Annonce
Syddjurs

33-årig mand idømt et år og tre måneders fængsel: Voldtog beruset 19-årig mand

Et år og tre måneder takserede Retten i Randers voldtægten til. Arkivfoto: Daniel Bach Nielsen
Den 33-årige mente at et samleje på et hotelværelse var foregået frivilligt. Det var Retten i Randers ikke enig i.
Annonce

EBELTOFT: En 33-årig mand blev torsdag ved Retten i Randers idømt en fængselsstraf på et år og tre måneder for voldtægt af en 19-årig mand, oplyser Østjyllands Politi.

Den 19-årige og den 33-årige var begge til en fest, hvor den 19-årige var blevet meget beruset, og kunne ikke selv køre hjem. Derfor tilbød den 33-årige, at han kunne overnatte på samme hotelværelse som ham.

Da de to mænd kom ind på værelset, faldt den 19-årige hurtigt i søvn, men vågnede senere pludseligt ved at den 33-årige havde trukket hans bukser ned og var i gang med at gennemføre et analt samleje med ham. Den 19-årige forklarede i retten, at han var så påvirket, at han ikke kunne modsætte sig, mens den 33-årige mente, at samlejet var foregået frivilligt, men den forklaring troede Retten altså ikke på, og vurderede at den 33-årige havde udnyttet den 19-åriges tilstand. Og det er en vigtig dom, mener anklagerfuldmægtig Peter Mathiassen.

- Denne sag er et eksempel på, at en voldtægt ikke nødvendigvis indeholder vold og trusler. Det er også voldtægt, hvis du skaffer dig samleje med en person, der sover eller er så beruset, at vedkommende er ude af stand til at modsætte sig. Jeg er tilfreds med, at retten var enig i min påstand om, at der her var tale om en voldtægt, som skulle straffes med en længere fængselsstraf, siger han.

Den 33-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra Vito-show på Cepheus Park: En hård aften for et par unge knægte

Annonce