Annonce
Østjylland

37-årig tilstår rådhusbrand: - Mit livs hjerneblødning

En 37-årig mand fra Grenaa tilstod tirsdag formiddag at have påsat den brand, der natten til onsdag 27. juni brød ud på rådhuset i Grenaa. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

"Det er mit livs hjerneblødning". Sådan forklarede en 37-årig navngiven mand sig, da han tirsdag formiddag tilstod over for retten i Randers, at han påsatte den brand, der natten til 27. juni rasede på førstesalen på rådhuset i Grenaa.

Randers: Retssal F i retten i Randers dannede tirsdag formiddag rammen om et retsmøde omhandlende blandt andet den brand, der natten til onsdag 27. juni brød ud på førstesalen på Norddjurs Kommunes rådhus i Grenaa.

Ved retsmødet tilstod 37-årige Jesper Eberhard Petersen sammen med en kammerat at have skaffet sig uberettiget adgang til rådhuset på Torvet 3 i Grenaa, hvor de blandt andet havde stjålet en bærbar computer, tre mobiltelefoner, to tablets, samt en taske eller pose indeholdende forskellige andre ukendte effekter.

Herudover tilstod han, at han på egen foranledning med hjælp fra en lighter havde sat ild til rådhuset to steder i den fløj, hvor han havde ledt efter tyvekoster, mens hans kammerat ledte efter kontanter eller værdier et andet sted i bygningen.

Desuden tilstod han at have været i besiddelse af og opbevaret 683 gram amfetamin i en fryser på hans hjemadresse i Grenaa med henblik på videresalg af hovedparten, mens en mindre del af stoffet var tiltænkt eget forbrug.

Anholdt få dage efter branden

Jesper Eberhard Petersen blev anholdt få dage efter branden sammen med en 33-årig medgerningsmand, og de blev i første omgang begge sigtet for indbrud og brandstiftelse.

Efterfølgende viste det sig dog, at den 33-årige medgerningsmand kun havde haft noget med selve indbruddet at gøre, hvorfor sigtelsen for brandstiftelse frafaldt.

Retten i Randers idømte 18. september den 33-årige tre måneders fængsel for i forening med Jesper Eberhard Petersen, at have begået indbrud på rådhuset.

Annonce

Idømt 3,5 års fængsel

De tre forhold endte med at løbe op i en samlet straf på tre år og seks måneders fængsel. Dommer Lene Hjerrild lagde i sin domsafsigelse vægt på, at der i forbindelse med branden ikke var tale om et hvilket som helst brandsted men altså en brand på et sted, der huser en offentlig myndighed. Derudover var der to arnesteder, betragtelige skader samt en risiko for store, økonomiske værdier. Derfor valgte hun at give anklager Rosa Pape fra Østjyllands Politi ret i, at forholdt omkring branden var omfattet af skærpende omstændigheder.

Og den vurdering glæder anklageren.

- Jeg er meget tilfreds med, at Retten var enig i min påstand om, at branden på rådhuset var sket under særligt skærpende omstændigheder. Det er vigtigt at sende et signal om, at når man sætter ild til en offentlig myndighedsbygning, som et rådhus jo er, så er der altså tale om særligt skærpende omstændigheder, siger hun.

Jesper Eberhard Petersen modtog dommen, ligesom han heller ikke havde nogen indvendinger imod en fortsættelse af den varetægtsfængsling, han har været omfattet af siden 30. juni.

Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers For abonnenter

Embedsmænd får på puklen af investor: Anklager Randers Kommune for urent trav

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce