Annonce
Randers

22-årig idømt tre års fængsel efter knivstikkeri i Randers

Arkivfoto: Lars Rasborg
Retten i Randers har idømt et brødrepar på 22 og 27 år en fængselsstraf på henholdsvis tre år og seks måneder. Det sker efter et overfald, hvor en 23-årig mand sidste år blev stukket ned i Storegade i Randers.

Randers: En 22-årig mand og hans 27-årige bror kan se frem til at tilbringe en rum tid i Hotel Gitterly.

Det står klart, efter retten i Randers i denne uge har idømt de to mænd henholdsvis tre års fængsel for vold og narkobesiddelse og seks måneders fængsel for narkobesiddelse.

De to mænd har begge siddet varetægtsfængslet nærmest siden 11. august sidste år, hvor en 23-årig mand fra Aarhus-forstaden Brabrand under et masseslagsmål i Storegade blev stukket med kniv eller et andet skarpt objekt tre gange forskellige steder i den ene arm og i maveregionen.

Offeret blev indlagt i kritisk tilstand og var i livsfare men overlevede overfaldet.

I forlængelse af anholdelsen af de to mænd fandt Østjyllands Politi i september 57,5 gram af det narkotiske stof MDMA på en adresse i Vestergade i Randers, som retten fandt det bevist, at brødreparret havde været i besiddelse af med henblik på videreoverdragelse.

Annonce

Nægtede sig skyldige

Det var primært vidneudsagn og en videooptagelse umiddelbart efter overfaldet, der førte til, at den 22-årige Kewin Ronaldo Nielsen, som ifølge sin egen facebookprofil har relationer til rockergruppen Saturdah, blev dømt i sagen.

Han blev derfor fundet skyldig i volden mod den 23-årige mand samt for besiddelse af 57,5 gram syntetiske narko MDMA med henblik på videreoverdragelse. Hans 27-årige bror blev frifundet for volden men blev idømt et halvt års fængsel for besiddelse af samme mængde MDMA med henblik på videreoverdragelse.

- Retten lagde vægt på vidneudsagn og videooptagelsen fra Storegade, men fandt dog ikke tilstrækkeligt bevis for, at den 27-årige deltog i overfaldet. Jeg er tilfreds med, at den 22-årige blev dømt for det meget grove overfald, der var tæt på at koste den 23-årige livet, siger anklager Laura Pedersen fra Østjyllands Politi.

De tiltalte nægtede sig begge skyldige i volden. Den 22-årige erkendte besiddelsen af MDMA, men bedyrerede, at det var til eget forbrug.

Den 22-årige ankede dommen på de tre års fængsel på stedet, mens den 27-årige tog forbehold for at anke sin dom på seks måneders fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce