Annonce
forside

38-årig dømt for at sprænge tre pengeautomater i luften

Sådan så det ud foran Jyske Banks Odder filial dagen efter eksplosionen. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

En mand fra Aarhus er blevet idømt fem års fængsel for at stjæle penge ved at sprænge bankautomater i luften.

Aarhus. Ved at sende gas ind i pengeautomater og derefter antænde gassen, har flere gerningsmænd sprængt pengeautomater rundt om i Danmark.

To mænd er allerede blevet dømt i juni og juli for at stjæle penge på den usædvanlige måde.

Tirsdag er den tredje gerningsmand, 38-årige Mike Fussing Larsen, også blevet dømt i en tilståelsessag i Retten ved Aarhus, hvor han har fået en fængselsstraf på fem år.

Det oplyser anklager Rasmus Gyldenløve.Mike Fussing Larsen er blevet dømt for at have sprængt tre pengeautomater i luften i henholdsvis Horsens, Auning og Odder sidste år.

- Retten lagde vægt på udførelsesmetoden, skadernes omfang, det professionelle tilsnit, og så var han tidligere straffet for ligeartet kriminalitet, siger Rasmus Gyldenløve.

Den 38-årige er også fundet skyldig i at have forvoldt fare for politifolk, da han under en eftersættelse af politiet kastede partisansøm ud foran flere politipatruljer.

De to andre gerningsmænd modtog straffe på henholdsvis fire og tre et halvt år. De er alle tre i 30'erne og fra Aarhus-området.

Rasmus Gyldenløve mener, at straffen er passende.

- Jeg er tilfreds med de i sagen afsagte domme. Det er positivt, at straffenes længde afspejler alvorligheden af de begåede forbrydelser.
- Desuden noterer jeg mig, at der ikke siden anholdelsen af gruppen er konstateret nye forhold vedrørende sprængninger af banker i Østjylland, siger han.

Berigelsessektionen i Østjyllands Politi har efterforsket sagen, hvor flere banker i Østjylland i løbet af 2016 oplevede, at bankautomater blev sprængt i luften midt om natten.

Sprængningerne medførte store tab - både i form af udbytte fra automaterne og i forbindelse med de omfattende ødelæggelser på bygningerne, det gik ud over.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dårlig stil at kalde arbejde for 'spasserarbejde', Karsten Kirkegård

Det er spasserarbejde. Det er sådan noget, hvor hjernen kan ligge hjemme. Disse ord kommer fra en mand, der burde optræde med format og ordentlighed som den betydningsfulde lokale bygherre, han er. Desværre er det så som så med format og ordentlighed, når bygherren bag luksuslejligheder, hotel og restaurant på Kongens Ege i Randers omtaler de mennesker, der har udført det nedbrydningsarbejde på hans ejendom, som ingen andre sandsynligvis har ønsket at udføre. Det ville klæde bygherren på Kongens Ege at omtale sine medmennesker med ordentlighed og respekt, herunder de medmennesker, der muligvis mangler levebrød for både sig selv og deres familier i de lande, de kommer fra, og derfor nødtvungen har påtaget sig arbejde i Randers i lange perioder og langt fra deres børn og øvrig familie. Det er et sørgeligt menneskesyn, som ord som "spasserarbejde" repræsenterer, og det er sørgeligt, at den slags kommer fra en mand, der repræsenterer det, vi længe håbede skulle være stjernen over byggerierne i det kronjyske byggeboom. Luksuslejligheder, hotel og restaurant i historiske og naturskønne omgivelser, på byens bedste beliggenhed, skulle have løftet overliggeren over hidtidig boligstandard i landets sjettestørste by men står nu i stedet som et konfliktfyldt spøgelsesslot på bakken, mens bygherren slynger om sig med nedladende betegnelser om andre mennesker og deres arbejde. "Spasserarbejde" rammer både dem, der har lavet det arbejde, som bygherren kalder sådan. Og det rammer den gruppe af svage medborgere, som alle andre for længst er holdt op med at kalde sådan. Bygherren på Kongens Ege bør også holde op og i stedet optræde med den værdighed, der bør kendetegne en mand, der står bag prestigebyggeri og forskønnelse af vores by for 140 millioner kroner. Det klæder ikke bygherren, og det klæder ikke vores by, at det verbale niveau ikke er højere i de sammenhænge, der netop bør løfte vores lokalsamfund. Dårlig stil, Karsten Kirkegaard.

Randers

Frank Nørgaard føler sig provokeret af folkeskolelærer: - Hun har selv stukket næsen frem

Randers FC For abonnenter

Nye kammerater på kanten giver Kallesøe mere frihed: - Jeg har et lidt andet mindset nu

Randers For abonnenter

Stolt mor til Randers' michelinstjerne: - Vi sagde ikke 'ro på', da han ville være den bedste

Annonce