Annonce
Randers

250.000 kroner til kulturoplevelser i sensommeren efter aflysning af Randers Festuge

Med kærlig hilsen fra Randers Festuge er det nu muligt at søge tilskud til kulturoplevelser i august 2020. Årets festuge er fortsat aflyst som konsekvens af corona-situationen. Til gengæld håber festugens bestyrelse på, at der i løbet af august kan afholdes flere mindre kulturelle arrangementer rundt omkring i kommunen. Foto: Randers Kommune
Ny pulje på en kvart million kroner åbner for nye kulturoplevelser i sensommeren.

Randers: Med kærlig hilsen fra Randers Festuge bliver det nu muligt at søge midler til at afholde anderledes, nytænkende - og mindre arrangementer - i august. For selv om selve festugen er aflyst, så er kulturoplevelser vigtige. Det mener bestyrelsen i festugen, som nu åbner en pulje på 225.000 kr.

- Randers Festuge handler netop om at mødes om en mængde spændende både store og små kulturbegivenheder og om at udvikle nye kulturoplevelser. Corona-krisen betyder, at festugen er alt for stor en begivenhed at gennemføre. Derfor har bestyrelsen besluttet, at festugen i stedet sender en kærlig hilsen i form af en pulje på en kvart million kroner til nye kulturoplevelser i sensommeren, siger borgmester Torben Hansen (S), der også er formand for Randers Festuges bestyrelse, i en pressemeddelelse.

Puljen kan søges af arrangører til nytænkende og opfindsomme arrangementer i august måned. Det skal naturligvis forgå inden for rammerne af de til den tid gældende covid-19 restriktioner. - Arrangørerne kan skalere deres ellers planlagte arrangementer om til en anden fortælling under de givne forhold. Nye formater kan blomstre frem. Mulighederne er mange. Det kan være koncepter med alt fra drive-in, pop-up, og livestreaming til hemmelige forestillinger eller altan koncerter, uddyber eventchef Mette Bertelsen fra Randers Eventsekretariat.

Eventsekretariatet står klar til at rådgive arrangørerne og hjælpe med svar på spørgsmål i forhold til at ansøge tilskud fra den nye pulje. Formålet med puljen er at opmuntre og bidrage til at sætte gang i et rigt og synligt kulturliv igen.

- Med puljen sender Randers Festuge en august-buket af oplevelser til de mange, der normalt ville have deltaget i Randers Festuge og nydt ugens mange oplevelser. Samtidig er det en håndsrækning til de mange engagerede arrangører, siger Torben Hansen.

For at få tilskud fra den nye pulje er det et krav, at der er offentlig adgang til arrangementerne, der desuden skal være lokalt forankrede og gerne inddrage samarbejdspartnere. Der er ansøgningsfrist søndag 21. juni. På hjemmesiden www.detsker.dk kan man læse mere om, hvordan der kan søges tilskud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce