Ny forening bag flodbadet

Når man træder ind i containeren her vil man få en fornemmesle af, hvordan det planlagte Flodbadet Randers vil tage sig ud. Illustration: Randers Arkitekten
Foto: RA-09

Ny forening bag flodbadet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trin for trin bevæger ideen om et flodbad i Randers Havn sig hen imod sin realisering. Fredag blev foreningen Flodbadet Randers stiftet.

Takket være ildsjæles ihærdige arbejde bliver drøm mere og mere til virkelighed, når det handler om etablering af et flodbad" target="_blank">http://www.randersugen.dk/events/1469">flodbad i Randers.

Visioner er der ikke mangel på. Og i går blev fundamentet til det mere praktisk orienterede arbejde lagt, nemlig etablering af foreningen Flodbadet Randers, der er en af forudsætningerne for at føre ideerne ud i livet.

»Med en forening i ryggen har vi alt det formelle på plads for fundraising og sponsorvirksomhed,« siger arkitekt Brian Andersen, der er formand for den nye forening.

Han ser optimistisk på fremtiden og glæder sig over den opbakning, planerne foreløbig har fået.

»Men vi er åbne for nye input og håber, at ildsjæle melder sig, hvis de har en god idé, som kan realiseres i forbindelse med arbejdet med flodbadet,« siger formanden og præciserer, at bestyrelsens planer er at lave forskellige events og oplevelser undervejs.

»Tanken er ikke at rejse et bestemt antal millioner. Vi vil gerne lave et projekt, der udvikler sig undervejs,« understreger han.

Derfor har han ikke en dato for, hvornår de første vandhunde kan springe i badet.

»Flodbadet skulle genre være med til at trække aktiviteter ned til vandet, så det giver mening at tale om byen til vandet. Det store Watermusic-arrangement i 2017 er et eksempel på nye typer arrangementer ved vandet,« siger Brian Andersen.

Ifølge den nye forenings vedtægter er foreningens formål at udvikle og udarbejde konkrete forslag til etablering af et flodbad i Randers i 2017 eller senere. At søge midler til finansiering via fondsstøtte fra offentlige institutioner, fra private og fra erhvervslivet. Samt at samarbejde på tværs af interesser og faglighed med inddragelse af borgerne.

Et eksempel på dette vil ske allerede i Randers Ugen, hvor drømmen hjælpes på vej til virkelighed takket være 3D-modeller.

To containere er blevet stillet op ved havnen, den ene hvor betonpromenaden er planlagt at skulle anlægges den anden ved DLG-siloerne.

De to containere kommer til at markere start og slutning på en 160 m lang flydebro, der skal afgrænse flodbadet. Den ene container vil rage ud over kanten af kajen i indre havn i Østervolds forlængelse. Når man træder ind, vil man se flydebroen for sig - visuelt og meget tæt på virkeligheden.

Ny forening bag flodbadet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce