Annonce
Randers

22 midtbylejligheder bygges i gammel skole

Så er det blevet tid til at få etape tre færdig af det store ombygningsprojekt i en af de store lukkede skoler i midtbyen. Her kommer der yderligere 22 ejerlejligheder, nogle af dem med et fantastisk view ud over byen.

Randers: Nu er sidste etape, etape 3 i den store ombygning af Søren Møllers Gades Skole, skudt i gang. Dermed er der 22 nye, ejerlejligheder midt i byen snart til salg.

De to første etaper i projektet er for længst solgt, og en lejlighed har i øvrigt allerede været handlet to gange, idet den første ejer flyttede til udlandet, oplyser ejendomsmægler Christian Bjørn, Nybolig Bjørn og Ankersen, Randers.

Nu er turen kommet til den "rigtige" skolebygning. Der arbejdes lige nu på fuldt tryk på øverste etage, hvor der kommer til at være udsigtslejligheder, med vidt forskellige udsigt. Nogle får udsyn til Den Blå Bro og til Randers Regnskov, andre får til bygninger, hustage, enge med mere.

- Der er startet med øverste etage, fordi der stadig er skole her, sprogskole. Derfor er håndværkerne gået i gang fra toppen af, og har så på grund af støj og støv skærmet af med vægge ind til skolen, der naturligvis bare pilles ned igen, når skolen rykker ud, siger ejendomsmægler, Christian Bjørn.

Annonce

Søren Møllers Gade Skole

Ombygningen af de bevaringsværdige bygninger i Søren Møllers Gades Skole sker i tre etaper.Etape et bestod af en nyopført bygning i skolegården med 12 citylejligheder, integreret i etape to-bygningen.

Etape to var ombygning af den gamle gymnastiksal, der bestod af to sale. Her blev der bygget otte lejligheder.

Etape tre i selve skolebygningen består af 22 lejligheder, depotrum, kælderrum, gildesal og lånelejlighed.

Søren Møllers Gades Skole er opført omkring år 1900.

Bygherren på projektet er Ole Gundersen, Stoholm.

Der er tænkt meget i lysindfald i den gamle bygning. Foto: Lars Rasborg

Detaljer i bybilledet

Ejendomsmægleren viser rundt en grå og regnfuld dag, men alligevel tager udsigten pusten fra en, når man står på øverste etage. Randers er pæn fra oven, og man lægger mærke til detaljer, som man aldrig skænker en tanke, når man befinder sig på gadeplan. Der er tårne og finurligheder i de gamle bygninger, der omkranser Søren Møllers Gades Skole, og selv kan skolen også bidrage med mange fine ting. Meget højt til loftet, store vinduespartier, smukke smedejernsgelændere med mere, der alt sammen naturligvis bevares, så de nye beboeren får glæde af det.

- Og så har jeg i salgsmaterialet tilladt mig at skrive, at der er A, E og P. Det står for altan, elevator og parkering, helt nødvendige ting, når vi sælger boliger i midtbyen i dag, siger Christian Bjørn.

Parkeringen bliver i skolegården, hvor ejerne af boligerne får deres helt egne pladser.

Desuden kommer der depotrum i kælderen, samt gildesal og lånelejlighed, så man kan lave større komsammener med overnattende gæster.

Der er allerede solgt to af de 22 lejligheder, selv om de slet ikke er bygget endnu.

Den billigste på cirka 70 kvadratmeter kommer til at koste 1.195.000 kroner, mens den dyreste på 132 kvadratmeter kommer til at koste 3.345.000 kroner.

Til årsskiftet står de første lejligheder klar til indflytning, og til sommerferien 2018 er de sidste parat. Foto: Lars Rasborg

Altaner med bøvl

Det er samme bygherre, der har stået for alle etaperne på stedet, nemlig Ole Gundersen fra Stoholm.

Han havde i begyndelsen problemer med at få lov til at lave de cirka ni kvadratmeter store altaner, han gerne ville. Men nu har kommunen givet lov.

På øverste etage, der bygges med kip og synlige hanebjælker, kan der i sagens natur ikke hægtes altaner på, så i stedet kommer der en løsning med terrasser ind i boligen med vinduer for.

- En lidt anderledes løsning, som man ikke ser hver dag, men som giver rigtig godt lysindfald, siger Christian Bjørn.

Udsigten fra den øverste etage er god, konstaterer ejendomsmægler Christian Bjørn, Nybolig Bjørn og Ankersen Randers. Foto: Lars Rasborg

Bygget i år 1900

Skolen, der er opført omkring år 1900 i røde mursten, består af hovedbygningen og en tilhørende gymnastiksal. Begge bygninger er bevaringsværdige.

De første af de 22 lejligheder er klar til indflytning til årsskiftet, mens de sidste er klar til sommerferien 2018, lyder det fra Christian Bjørn.

De to foregående etaper var etape et i 2015 med 12 citylejligheder i en nyopført bygning i skolegården, samt etape to, der bestod af en ombygning af den gamle gymnastiksal i 2016. Her blev der i alt otte lejligheder, der alle var solgt, inden de var bygget færdig.

Se på amtsavisen.dk en video, der viser udsigten fra øverste etage på Søren Møllers Gades Skole.

Selv om han faktisk lider af højdeskræk, så går ejendomsmægleren gerne med helt op, når han kan vise en fin udsigt frem. Foto: Lars Rasborg
En altan/terrasse integreret i lejligheden får lejlighederne i den øverste etage. Visualisering: Nybolig Bjørn og Ankersen Randers
Skolen er en kendt og markant bygning i midtbyen. Visualisering: Nybolig Bjørn og Ankersen Randers
Lejlighederne får meget højt til loftet. Visualisering: Nybolig Bjørn og Ankersen Randers
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce