Annonce
Navne

30 år: Landet er kommet på efternavn med Vanopslagh

Alex Vanopslagh, der søndag 17. oktober fylder 30 år, har gennem sine mere end to år som folketingsmedlem og politisk leder for Liberal Alliance vist, at han har talegaverne i orden. Den tidligere vinder af DM i debat på Folkemødet bruger helst liberale argumenter, men kan også skrue bissen på, når han bliver provokeret. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Alex Vanopslagh, der er født i Frankrig, opvokset i Struer og fylder 30 år søndag 17. oktober, har i over to år været Liberal Alliances politiske leder. Han kæmper for at holde LA over spærregrænsen.

30 år: "Svært at udtale. Nemt at sætte kryds ved". Valgplakater med denne tekst kunne man støde på i København op til kommunalvalget i 2017.

Navnet på plakaten var Alex Vanopslagh, som søndag 17. oktober fylder 30 år. I år skal manden med det særlige efternavn ikke genvælges til Københavns Borgerrepræsentation.

Alex Vanopslagh er nemlig i mellemtiden blevet politisk leder for Liberal Alliance. En position, han nærmest blev kastet ind i efter folketingsvalget i 2019, hvor han var en af meget få succeshistorier for partiet.

Annonce

Og flere er nu med på, hvordan hans efternavn udtales.

For to år siden stod det nyvalgte folketingsmedlem pludselig som leder af et parti, der efter to et halvt år i regering med forgæves ultimative krav om massive skattelettelser stod sønderbombet tilbage.

Netop deltagelsen i VLAK-regeringen har Alex Vanopslagh selv peget på som en årsag til partiets store kollaps ved valget.

- Vi havde nogle idealer og var systemkritiske, men er måske endt med at ligne et systemparti, der forvalter velfærden i stedet for at reformere den, sagde han til DR dagen efter valgnederlaget.

Vandt DM i debat

Alex Vanopslagh viste hurtigt, at han ikke kun rager i vejret med sine 190 centimeter, og på Christiansborg blev hans retoriske evner bemærket.

Dem havde den tidligere landsformand for Liberal Alliances Ungdom allerede vist i 2016, da han vandt finalen i DM i debat under Folkemødet på Bornholm.

Alex Vanopslagh er ikke bleg for at lange verbale kindheste ud, når han bliver provokeret.

Det var tilfældet, da statsminister Mette Frederiksen (S) i november sidste år fældede en tåre på landsdækkende tv.

Det skete, efter at hun havde besøgt en minkfarm oven på regeringens beslutning om at aflive alle mink i Danmark på grund af frygt for coronaspredning. En beslutning, der ikke var lovhjemmel til.

- Og hvad skal "krokodilletårerne" til for bagefter? Vi ønsker ikke en statsminister, der græder over sine fejl og fejlagtigt påstår, at "corona har slået minkene ihjel", skrev Alex Vanopslagh i en sylespids kommentar på Facebook.

- Vi ønsker en statsminister, der retter op på sine fejl. Tager ansvar for dem og erkender, at det er hendes beslutning, at de raske mink skulle aflives. Falder danskerne for det der, spurgte politikeren, der har sort bælte i karate.

Alex Vanopslagh er født i Frankrig, hvor hans far bor. Han er opvokset i Struer, og han har været forbi Herning, Odense og København på sin vej gennem uddannelsessystemet og en titel som cand.scient.pol.

Vi ønsker en statsminister, der retter op på sine fejl. Tager ansvar for dem og erkender, at det er hendes beslutning, at de raske mink skulle aflives. Falder danskerne for det der.

Alex Vanopslagh, politisk leder, Liberal Alliance

Inden han blev valgt ind i Folketinget, arbejdede han i nogle år som public affairs-konsulent hos Grace Public Affairs.

Han er far til sønnen Milton. /ritzau/

Annonce
Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Først var der én, så to og nu falder de på stribe: Coronasmitten har fået has på mindst otte politikere i Randers

Randers FC For abonnenter

Venter der et salg eller 100 kampe mere for Vito i lyseblå? - Det er rent win-win, ligegyldigt hvad der sker

Norddjurs

Ø søger sygeplejerske: - Det er et fantastisk job, og vi kører ud til patienterne på en ATV

Randers

Villa stod i lys lue: - Bygningen er overtændt, og det brænder voldsomt derude

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Chefredaktøren mener For abonnenter

Et julebad er ingen selvfølge: Fattig behandling af syge og svage i Randers

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

Randers

Frank Nørgaard langer ud efter sin egen afdeling: Der er ingen undskyldning for dårlig snerydning

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Østjylland

Udbyhøj Kabelfærge bliver slæbt hjem fra Fyn i weekenden: Den er klar på Randers Fjord mandag eftermiddag

Randers For abonnenter

Politiker kritiserer byrådskolleger for at sige nej til dagligt bad til ældre og udsatte borgere: Flertallet løber fra ansvaret og lader de ansatte stå med udfordringerne

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Annonce