrådet godkendte onsdag fordelingen af de nye sygeplejestillinger, som Region Midtjylland har fået tildelt efter aftale mellem Danske Regioner og regeringen.

Regionen: Som vi kunne berette for en uges tid siden, besluttede forretningsudvalget da, hvordan Region Midtjyllands andel af de i alt 1000 nye sygeplejerske-stillinger, som er en del af aftalen mellem regeringen og Danske Regioner, skulle fordeles på regionens sygehuse. Og onsdag tiltrådte regionsrådet så indstillingen fra forretningsudvalget.

Det betyder, at antallet af sygeplejerskestillinger på regionens hospitaler øges med 108 stillinger i 2020 og 107 stillinger i 2021, altså i alt med 215.

Som tidligere nævnt stemte Psykiatri-Listens Mikkel Rasmussen og Alternativets Rasmus Foged imod indstillingen i forretningsudvalget. Det gjorde de, fordi de mente, at psykiatrien med indstillingen blev svigtet, fordi den med aftalen selv ville komme til at betale for sine nye sygeplejersker, mens hele det somatiske område kunne ansætte flere sygeplejersker for de midler, som regeringen havde afsat til at finansiere de i alt 1000 nye stillinger på landsplan.

Psykiatrien tilføres i Region Midtjylland med det netop vedtagne forslag 20 nye stillinger i 2020 og yderligere 40 i 2021, men de finansieres af særlige midler, som psykiatrien har fået som et løft i forbindelse med den seneste finanslov.

Det mener Mikkel Rasmussen og Rasmus Foged altså ikke er rimeligt, hvorfor de til onsdagens regionsrådsmøde havde foreslået, at indstillingen tilføjet et "at", som lyder:

"at psykiatriens budget i forbindelse med fastlæggelsen af budgettet for 2021 forlods vil blive forhøjet med 15,5 millioner kroner i varige midler, idet finansieringen af dette indgår i den samlede budgetlægning for 2021".

Forslaget fik dog ud over af de to forslagsstillere selv kun opbakning fra Kristendemokraternes Marianne Karlsmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Ekstraordinær og rørende hjælpsomhed fra vennepar: Kørte 800 kilometer for at hjælpe ægtepar hjem i karantæne

Annonce