Annonce
Randers

250 unge mødte op til praktikmesse

250 unge mødte op til fredagens praktikmesse på Prodan, hvor de kunne høre mere om fordelene ved at tage en erhvervsuddannelse - og få håndslag på en praktikplads hos en af byens industrivirksomheder. Foto: Annelene Petersen.

Stor interesse for fredagens praktikmesse, hvor unge fik mere at vide om fordelene ved en erhvervsuddannelse.

Annonce

Omkring 250 unge mødte op, da virksomheden Prodan slog dørene op til praktikmesse, hvor de fik unge et indblik i, hvilke karrieremuligheder der er i at tage en erhvervsuddannelse. Derudover udbød 25 lokale industrivirksomheder ca. 50 praktikpladser til interesserede unge.

Ifølge Søren Sørensen, formand for Tradium og en af arrangørerne bag messen, var hovedformålet med messen, at flere unge skal tage en erhvervsuddannelse, fordi industrien mangler kvalificeret arbejdskraft.

- Vi skal have de unge ud i virksomhederne, så de kan se, hvordan det er at arbejde i industrien, og vi skal have forklaret dem, at der er rigtig mange fremtidsmuligheder i at tage en erhvervsuddannelse. Jeg tror mange har fået sig en øjenåbner i dag, siger Søren Sørensen og fortsætter:

- Når vi kan vise de unge, at virksomhederne er interesserede i dem, og at der er praktikpladser at få, så kan man jo håbe, at flere vil overveje en erhvervsuddannelse.

Regeringen har som mål, at 25 procent af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse i 2020. På nuværende tidspunkt tager ca. 20 procent af de unge fra Randers en erhvervsuddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce