Annonce
Østjylland

33-årig forsøgte at købe otte pistoler: Nu skal han i fængsel

33-årig mand fra Aarhus forsøgte at købe otte pistoler på internettet. Det koster ham en fængselsdom på et år og tre måneder. Foto: Michael Bager

AARHUS: En voldsom interesse for skydevåben sender nu en 33-årig århusianer bag tremmer.

Østjyllands Politi fortæller i en pressemeddelelse, at manden i Retten i Aarhus er blevet idømt fængsel i et år og tre måneder efter at have forsøgt at købe otte pistoler på internettet.

Det var et tip fra slovakisk politi, der fik Særlig Efterforskning Vest til at efterforske den 33-årige. Slovakisk politi havde opfanget, at den 33-årige havde tilbudt en slovakisk borger at købe en pistol af ham.

Efterforskningen viste, at den 33-årige var i kontakt med to andre personer i Slovakiet og i Tjekkiet, som han også ville købe pistoler af.

Men manden nåede ikke at købe en eneste pistol, for i november blev han anholdt og sigtet for forsøg på ulovlig våbenbesiddelse under skærpende omstændigheder.

Det var blandt andet oplysninger fra den 33-åriges telefon og computer, der var med til at få ham dømt.

- Den tiltalte har været meget ihærdig i sin søgen efter farlige våben, som han forsøgte at købe, selvom han ikke har nogen våbentilladelse. Det er jeg tilfreds med, at retten har takseret til en længere fængselsstraf, siger anklager i Særlig Efterforskning Vest, Jhin Lee.

Den 33-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce