Annonce
Randers

30 p-pladser forsvinder på Thors Bakke

Der er blevet privat p-plads, dér hvor der før var gratis parkering på den lille parkeringsplads ovenover restaurant Flammen. Men hele parkeringspladsen her nedlægges snart, når byggeriet af højhuset går i gang. Foto: Annelene Petersen
Byggeriet af højhuset på Thors Bakke betyder, at de 30 midlertidige p-pladser, der var på den øverste grund, nedlægges. Men der er fundet en løsning, så de bilister, der parkerer der, kan få en anden parkeringsplads, lover ejeren af grunden, Kurt Poulsen, KPC.

Randers: P-pladser i midtbyen er en eftertragtet vare, og inden for kort tid forsvinder der 30 af dem. Nemlig på Thors Bakke, på den øverste parkeringsplads ovenover Restaurant Flammen.

- Det har hele tiden været midlertidige parkeringspladser, og når vi bygger på stedet, bliver der parkeringskælder til beboerne. Og jeg har fundet en løsning på andre parkeringspladser til de private parkeringspladser, som er der i øjeblikket. Jeg vil bare ikke afsløre endnu, hvor det er, for aftalen er ikke underskrevet, siger Kurt Poulsen fra udviklings- og entreprenørkonsortiet KPC.

Om en måneds tid vil han kunne sige det, oplyser han.

Det bliver også på det tidspunkt, at byggeriet vil gå i gang.

- Jeg forventer, at det bliver omkring 1. juni, at byggeriet påbegyndes, siger Kurt Poulsen.

I forbindelse med byggeriet sker der ikke noget med de to nederste og noget større parkeringspladser, som Kurt Poulsen har solgt fra. De ejes i dag af Dansk Parkerings Service, der selv har vagter til at patruljere i området.

Annonce
Hvad? Holder jeg på en privat parkeringsplads? Det er da bondefangeri, at de ikke har sagt noget om, at det er ændret, lyder det fra Erik Sand Pedersen, der ikke havde opdaget, at den gratis to timers parkering har skiftet plads med privatparkeringen på p-pladsen ovenover Restaurant Flammen. Foto: Annelene Petersen

Skifte på p-pladsen

Der har været omlægning på den øverste parkeringsplads, der snart nedlægges. For den private parkering og den to timers gratis parkering har skiftet side. Når man står med front op ad Thors Bakke, så har gratis-parkeringen før været til venstre og den private parkering til højre. Nu er det skiftet om. Det oplyser daglig leder af Dansk Parkerings Service i Randers, Flemming Larsen. Firmaet står nemlig også for at holde øje med parkeringen her.

- Vi fik at vide fra dag til dag, at vi skulle skifte skiltene om, så der blev parkering for dem, der ejer biografen og deres lejer BDO, i venstre side og for to timers gratis parkering i højre side. Og det kan man tydeligt se på det ene skilt, hvor der står privat parkering med et logo med stor skrift. Man er sådan set slet ikke i tvivl om, at man ikke må parkere der, hvis ikke man skal besøge BDO, siger Flemming Schrøder.

Han fik at vide, at ombytningen skulle ske, fordi BDO ville miste fire, fem, seks parkeringspladser, idet der skulle inddrages plads til jordbundsprøver.

- Så i stedet for at give plads til BDO her og der, blev det vedtaget, at hele den ene side blev deres, siger den daglige leder.

Han har ikke en fornemmelse af, om der er givet flere parkeringsafgifter, fordi skiftet måske ikke er opdaget af de parkerende.

- Det aner jeg ikke. Men hver gang, reglerne laves om, så gives der afgifter, siger han.

Han var selv i tvivl, om det overhovedet kunne betale sig, fordi pladserne jo snart nedlægges.

Bondefangeri

Parkeringsvagten, der ikke har lyst til at give sit navn til avisen, fortæller, at hun ikke har givet afgifter på den øverste plads.

- Jeg har spurgt, hvis de har holdt på BDO's plads, om de havde et ærinde der. Har de så sagt nej, har jeg spurgt, om ikke de har set, at parkeringspladserne er byttet om. Og så har de ikke fået en bøde. Det var oplægget fra vores ledelse, at det skulle være sådan, siger parkeringsvagten fra Dansk Parkerings Service.

Mens avisen var tilstede på parkeringspladsen, var der en bilejer, der kom tilbage til sin bil. Han holdt på BDO's plads.

- Gud, det havde jeg slet ikke set. Har det skiftet side? Jeg er vant til at komme her, fordi min nu afdøde kone kom meget i Sundhedscentret, og dengang holdt vi altid her. At der ikke er skiltet med, at det er skiftet, vil jeg kalde bondefangeri, siger Erik Sand Pedersen, Randers.

På den nederste parkeringsplads var Michael Jungersen fra Randers temmelig ærgerlig. Han havde lige fået sig en gul seddel i vinduesviskeren og skulle betale 790 kroner, fordi han havde to parkeringsskiver i forruden.

- Jeg havde sådan set bare forsøgt at gå med livrem og seler, fordi den automatiske p-skive er ustabil, så havde jeg lagt en anden ved siden af. Men der står på bøden, at jeg har lagt dem i forlængelse af hinanden, og jeg har altså fået en bøde, selv om tidspunktet på den ene skive ikke engang er løbet ud endnu, siger Michael Jungersen, der oplyser, at han har tænkt sig at klage over det.

De to nederste parkeringspladser bliver ikke berørt af byggeriet af højhuset. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce