Økonomisk usikkerhed præger fortsat Randers HH

Jorn Smits er topscorer for Randers HH i denne sæson og i udgangspunktet også en del af holdet i næste sæson. Men på grund af økonomiske problmer er intet sikkert. Arkivfoto: Lars Rasborg

Økonomisk usikkerhed præger fortsat Randers HH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På banen nærmer Randers HH sig sæsonens afslutning, som byder på oprykningskampe til håndboldligaen. Men i kulissen lurer den økonomiske usikkerhed stadig på trods af fyringen af klubbens direktør og cheftræner.

Randers: De økonomiske problemer i Randers HH er ikke afblæst endnu.

- Vi har to store issues, som vi skal tage højde for. Det ene er, om vi skal spille 1. division eller liga, hvilket er væsentligt i forhold til det setup, som vi skal lave. Men derudover er der også noget økonomi, som vi stadig ikke har styr på. Vi mangler stadig at fremvise et sammenhængende budget for næste sæson for vores investorer. Intet er sikkert endnu, fortæller bestyrelsesformand i Randers HH Brian Knudsen.

Først blev forhenværende direktør, Thomas Hvid Jakobsen, ramt af Randers HH-bestyrelsens sparekniv, og en måned senere var det forhenværende cheftræner, Jan Paulsen, som blev offer i den økonomisk trængte klub.

Men mens det økonomiske fundament har slået voldsomme sprækker, har holdet præsteret på banen.

Randers HH spiller sidste kamp i grundspillet lørdag eftermiddag i Ringsted, og den kamp afgør blot, hvorvidt randrusianerne holder andenpladsen, og dermed får fordel af hjemmebane i en eventuel tredje kamp mod Lemvig-Thyborøn om ligaoprykning.

Vinderen af opgørene mellem Randers HH og Lemvig-Thyborøn kan med stor sandsynlighed kalde sig ligahold i næste sæson. Godt nok venter der kvalifikationskampe mod det nederste hold fra nedrykningsspillet i håndboldligaen, men det bliver med al sandsynlighed mod HC Midtjylland, som har mistet utallige profiler ligeledes på grund af økonomiske problemer.

Midtjyderne har tabt ti ud af de seneste 11 kampe med minimum ti mål, og den opgave bør dermed ikke kunne give hverken Randers HH eller Lemvig problemer.

Oprykning sandsynligt

Randers HH har fine muligheder for at vænne tilbage til håndboldligaen efter nedrykningen i sidste sæson.

Men spørgsmålet er, om klubben har råd til en tilværelse blandt de bedste?

Ifølge Brian Knudsen ligger svaret i det sportslige setup, hvor man vel og mærket selv bestemmer økonomien.

- Indtægterne ved tv-penge svarer til gebyret for at deltage i ligaen. Det er ens ambitioner, som koster resten, og der er vi nok rigtig kedelige. Det bliver ikke et særligt slagkraftigt hold, hvis vi kommer i ligaen, for det har vi ikke råd til. Dermed kan det også ende med at blive en kort fornøjelse, siger Brian Knudsen, som dog understreger, at klubben stadig håber at komme med blandt de bedste.

- Vi har ambitioner om ligahåndbold, men vi er nødt til at spille med de midler, vi har. Vi kan ikke grave flere penge op, selvom vi kommer i ligaen. Det er trist, men det er sådan det er, fortæller bestyrelsesformanden.

- Er der nogle i baglandet, som har vist jer økonomisk åbenhed, hvis det lykkes at komme tilbage i håndboldligaen?

- Nej, slet ikke. Vi kan være heldige, at nogle har lyst til at være en del af projektet, hvis vi rykker op. Men vi har bestemt os for, at vi ikke vil være overmodige og tro, at der kommer nye sponsorer springende, hvis vi kommer i ligaen. Ingen kan få os til at bruge flere penge, end vi har, siger Brian Knudsen.

- Men kan du forstå, hvis nogle har svært ved at tro på, at I ikke bliver næste sæsons udgave af HC Midtjylland, hvis i rykker op?

- Ja, det kan jeg sagtens forstå. Men jeg har svært ved at finde løsningen på, hvad vi ellers skulle gøre. Vi vil gøre os umage for ikke at ende som HC Midtjylland, og derfor arbejder vi med en forsigtig model for den kommende sæson.

Bestyrelsesmøde på tirsdag

I forbindelse med fyringen af Jan Paulsen fortalte Brian Knudsen til Randers Amtsavis, at klubben stadig manglede at frigive økonomiske ressourcer igennem samtale med de spillere, som er på kontrakt i den kommende sæson.

- Samtalerne går ud på, at vi skal have økonomien til at hænge sammen. Enten skal der være færre spillere, eller også skal de gå ned i løn. En anden mulighed er, at vi finder nye sponsorer, men det kan vi ikke hænge vores hat på, fortæller Brian Knudsen, som ikke vil nærmere ind på, hvor meget spillerne eventuelt skal lade sig gå ned i løn.

Profilerne Jorn Smits, Kasper Gudnitz, Alexander Morsten, Christoffer Bonde og Joachim Enggaard er alle på kontrakt i næste sæson, men klubben har givet spillerne lov til at komme ud deres kontrakter, hvis de ønsker det.

- Jeg kan ikke sige noget om, hvorvidt der er spillere, som ønsker at komme ud af deres kontrakter. Det er vores sportslige udvalg, som består af to bestyrelsesrepræsentanter, der afholder samtalerne med spillerne, og på tirsdag skal vi drøfte tingene på et bestyrelsesmøde, siger Brian Knudsen.

Økonomisk usikkerhed præger fortsat Randers HH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce