Annonce
Østjylland

25 elever fik ekstra fridag efter brand

Allerede mandag eftermiddag var Dansk Bygningskontrol A/S og Elfirmaet Jens Schou-Andersen mødt op på Nørgaardsvej for at besigtige og på begynde udbedrelsen af skaderne efter loftsbranden. Foto: Bo Hovgaard

Mandagens brand i en tagkonstruktion på Nørgaardsvej i Auning fik den lokale ledelse fra 10. klassecentret EUD, der har til huse i bygningen, til at give sine i alt 25 elever en ekstra fridag tirsdag.

Annonce

Auning: Det var tilsyneladende en kortslutning i nogle el-installationer på loftet, der var årsag til den brand, som mandag eftermiddag klokken 13.15 brød ud i taget på en bygning på Nørgaardsvej i Auning.

Bygningen ejes af Nørgaard Teknik, der har en række aktiviteter og eksterne lejere på stedet. En af dem er Norddjurs Kommunes 10. klassecenter EUD 10 Auning, som måtte sende sine i alt 25 elever en time tidligere hjem fra skole som følge af mandagens brand.

I løbet af dagen havde elever og undervisere på stedet ganske vist bemærket en underlig lugt i bygningen, men eftersom der ikke var nogen røgudvikling at se nogen steder, var det svært at gøre noget ved det.

- Røgen var ikke inde i nogen af vores lokaler, men vi kunne godt lugte, at der var et eller andet i gære. De (Nørgaards Teknik, red.) var også ovre at kigge i løbet af dagen, men det er jo svært at gøre ret meget, for så længe der ikke er røg, kan det være svært at gennemskue, hvad der egentlig er årsagen til lugten, siger afdelingsleder ved EUD 10 i Auning Annette Rosehr Alsner om timerne, inden røgen endelig brød gennem tagkonstruktionen først på eftermiddagen.

Røgen var ikke inde i nogen af vores lokaler, men vi kunne godt lugte, at der var et eller andet i gære.

Annette Rosehr Alsner, afdelingsleder
Annonce

Ingen strøm i bygningen

Da det stod klart, at der var ild på bygningens loft, blev EUD-eleverne evakueret og sendt tidligt hjem fra skole. Senere på aftenen tog EUD kontakt til de berørte elever og deres familier og informerede dem om, at man for en sikkerheds skyld havde valgt at lukke ned for undervisningen tirsdag.

- Helt lavpraktisk ser det rigtig fint ud derude, og røgen har ikke spredt sig til vores lokaler. Der er selvfølgelig noget oprydningsarbejde - ikke mindst fordi brandfolkene kom op på loftet via vores lokaler - men det kan sagtens klares, mens eleverne er der. Den primære grund til lukningen er sådan set, at der ikke er noget strøm endnu, siger Annette Rosehr Alsner.

Hun fastslår dog, at det bliver hverdag for eleverne igen allerede fra onsdag. Hvad enten der er strøm i bygningen eller ej.

- De skal i skole igen. Uanset hvad. Vi har heldigvis et godt samarbejde med Auning Skole, så jeg har lavet en backup, hvor vi kan komme over til dem og låne et lokale, hvis nu det viser sig, at strømmen ikke er tilbage i morgen. Jeg tror nu ikke, det bliver nødvendigt, siger afdelingslederen, der har et spinkelt håb om, at eleverne har brugt den uventede fridag på at læse om til de kommende eksamener.

- Man har lov at håbe, men det har de nu nok ikke, bemærker hun med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Johnny Thomsen tvivler på flere kampe efter skade: Kan ikke undgå at blive rørt over hyldest

Annonce