Annonce
Randers

32 nye lejligheder på vej på Markedspladsen

Sådan nogenlunde vil det kommende boligbyggeri på Markedspladsen komme til at se ud. Der kan dog ske ændringer i eksempelvis farvevalg på murstenen, påpeger projektleder Lars Faber, Domea.dk. Illustration: Domea.dk

Bygherren, Domea.dk, forventer at få den endelige godkendelse til de almennyttige boliger medio november og går straks herefter igang med projekteringen. Byggestart forventes om cirka halvandet år.

Randers: Om cirka tre år vil 32 nye lejligheder stå klar på Markedspladsen, lige til at flytte ind i. Det vurderer projektleder Lars Faber, Domea.dk, som er bygherren bag de kommende almennyttige boliger.

Som mange vil have enten observeret ved selvsyn eller læst i denne avis for en uges tid siden, så er arbejdet med at rive de hidtidige bygninger ned på grunden, som vender ud mod Mariagervej neden for supermarkedet Menys p-plads og lige overfor Musik- og Teaterhuset Værket. Når der alligevel vil gå tre år, før boligbyggeriet står færdigt, skyldes det de procedurer, som skal følges, og godkendelser, som skal i hus, inden man kan gå i gang med selve byggeriet.

- Men nu sker der noget. Vi har arbejdet i flere år på denne sag, så vi glæder os til at komme i gang. Vi har fået oplyst, at Randers Kommune vil kunne godkende den såkaldte Skema A ansøgning i midten af november, og herefter tager vi fat på den egentlige projektering. Så skal projektet sendes i licitation, og når den entreprenøren så er fundet, vil der formentlig være gået halvandt års tid. Og byggefasen vil vare nogenlunde lige så længe, siger Lars Faber.

Annonce

To huse

Byggeriet vil bestå af to huse, et fire etager højt længehus langs Markedsgade med i alt 15 lejligheder samt et seks etager højt punkthus indeholdende 17 lejligheder. Punkthuset bliver opført på det øverste nordøstlige hjørne af grunden, altså på hjørnet Bredsstrupsgade-Mariagervej.

Længehusets 15 lejligheder bliver fordelt med syv tre-værelses og otte fire-værelses lejligheder. Og der er adgang til huset både fra Markedsgade og fra det grønne uderum, hvor der også etableres p-pladser til både bil og cykel Alle lejlighederne har en stor altan eller terrasse, og adgang til et depotrum- eller skur.

De 17 lejligheder i punkthuset er fem to-værelses og tolv tre-værelses lejligheder. Punkthuset får indgang fra Bredstrupsgade til en central opgang hvorfra der er indgang til alle 17 lejligheder. Også samtlige punkthusets lejligheder får en stor altan samt et depotrum i kælderen.

Ude- og p-arealer

Imellem punkthuset og længehuset etableres et grønt fællesareal til leg, picnic og grill for de fremtidige beboere. Det grønne område vil blive afskærmet fra Mariagervej af en foldet Corten-stålvæg.

Parkeringen til biler bliver opdelt i tre zoner. Fra Markedsgade kører man igennem porten i længehuset ind til fem udendørs p-pladser. Herfra er der endvidere indkørsel til en p-kælder med 10 pladser, og i overgangen imellem de to zoner vil der være en overdækket cykelparkering.

Fra Bredstrupsgade bliver der indkørsel til 15 p-pladser placeret ovenpå p-kælderen og i niveau med punkthusets indgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce