Annonce
Randers

24-årig leverer det nordiske køkken til døren

<p>Kevin Pindstrup Nielsen bruger kun nordiske råvarer i sin madlavning - og gerne nogle, han selv kan finde i naturen, når sæsonen er til det. Foto: Lars Rasborg</p>

Inspireret af restaurant Noma i København leverer en ung kok fra Kronjyllands hovedstad nu nordisk gourmetmad ud af huset.

På Nyvangsvej i Randers NV er en ny virksomhed blomstret op. En virksomhed, som 24-årige Kevin Pindstrup Nielsen står bag.

Når Kevin Pindstrup Nielsen skal levere mad til forskellige arrangementer, foretrækker han selv at tage med ud og anrette samt servere maden. På den måde bliver det nemlig lige præcis, som han havde tænkt sig. Foto: Lars Rasborg

»1. oktober slog jeg dørene op til NORevent, som er et cateringfirma, der leverer gourmetmad af nordiske råvarer ud af huset i Randers og omegn,« fortæller han.

At springe ud som erhvervsdrivende kræver, at man har helt styr på eksempelvis regnskaber, hvilket har været Kevin Pindstrup Nielsens største udfordring. Foto: Lars Rasborg

Dermed har Kevin Pindstrup Nielsen nu taget hul på en gammel drøm om at åbne sit eget sted.

Annonce
Anretningen af maden er en af de ting, der, ifølge indehaveren selv, får NORevent til at adskille sig fra andre cateringfirmaer. Foto: Lars Rasborg

»Jeg har længe drømt om at få mit eget, fordi jeg på den måde kan lave lige præcis den mad, jeg brænder for og samtidig gøre tingene på min egen måde,« fastslår kokken, som trods sine unge alder har flere attraktive spisesteder på CV'et.

»Jeg er udlært fra Hotel Randers, og så har jeg været kok og souschef på Fladbro Kro vest for Randers, indtil jeg rejste til København for at tilbringe en sæson i en lignende stilling på Kählers restaurant i Tivoli,« fortæller han og fortsætter:

»Derefter gik turen til det sydlige Frankrig, hvor jeg i fire måneder tilbragte dagtimerne på snowboard i de franske alper og aftenerne over kødgryderne på en lokal restaurant.«

Denne rejse viste sig da også at føre til langt mere end nye bekendtskaber og gode minder. Det var nemlig her, Kevin Pindstrup Nielsen blev klar over, at tiden var inde til at kaste sig ud i livet som selvstændig erhvervsdrivende.

Da han i sommers kom hjem fra Frankrig, besluttede han derfor at flytte hjem til sine forældre i Hornbæk for dermed at kunne satse al sin tid og alle sine penge på at realisere sin drøm.

»Jeg begyndte at arbejde fuldtid på projektet ved at tage kurser, søge rådgivning og lede efter de rette lokaler,« fortæller Kevin Pindstrup Nielsen, som endte med at falde for en gammel slagterforretning på Nyvangsvej 94.

Stedet trængte til en kærlig hånd, men med en klat maling og lidt værktøj fik Kevin hurtigt forvandlet det til en ny, lille forretning - og som han selv siger, er der nogle helt særlige fordele ved at drive cateringfirma fra en tidligere slagterforretning.

»En af fordelene er, at her er en rygeovn, som jeg ivrigt anvender. Jeg ryger nemlig alt selv lige fra laks og bacon til ost og nødder,« fortæller han.

Selv om det tog lidt tid at finde de helt rette lokaler til den nye virksomhed, var Kevin Pindstrup Nielsen aldrig i tvivl om, at NORevent skulle ligge i Randers.

»Udover, at Randers er min hjemby, synes jeg også, det er en by, der trænger til et cateringfirma, der leverer mad af høj kvalitet, og som samtidig skiller sig ud fra det traditionelle suppe, steg og is-koncept,« fastslår han.

Og skille sig ud må NORevent da også siges at gøre. Inspireret af blandt andet restaurant Noma i København laver Kevin Pindstrup Nielsen nemlig mad af råvarer, som ikke just er at finde i det lokale supermarked.

»Da jeg fokuserer på den nordiske madkultur, anvender jeg selvfølgelig nordiske råvarer hele vejen rundt og gerne anderledes, danske råvarer, som jeg selv tager ud og finder i naturen, når sæsonen er til det,« fortæller han og fortsætter:

»Eksempelvis anvender jeg i flere af mine retter nogle små, danske citrusbær ved navn havntorn, som vokser ved kysten, ligesom jeg selv tager ud i skoven og finder svampe og urter.«

Kevin Pindstrup Nielsen fortæller desuden, at NORevent ligeledes er kendetegnet på anretningen af maden:

»Jeg leverer typisk mad til større arrangementer som runde fødselsdage, bryllupper og firmafester. Og selv om jeg tilbyder, at kunden selv kan komme og hente maden, foretrækker jeg faktisk at tage med ud til arrangementet og dermed selv være den, der både anretter og serverer, for på den måde er jeg sikker på, at maden bliver anrettet på lige præcis den måde, jeg havde forestillet mig,« griner han og tilføjer, at han for nylig blev hyret til en fødselsdag, hvor han sørgede for at anrette desserten på en måde, gæsterne aldrig før havde set:

»På desserten lagde jeg en lille sprøjte med havtornjuice, som gæsten selv skulle dryppe ud over retten,« forklarer han.

Kevin Pindstrup Nielsen har da også allerede leveret mad til en del arrangementer, ligesom han lige nu har gang i forhandlinger med to forskellige virksomheder, der overvejer, om det fremover skal være NORevent, der står for frokostbuffet til medarbejderne. Det betyder, at den nyudklækkede iværksætter i perioder har meget at se til - men det har han også fundet en løsning på.

»Der er selvfølgelig en grænse for, hvor mange jeg som enkeltperson kan lave mad til på én gang. Det holder mig dog ikke fra at tilbyde mad til arrangementer med op til flere hundrede gæster. Jeg har nemlig både tidligere kolleger og studiekammerater fra kokkeskolen, som jeg kan trække på, hvis jeg får brug for flere hænder i køkkenet,« forsikrer han.

Udover kokkevennerne har Kevin Pindstrup Nielsen også fundet ud af, at der er andre, han indimellem er nødt til at trække på i NORevents opstartsfase. At springe ud som selvstændig kan nemlig være en stor mundfuld.

»Det er ikke nok at være god til at lave mad, når man skal åbne sit eget cateringfirma, for alt det administrative følger jo også med. Og jeg må indrømme, at jeg altid har været lidt forskrækket over regnskaber, som jeg nu pludselig skal forholde mig til. Så det har været den største udfordring for mig,« fortæller han og tilføjer, at han derfor har taget imod alverdens kursustilbud fra blandt andre Erhverv Randers.

»Det har været rigtig godt, og jeg er også ved at få styr på det meste, men nogle gange må jeg trække lidt på mine forældre, som også driver egen virksomhed, og som dermed har helt styr på den slags,« fortæller han.

Noget andet Kevin Pindstrup Nielsen har måttet forholde sig til efter opstarten af NORevent er markedsføring.

»Jeg har anvendt de sociale medier til at sprede budskabet om, at NORevent eksisterer, og så udbød jeg for nylig en fireretters menu til fire personer ved en auktion, hvor der blev samlet ind til kræftramte børn. På den måde støttede jeg et godt formål samtidig med, at min virksomhed fik lidt omtale. Men ellers har markedsføringen bestået af benhårdt arbejde, hvor jeg blandt andet har travet byen tynd og uddelt flyers,« forklarer han.

Det ser da også ud til, at knokleriet har betalt sig. I hvert fald er antallet af kunder stødt stigende.

»Jeg er kommet ret godt fra start, for selv om der var meget få kunder den allerførste tid, hvor folk endnu ikke havde fundet ud af, at jeg er her, begyndte ordrerne i julefrokost-tiden at tikke ind. Så jeg har i hvert fald lavet mad til mellem 30 og 40 kuverter hver weekend i perioden frem til jul. Det betyder også, at det begynder at se lidt bedre ud rent økonomisk, men jeg har dog været nødt til at indse, at der ikke længere er råd til byture med vennerne og egen bolig,« smiler han.

Det bliver der dog forhåbentlig råd til igen engang. Kevin Pindstrup Nielsen håbet i hvert fald, at NORevent med tiden vil vokse sig større - men endelig ikke for stor, understreger han.

»Nu er jeg startet i det små i den gamle slagterforretning, men på et tidspunkt får jeg forhåbentligt brug for større produktionslokaler og også gerne et par ansatte. Men meget større behøver det ikke at blive, for maden må aldrig gå hen og blive fabriksagtig, som jeg frygter, den vil gøre, hvis cateringfirmaet bliver for stort og breder sig over flere dele af landet,« siger han og fortsætter:

»Det absolut vigtigste for mig er, at kvaliteten er med hele vejen. Så længe det er tilfældet, har jeg det fint med, at NORevent bliver ved med at være et lille, lokalt cateringfirma.«

Annonce
Randers For abonnenter

Premiere på Kina-kopi af Randers-rådhus udskudt igen-igen: - Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi godt snart vil se noget

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kommunaldirektør glæder sig til en restriktionsfri fremtid, men: -  Lige nu er vi pressede alle steder

Østjylland For abonnenter

Fantastisk udsigt: Gammel campingplads bliver til eksklusive sommerhusgrunde helt nede ved stranden

Sport

KB-træner ville være pædagog, men har pudset vinduer i 16 år: Timerne på stigen skaber friheden til fodbolden

Randers

Coronapas og mundbind forsvinder, men bekymringen varer ved: Selvom folk egentlig bare burde fyre den max af, så er det ikke det, der sker, siger restauratør

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Gøring

Randers

Publikum har ventet i fire år: Nu kan de langt om længe få lov til at opleve Ørkenens Sønner i Randers

Randers For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Randers

Farvel til restriktioner får gourmetkro til at genoverveje nedlukning: - Det er næsten ikke til at tro

Over en times telefonkø er almindeligtcoronahotlinen: - Det er sindssygt lang tid at vente

Sport For abonnenter

Randers HK-træner glæder sig over tilgang af playmaker og storroser fremadstormende skytte: - Hun udvikler sig til et fyrtårn

Sport For abonnenter

Se videoanalysen: Unge Randers HK-løvinder er på klar fremmarch trods smalt nederlag i hovedstaden

Randers

Slut med restriktioner: - Det bliver SÅ dejligt!

Annonce