Annonce
Randers

37 pladser frem: Randers springer højest på rangliste

Randers Kommunen ligger placeret som nummer 38, når det gælder den overordnede tilfredshed med erhvervsklimaet i byen. Tungest ser det ud med tilfredsheden med infrastruktur. Her er Randers nummer 68 blandt de 93 kommuner, der har deltaget i undersøgelsen. Foto: Annelene Petersen
På Dansk Industris årlige rangliste over landets mest erhvervsvenlige kommuner rykker Randers frem som nummer 38. Borgmester Torben Hansen glæder sig over, at det blandt andet går rigtigt godt inden for kategorierne uddannelse og arbejdskraft. Slagsiden er infrastruktur og transport.

Randers: Et spring på hele 37 pladser opad til en 38. plads.

Randers er årets absolutte højdespringer i Dansk Industris årlige rangliste over Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner.

Ikke siden 2015 har Randers ligget så godt i DI’s undersøgelse af erhvervsvenligheden.

Annonce

Dengang var kommunen også højdespringer og fik en 36. plads. I år er det blevet til en 38. plads som årets højdespringer.

Stærk anbefaling

Placeringen vækker stor glæde hos borgmester Torben Hansen (S).

- Jeg er især glad for, at vi er årets kommunale højdespringer på landsplan. Og så er jeg rigtig glad for, at 70 procent af virksomhederne vil anbefale andre at slå sig ned i kommunen. Der ligger vi over landsgennemsnittet. Det er jo en stærk anbefaling. Jeg vil gerne kvittere over for erhvervslivet og vores stærke ambassadører for et fantastisk samarbejde, siger Torben Hansen, der tillægger DI's undersøgelse stor værdi.

1. Vi skal have forlænget ringvejen fra Hadsundvej over til Udbyhøjvej. 2. Havnevejen. 3. Klimabroen. Og så skal vi fortsætte kampen for udvidelse af E45. Det er meget simpelt. Bare en forlængelse af ringvejen vil også være en meget stor hjælp for den østlige-nordøstlige del af kommunen.

Torben Hansen (S), borgmester

- Det er ikke bare to pladser, man er rykket den ene eller den anden vej. Det er jo et enormt spring, og så bruger vi den også til at gå ind og kigge på, om vi kan blive bedre. Hvad er det så for nogle faktorer, der ligger bag, for at vi kan forbedre os?

Annonce

11. plads i uddannelse

Den bedste placering for Randers er i kategorien uddannelse med en 11. plads. Og det er kærkomment, at det netop går godt på den front, mener Per Hadsund, formand for DI Randers-Norddjurs.

I den forbindelse fremhæver han et fantastisk godt samarbejde med Randers Kommune.

- Vi samarbejder blandt andet om det at få flere af de unge til at interesse sig for en erhvervsfaglig uddannelse, hvor vi har Kloge Hænder-messen, hvor unge uddannelsessøgende kan møde virksomheder med praktikpladser i forhold til at tage sig en erhvervsfaglig uddannelse. Men det sker også gennem Industrigruppen, hvor vi har været med i opkvalificering af ledige og ufaglærte, siger Per Hastrup.

- Jeg har længe håbet, at de samarbejder også kunne udmønte sig i, at kommunen stod lidt bedre i denne undersøgelse. Måske ser vi nu, at kommunen har fundet opskriften på at gøre sig mere attraktiv for virksomhederne.

Annonce

Infrastruktur og transport

Slagsiden er i kategorien infrastruktur og transport. Her er fortsat gode grunde til at sætte ind, mener formanden for DI Randers-Norddjurs.

Her ligger Randers Kommune på en ikke prangende 68. plads blandt de 93 deltagere i undersøgelsen.

Op til folketingsbeslutningen om en ny, national infrastrukturplan havde Per Hastrup blandt andet besøg af Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen. Her slog DI-formanden og direktøren for Prodan i samme person et slag for et tredje spor til Randers N. Foto: Lars Rasborg

- Vi har fået etableret et godt samarbejde med kommunen om at få udvidet motorvejen E45 til tre spor hele vejen op til Randers N. Det er så ikke lykkedes at få den sidste del af strækningen mellem Aarhus N og Randers N med i den trafikplan, som de i Folketinget er blevet enige om. Men det vi må så kæmpe videre på at opnå. Vi fra vores side vil gøre alt, hvad vi kan, siger Per Hastrup.

Annonce

Meget simpelt

Til udfordringerne omkring infrastruktur og transport, siger Torben Hansen:

- 1. Vi skal have forlænget ringvejen fra Hadsundvej over til Udbyhøjvej. 2. Havnevejen. 3. Klimabroen. Og så skal vi fortsætte kampen for udvidelse af E45. Det er meget simpelt. Bare en forlængelse af ringvejen vil også være en meget stor hjælp for den østlige-nordøstlige del af kommunen.

Annonce

Hårde år for Norddjurs

For Norddjurs Kommune har der været en række af hårde år i DI's undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed, hvor kommunen flere gange er røget ned på en placering i 80’erne.

I år er kommunen rykket 15 pladser op. Det vækker et håb hos DI-formand Per Hastrup.

- Kommunens ledelse har vist stor interesse for at sætte ind med at gøre kommunen mere erhvervsvenlig og søger også en bedre kommunikation med virksomhederne. Men det er et langt og sejt træk, før det slår igennem.

Annonce

Bredbånd og mobildækning

- Jeg håber dog, at kommunen nu har fundet opskriften og fortsætter det gode arbejde med at gøre sig attraktiv for virksomhederne. For uden gode og gedigne virksomheder i en kommune er der ikke nogen til at betale for velfærden så som ældrepleje, skoler og veje, siger Per Hastrup.

Bedst klarer Norddjurs sig i den nye kategori ”Digitale rammer” med en 20. plads i DI’s Erhvervsvenlighed 2021.

Den handler om bredbåndsdækning, kommunens indsats for at sikre bredbånd og mobildækning herunder 5G, men også kommunens brug af it for at forbedre kommunens funktioner og services.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce