Annonce
Erhverv

23 år og fuld knald på karrieren: Peter Adamsen har ansvar for 17-mand stor virksomhed

Bygningen, som Peter Adamsen her står foran, var tidligere hovedkontor for Dandomain, som blev stiftet af blandt andre Ronnie Bach. I dag huser bygningen virksomhedsfælleskabet N1, som blandt andre NordicScreen holder til i. En virksomhed, som Ronnie Bach i øvrigt investerer i. Foto: Annelene Petersen
Ung og uerfaren er ikke et prædikat, der stemmer særligt godt overens med 23-årige Peter Adamsen. Som 17-årig oprettede han sit første CVR, og i år kan han fejre et års jubilæum i rollen som administrerende direktør i virksomheden NordicScreen, som blandt andre stifteren af DanDomain Ronnie Bach står bag.

Randers: Selvom der står 1998 på fødselsattesten, skal man ikke lade sig narre. 23-årige Peter Adamsen er helt med på, hvad det indebærer at stå i front for et firma.

Det har han gjort i knap et år. Og for virksomheden NordicScreen, der blev stiftet i 2018, svarer det en fjerdedel af firmaets levetid.

Det er derfor også Peter Adamsen, der har siddet for bordenden, størstedelen af de gange scaleup-firmaet i løbet af det seneste år har hyret nye folk ind. Og Peter Adamsen, der har måtte sig farvel til de få, der efter et stykke tid alligevel viste sig ikke at passe så godt ind som ventet.

Annonce

En læringskurve, der har været stejl for den forholdsvise nye administrerende direktør.

- Lige så fedt det er at fortælle folk: - Vi har et job til dig, kom og vær med, lige så forfærdeligt er det at have fejlet i rekrutteringsprocessen og oplæringen og indse, at det bare ikke bliver et match, fortæller Peter Adamsen, der i den proces oftere skeler indad end ud.

- Når vi opsiger; og det sker heldigvis sjældent, så er det jo allermest en lussing til os selv. For så er vi jo på ingen måder lykkedes med at finde den rette kandidat til jobbet, siger han.

Hurtigt på arbejdsmarkedet

At Peter Adamsen allerede som 22-årig er blevet udnævnt administrerende direktør, blot tre år efter at have afsluttet sin sidste eksamen på handelsgymnasiet i Silkeborg, lå måske ikke ligefrem i kortene. Men på den anden side, er det heller ikke helt chokerende nyheder for dem, der kender ham bedst.

For nysgerrighed og ambitioner har længe gået hånd i hånd hos den unge direktør, der meget tidligt fattede interesse for at sidde med ved beslutningsbordet.

- Allerede i folkeskolen fik jeg faktisk lov at sidde med i skolens økonomiudvalg, fordi ledelsen kunne se, at de havde at gøre med en person, der interesserede sig i at forstå, hvordan tingene fungerer. Altså ikke bare én, der satte sig ned og sagde: - Lærerne er ikke gode nok, og at vi får ikke billig nok mad i kantinen. Men én, der havde en oprigtig interesse i at forstå, hvordan skolen fungerer som den organisation, den også er, fortæller Peter Adamsen.

Fire hurtige facts om NordicScreen

  1. Vækstfirmaet Nordicscreen udvikler software til brug i informationsskærme, der bliver brugt til både intern og ekstern virksomhedskommunikation.
  2. Firmaet blev stiftet i 2017 og senere opkøbt af Investeringsfirmaet Circles & Squares, der i dag ejer hovedparten af aktierne i firmaet.
  3. NordicScreen beskæftiger i øjeblikket 17 medarbejdere, som alle sidder på hovedkontoret i Netværkshuset N1 i Randers.
  4. Virksomheden har over 50 forhandlere fordelt rundt om i Danmark, Norden, Canada, Tyskland og U.S.A, der sælger firmaets softwareløsning på abonnement. Firmaet har desuden kunder i mere end 10 lande og samarbejder blandt andet med elektronikgiganter som LG og Sony professionals. Blandt firmaets kunder er blandt andre Dansk Industri, Hempel, Visma koncernen, Sport24 og Hilton på referencelisten.

Sideløbende kastede han nysgerrigheden på det tekniske; først ved at stå for lys og lyd til skolefester og andre arrangementer på folkeskolen i Ry. Siden gennem firmaet PPA Produktion, som han allerede som 17-årig oprettede i CVR-registret med hjælp fra sin far. Et firma, der startede som et hobbyprojekt sideløbende med handelsgymnasiet, hvor Peter Adamsen naturligvis også tog ansvar som både elevrådsformand, formand for festudvalget og medlem af skolebestyrelsen, men som hurtigt greb om sig.

Særligt efter Peter Adamsen færdiggjorde gymnasiet med et snit på over 10 og tog hul på sit sabbatår. For med teknikopgaver for blandt andre Smukfest, Spotfestival og TV2 Danmark, løb timerne hurtigt op.

- Jeg bankede derudaf med 80 timer om ugen, hvor jeg kørte fra det ene event til det næste. Så jeg tjente en masse penge. Problemet var bare, at jeg arbejdede så vanvittigt meget, at det ikke var sjovt mere, siger Peter Adamsen.

Annonce

Et ungt miljø

Som 19-årig - et år efter afsluttet eksamen - søgte han derfor et job som projektleder hos NordicScreen med en plan om at bruge sit hoved lidt mere og arbejde lidt mindre. En plan, der kun halvvejs er lykkedes.

For da investorkredsen bag NordicScreen sidste år tilbød ham stillingen som administrerende direktør i firmaet, sagde Peter Adamsen hurtigt ja. For det var i forvejen ham, der havde udarbejdet forslaget til en strategi for, hvordan vækstfirmaet skulle vokse sig større.

- Så jeg arbejder ikke færre timer, end jeg gjorde dengang. Men nu er det bare noget, der er pissesjovt, og hvor jeg kan se, at jeg kan være med til at udvikle andre mennesker, siger Peter Adamsen.

Set i det lys har alder aldrig har været noget, som Peter Adamsen har oplevet som et benspænd. Tværtimod har han længe opfattet sin unge alder som en styrke, både på grund af hans iver efter at få ting til at lykkes, og fordi han ikke er helt så fastlåst i, hvad an ”plejer” at gøre.

- At få lov at arbejde sig ihjel, det kan man gøre alle steder. Så det er ikke mit mål. Målet er, at vi skal have et godt sammenhold, så jeg sammen med mine dygtige medarbejdere kan levere fede løsninger til vores kunder, siger Peter Adamsen. Foto: Annelene Petersen

- ”Sådan plejer vi at gøre” er det mest demotiverende, man kan få at vide. For så får man samtidigt at vide: ”Bare slå tænkeren fra”, siger Peter Adamsen, der selv som ung i restaurationsbranchen oplevede den tilgang.

- De steder, der har fået det maksimale ud af mig, har i stedet sagt; - Hvis du har en bedre idé, så lad mig høre. Og så har jeg jo været nødt til at oppe mig for at komme på en bedre idé, siger direktøren, der af samme grund selv går langt uden om ”plejer”.

Den største svaghed i et samarbejde er jo, hvis du sidder overfor én, der ikke kan se forbi dét, at du er yngre. For hvis det at man er yngre bliver udslagsgivende, så bliver det aldrig godt. For det er én ting, jeg ikke kan lave om på.

Peter Adamsen, administrerende direktør i NordicScreen

- Jeg glemmer faktisk ret hurtigt, at der er en aldersforskel på os i teamet. For den fordel, der er ved at komme med i et ungt team er, at man kan få lov til at ændre på nogle ting, siger Peter Adamsen.

- Så når vi ansætter en person, der tidligere har været i en mere konservativ virksomhed, er det, at jeg er ung, faktisk ofte noget af det, som vedkommende efterspørger, tilføjer han.

Alligevel har Peter Adamsen i andre sammenhænge fra tid til anden godt kunnet mærke den betydning, som andre tillægger hans unge alder. Blandt andet i mødet med potentielle kunder, der virker usikre på, om han kan håndtere opgaven.

Annonce

Faglighed først

- Der er folk, der hæfter sig ved, at jeg er ung, og derfor har svært ved at tilsidesætte det og snakke fagligt, fortæller Peter Adamsen.

- Og den største svaghed i et samarbejde er jo, hvis du sidder overfor én, der ikke kan se forbi dét, at du er yngre. For hvis det at man er yngre bliver udslagsgivende, så bliver det aldrig godt. For det er én ting, jeg ikke kan lave om på, tilføjer han.

Når sådanne situationer opstår, tager han det dog med oprejst pande.

- Jeg kunne jo være manges søn. Så det er egentligt fair nok, at der kan være en mistro til, om jeg kan løse opgaven. Men det er så min opgave at bevise, at den antagelse er forkert, siger Peter Adamsen, der af samme grund gerne bruger meget tid på at forklare sine tanker bag de initiativer, han præsenterer.

Peter Adamsens tre bedste råd:

  1. Vær det du gerne vil være. Hvis du vil have ansvar, så tag det. Men lyt også til andre undervejs.
  2. Vær ikke bange for at udstille din sårbarhed på de områder, som du ikke ved så meget om. Det gør, at der er mere pondus bag ordene, når du bruger din styrke på de områder, du rent faktisk ved noget om.
  3. Stå ved det, du kan, men også ved det, du ikke kan. Det værste er at få en fiasko, som egentligt opstod, fordi du tog ansvar for noget, som du i bund og grund skulle have sagt nej til.

- Set ud fra deres ståsted kan det jo være, at det er noget skidt, vi har gang i. Men når vi forsøger at sætte os på samme side af bordet som dem og finde en løsning, i stedet for at forsvare os selv og vores måde at gøre tingene på, så oplever jeg ofte, at folk ret hurtigt får respekt for, hvad vi siger, og gerne være med til at strikke noget sammen, som er værdiskabende for begge parter, siger han.

Han er derfor godt klar over, at han som forholdsvis ung direktør stadig har meget at lære. For at stå bedre klædt på til opgaven, tager han derfor i øjeblikket en HD i sin fritid.

- Jeg skal jo blive ved med at holde mig dygtig. For jeg kan jo ikke leve af at være er ham den unge hele mit liv. Så ville jeg i hvert fald være den første, siger han med et grin.

Annonce

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce