Enghardt og Due greb trænerstokken på fodboldlinjen

Fodboldlinjens 6. klasser var under kyndig vejledning ved torsdagens morgentræning. Her betragter Randers FC-målmand Frederik Due en skudøvelse under træningen. Foto: Annelene Petersen

Enghardt og Due greb trænerstokken på fodboldlinjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

150 elever fra tre folkeskoler i Randers står én gang om ugen op to timer, før skoleklokken ringer til første lektion for at spille fodbold. Torsdag var det 6. klasserne fra Hobrovejens Skole og Vestervangskolen, som fik besøg af Randers FC-spillerne Frederik Due og Kasper Enghardt på kunstbanen i Helsted.

Randers: Mens solen stadig lod vente på sig, var fodboldlinjens 6. klasser fra Hobrovejens Skole og Vestervangsskolen klar til endnu en fodboldtræning på Helsted/Fremads kunstgræsbane torsdag morgen.

06.30 stod 20 boldglade drenge og piger fra fodboldlinjen klar til at sparke dagen i gang.

- Vi har to Superligaspillere fra Randers FC med i dag. Så kan I se, hvad det kan blive til, hvis I arbejder hårdt, lød det fra træner og leder af fodboldlinjen John Witting, som er lærer på Vestervangsskolen.

I den morgenfriske fodboldflok stod Randers FC-spillerne Frederik Due og Kasper Enghardt, som var med som spillende gæstetrænere.

- Pas på, at du ikke løber for tidlig, så du kommer for tæt på mig. Du skal nå at få en berøring på inden afslutningen, lød det fra Enghardt på kanten af målfeltet, hvor han lagde bolden til rette for eleverne, som trænede skudfærdigheder.

En til to gange om året møder to Superligaspillere op til fodboldlinjens morgentræning, og på trods af det uvante tidlige træningstidspunkt var det to engagerede Randers FC-spillere, som indgik i træningen.

- Jeg skulle lige ud af sengen, men når man kommer herud og ser en masse glade børn og nogle trænerildsjæle, der brænder for projektet, så er det kun fedt. Jeg blev hurtig frisk, og det er sjovt at lære fra sig og komme med små fif til de unge spillere, sagde Frederik Due, som ligesom Enghardt gjorde meget ud af at vejlede og komme med konstruktive råd under øvelserne.

- De vil gerne lytte, og det er sjovt at lære fra sig og supplere de andre trænere. Vi er glade for, at vi kan bidrage på den her måde, sagde Kasper Enghardt.

Fodboldlinjen
Linjen tilbydes til alle elever i 6. til 9. klasse på Vestervangsskolen, Hobrovejens Skole og Rismølleskolen.Morgen- og eftermiddagstræning

Niveauopdelt undervisning - alle kan være med

Gæsteundervisere fra Randers FC, Tradium med flere

Undervisning i taktik og spil, anatomi/fysiologi, sund kost/fedme, træningslære og skadesforebyggelse

Juniorlederuddannelse og træneruddannelse for 9. klasserne (herefter er der mulighed for at udbygge denne uddannelse på Handelsgymnasiets Sport Leadership-uddannelse)

Socialt fællesskab på tværs af skoler og årgange

Studietur til Bundesligafodbold i Hamburg for alle spillere og deres familie.

Flere skal med

Fodboldlinjen har eksisteret i syv år og er målrettet drenge og piger fra 6. til 9. klasse på Vestervangsskolen, Hobrovejens Skole og Rismølleskolen.

Men det planen, at linjen skal ud på flere folkeskoler i Randers i fremtiden.

- Projektet brander både folkeskolen i Randers og Randers som by. Vi er de eneste i Danmark, som har lavet en fodboldlinje i folkeskolen, og meningen er, at der skal mange flere med. Målet er at få størstedelen af alle folkeskoler i Randers til at tilbyde fodboldlinjen, fortalte John Witting på sidelinjen, hvorefter han afbrød sig selv for at sende ros ind over kunstbanen.

- Godt lavet. Med fremad. Det er glimrende, lød det fra træneren.

Kø til omklædningen

Med den nye folkeskolereform i 2014 blev bevægelse i undervisningen et krav, som opfyldes med fodboldlinjen, men tiltaget har samtidig et socialt fokus.

- Det hele er bredt ud, og der er inklusion på tværs af skoler. Alle kan være med. Høj som lav. Dreng som pige. Det er ikke en elitelinje, og det er vigtigt for os, at alle får en god oplevelse, fortalte John Witting.

Linjen er et resultat af et stort samarbejde mellem folkeskoler, Tradium, Randers FC, Helsted/Fremad som lokal breddeklub og Randers Ungdomsskole. Et stort setup, som primært kommer til udtryk i de helt tidlige morgentimer.

- Når eleverne kommer fra en omgang morgentræning, er de klar til at lære noget. 6.15 står eleverne i kø for at komme ind i omklædningsrummene, og det gælder alle klassetrin. De står her hver gang, understregede John Witting.

Og de unge fodboldentusiaster underbyggede lederens begejstring for fodboldtræningen inden skolegang.

- Luften er på en måde mere frisk om morgenen end om aftenen, og det er det bedste at træne inden skole. Jeg bliver aldrig træt af at spille fodbold, selv om det er tidligt, sagde Gustav Drejer fra Hobrovejens Skole.

Og han fik opbakning af Alma Murguz fra Vestervangsskolen.

- Når vi kommer i 7. klasse, skal vi samles med eleverne fra Hobrovejens Skole, og så kender vi allerede hinanden gennem fodboldlinjen. Når jeg går i seng onsdag aften, så glæder jeg mig mere til at skulle op igen, fordi hver torsdag begynder med fodbold.

Enghardt og Due greb trænerstokken på fodboldlinjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce