Stor legeplads på vej til midtbyen

De forskellige elementer på legepladsen bliver udformet med inspiration fra tandhjulet, der skal symbolisere, at Randers er en driftig by, hvor hjulene drejer. Visualisering: Randers Kommune

Stor legeplads på vej til midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Kommunes økonomiudvalg har givet bevilling til at anlægge en legeplads, der indbyder børnefamilier til leg og bevægelse. Den bliver leveret af virksomheden Elverdal og skal ligge på Slotspladsen i midtbyen.

Randers: En legeplads er ikke bare en legeplads, når den skal etableres i Randers i år 2018.

Sådan skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse om det nye byrum, der skal bygges i midtbyen til næste år.

Her vil en del af Slotspladsen blive omdannet til en aktiv legeplads for børnefamilier og barnlige sjæle med balancebane, rutsjebaner, karruseller og klatrevægge.

Det hele bliver udformet med inspiration fra tandhjulet, der skal symbolisere, at Randers er en driftig by, hvor hjulene drejer.

Et opfyldt ønske

Ifølge kommunen er formålet med den nye legeplads at imødekomme et ønske om flere aktiviteter for børnefamilierne i midtbyen.

Beslutningen udspringer af budgetforliget tilbage i efteråret 2016. Her blev der reserveret en million kroner til at styrke børnefamiliernes muligheder for at være aktive i centrum af Randers.

Et flertal i byrådet ville skabe en moderne og aktiverende legeplads midt i byen. Siden da har kultur- og fritidsafdelingen arbejdet med projektet og indhentet tilbud fra forskellige producenter af legepladser og aktive byrum.

Unikt projekt

Det bliver virksomheden Elverdal, som skal levere elementerne til legepladsen. Elverdal står også bag legepladsen i Doktorparken, som blev indviet sidste år.

Elverdals arkitekter var klar over, at et nyt aktivt uderum i netop Randers midtby - med en regnskov lige om hjørnet og som hjemby for en kopi af Elvis Presleys hjem - naturligvis måtte blive noget ganske særligt.

De kiggede samtidig på historien om Randers som en driftig og virkelysten by. Det resulterede i et bud, kommunen beskriver som unikt, og som et enigt Kultur- og Fritidsudvalg netop har valgt.

- Det harmonerer godt med vores ønske om at skabe et aktivt byrum, hvor generationerne sammen kan bevæge sig og have det sjovt. Samtidig kan vi godt lide tanken om, at legepladsen arkitektonisk trækker en tråd til historien om byens industriproduktion, siger Mogens Nyholm (RV), formand for Kultur- og Fritidsudvalget, i kommunens pressemeddelelse, og fortsætter:

- Det spiller godt sammen med det parkour anlæg, som vi allerede har sat i gang i Tronholmparken med støtte fra Nordea-fonden. I parken bliver det blandt andet leg og bevægelse på vindmøllevinger, imens det på Slotspladsen bliver tandhjulene, der ruller, siger Mogens Nyholm.

Mandag aften kom legepladsprojektet på Slotspladsen til politisk behandling hos Økonomiudvalget, der støtter op om Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning. Der bliver nu frigivet en anlægsbevilling, og arbejdet med at etablere Elverdals aktivitetsrum på pladsen begynder i det tidlige forår.

Stor legeplads på vej til midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce