Randers HH på ligakurs: Vinder topkamp efter vildt drama

Jorn Smits afgjorde opgøret med scoringen til 26-25. Foto: Axel Schütt

Randers HH på ligakurs: Vinder topkamp efter vildt drama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers HH slog lørdag Team Sydhavsøerne med 26-25 og er dermed tæt på at have sikret sig kvalifikationskampe om oprykning til ligaen.

Randers: Randers HH kommer som minimum til at spille kvalifikationskampe om oprykning til ligaen.

Det er næsten så godt som sikkert, efter at holdet lørdag eftermiddag besejrede Team Sydhavsøerne (TSØ) med 26-25 i Arena Randers. Dermed er forspringet ned til netop TSØ på fjerdepladsen seks point med blot fire spillerunder tilbage i 1. division.

Men det lignede ellers langt fra en god eftermiddag for Jan Paulsens tropper, der havde store problemer i første halvleg og måtte gå til pause nede med 11-16.

I kampens indledning var Randers HH-mandskabet helt ved siden af sig selv. Selv om Jan Paulsen forsøgte sig med en tidlig timeout ved stillingen 3-6 efter otte minutter, fungerede angrebsspillet ikke, og i den anden ende af banen kørte gæsterne konstant igennem i højre forsvarsside hos Randers HH. Efter 18 minutter var stillingen således 6-13.

I et forsøg på at stabilisere defensiven blev Kasper Gudnitz taget ud, og hans plads i forsvaret blev overtaget af Rasmus Mølgaard. Det hjalp. Randers HH fik stille og roligt forsvaret på plads, og i målet kom Kevin Fisker ind for Arnor Stefansson og tog godt fat. Den tidligere Randers HH-målmand, Kevin Fisker, var blevet gravet frem i Hornbæk, fordi Christoffer Bonde i øjeblikket er ude med en skade.

Desuden begyndte Randers HH i højere grad at benytte sig af stregspillet, hvilket gav en række straffekast. De første tre ekspederede Jorn Smits på elegant vis, men han brændte dog det fjerde, og ved pausen var Randers HH stadig nede med fem mål.

Men det var tydeligt, at holdet havde fundet noget momentum, og i det første kvarter af anden halvleg fik de for alvor slidt sig ind i opgøret.

Selv ikke det faktum, at Johann Gunnlaugsson blev præsenteret for et direkte rødt kort, kunne stoppe Randers HH's vej mod comeback.

TSØ gik i stå angrebsmæssigt, mens Randers HH fik bedre flow over deres spil og efter 44 minutter var tæt på at nå helt op, da Kasper Gudnitz scorede til 18-19.

Smits viste klassen

TSØ fandt ny luft og lignede igen en vinder, da de bragte sig foran med 23-20.

Men i kampens slutfase trådte især Andreas Svoldgaard og Jorn Smits i karakter for hjemmeholdet. Tre minutter før tid udlignede Svoldgaard til 25-25 på et straffekast, og halvandet minut før tid bankede hollandske Smits bolden i kassen til 26-25.

Det blev opgørets sidste scoring, selv om det brændte alvorligt på. TSØ havde således både et skud på opstanderen samt en kontrachance i de sidste sekunder, hvor Arnor Stefansson fik klaret forsøget fra Mikkel Kagaard.

Dermed kunne jublen bryde ud i Randers HH-lejren, der nu kan se frem til en forrygende afslutning på sæsonen.

Skal holdet rykke direkte op, kræver det, at de tager førstepladsen, men den er TMS Ringsted klare favoritter til, da de har fire point ned til Randers HH på andenpladsen. De to hold mangler dog stadig at mødes.

Mest sandsynligt er det, at Randers HH og Lemvig/Thyborøn ender som nummer to og tre. Dermed skal de to hold mødes i kvalifikationskampe, hvor der spilles bedst á tre kampe. Vinderen skal herefter møde det nederste hold i ligaholdenes kvalifikationsspil. Det kan meget vel vise sig at blive HC Midtjylland, som har mistet en lang række spillere på grund af økonomiske problemer.

Så håbet om oprykning lever i høj grad stadig i Randers HH.

Randers HH på ligakurs: Vinder topkamp efter vildt drama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce