Annonce
Rejser

3 ting du også kan opleve i Orsa Grönklitt

En tur med hundeslæde igennem skoven er magisk. Frasse Hed er i Orsa Grönklitt fire dage om ugen med sine hundespand. Foto: Ida Billegrav Jensen
Annonce
Annonce

Hundeslædetur

Hundene glammer i deres seler for at komme af sted ud over isen og sneen. Otte af vores nye firbenede venner står klar, men bremsen er slået i, mens Erik Sundberg og Frasse Hed hjælper gæster om bord på hundeslæden.

En tur på hundeslæde er en helt særlig oplevelse. At sidde lunt på slæden og opleve de stærke hunde okse af sted ned ad bakker, rundt i skarpe sving og op over højderygge er uforligneligt.

Både før og efter turen er det muligt at kæle med med de venlige hunde, der elsker opmærksomheden fra gæsterne.

Frasse Hed er ejer af firmaet Hundspannsäventyr i Darlarna. Med sine 42 hunde, primært af racerne sibirian husky og alaskan husky tilbyder han kortere og længere ture med hundeslæde og spand rundt i det snedækkede landskab.

I sæsonen står Frasse Hed og hans hunde klar i Orsa Grönklitt fire dage om ugen til at køre ture på enten 2,5 eller 5 kilometer rundt i skoven omkring Orsa Grönklitts centrum.

Annonce

Orsa Rovdjurspark

Ulven lusker ensomt omkring i sin fire hektar store indhegning, og fra skiområdets eneste stolelift kan du være heldig at få øje på det fine dyr eller dets nabo i Orsa Rovdjurspark, den sibiriske tiger. Du kan også stille skiene et par timer en eftermiddag og besøge alle dyrene i parken, hvor de mange rovdyr har god plads og lever i et naturligt skovmiljø.

Parken er 325.000 kvadratmeter stor, men på vores tur i parken når vi at se alle dyrene bortset fra de brune bjørne, der er gået i hi for vinteren. Særligt tæt kommer vi på isbjørnen, der dovent lænet op ad indhegningen sidder og småtygger i et kadaver uden at ænse de nysgerrige gæster, som står få meter derfra.

Man kan komme ganske tæt på dyrene i Orsa Rovdjurspark. Denne bamse ænser knap, at der er gæster meget tæt på den. Foto: Ida Billegrav Jensen

Vi oplever også jærven blive fodret og ser blandt andet ugler og leoparder.

Der er mulighed for at se dyrene blive fodret på forskellige tider af dagen i Orsa Rovdjurspark, og man kan også få en guidet tur rundt i den store park, hvis man husker at undersøge tiderne for rundvisninger. Åbningstiderne i vintersæsonen er fra klokken 10 til 14.

Fra rovdyrsparken kan man gå direkte ind i restaurant Topstugan på toppen af fjeldet, eller man kan spise i indgangsområdet, hvor der er indrettet en hyggelig frokostcafé.

Det koster 205 svenske kroner (cirka 150 danske) at komme ind i parken for en voksen og 165 svenske kroner (cirka 100 danske ) pr. barn. Der er rabat for familier

Annonce

Orsa Grönklitt om sommeren

Orsa Grönklitt er ikke kun værd at besøge om vinteren, forsikrer destinationschef Johan Sares. Også om sommeren er der mange muligheder for at holde en aktiv ferie i den smukke natur og ved Dalarnas søer.

Særligt er der gode muligheder for at køre på mountainbike, og alle feriedestinationer i Dalarna samarbejder under navnet Biking Dalarna om gode mountainbike-ruter i regionen. Det samme gælder orienteringsløb, hvor der er ruter for enhver smag og færdighed.

Orsa Grönklitt har også meget at byde på om sommeren. Der er blandt andet masser af søaktiviteter og gode vandreruter omkring de mange søer. Foto: Grönklittsgruppen

De seneste fem somre har der været fuldt booket i de fem sommerferieuger, og særligt alle mulighederne for vandaktiviteter er populære. Det er rig mulighed for at leje kanoer, både og fiske i Rädsjöen, der også har gode bålpladser og masser af vandre- og løberuter.

Har man svært ved at undvære sin langrendstræning om sommeren, har Orsa Grönklitt en lang asfalteret rute omkring Rädsjöen, hvor man kan løbe med sine rulleski, og hvor der også er god adgang for handicappede, der ønsker at nyde den smukke natur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup forsvarer sig efter Dubai-tur med kæresten: - Rejsen var arbejdsmæssigt relevant

Sport

Forstærkning til Randers HK: Henter stregspiller hos ligarivaler

Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce