Randers HH-profil i venteposition: Jeg er skuffet over klubben

27-årige Andreas Svoldgaard har spillet hele sin seniorkarriere i Randers HH, men oprykningskampen i Lemvig var muligvis den sidste. Han har endnu ikke hørt fra klubben omkring næste sæson. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Randers HH-profil i venteposition: Jeg er skuffet over klubben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Andreas Svoldgaard har spillet hele sin karriere i Randers HH, men ifølge playmakeren kan han have spillet sin sidste kamp for klubben. Han er endnu ikke blevet kontaktet frem mod den kommende sæson, men det hænger ifølge bestyrelsesformand, Brian Knudsen, sammen med, at man vil have en cheftræner på plads først.

Randers: Andreas Svoldgaard har været styrmand i Randers HH's angrebsspil i denne sæson. Han var med, da Randers HH-projektet så dagens lys i 2006, og hele seniorkarrieren har han spillet i den grønne trøje.

Men nu fortæller han til Randers Amtsavis, at nederlaget i oprykningskampen mod Lemvig-Thyborøn i sidste uge muligvis var den sidste for klubben.

Den 27-årige playmakers kontrakt udløber ved udgangen af juni, og selv om han ifølge eget udsagn har rakt en hånd ud mod klubben om en ny aftale, så har han ikke hørt fra klubben.

- Randers HH er den rigtige klub for mig, men de har ikke taget kontakt til mig endnu, og det er jeg meget skuffet over. Jeg er godt klar over, at de har været igennem nogle hårde måneder, men jeg har intet hørt de seneste to måneder. Ingen status. Ingenting, fortæller Andreas Svoldgaard, som i denne sæson er blevet omskolet til playmaker.

Egentligt huserede Svoldgaard på venstre fløj, men forhenværende cheftræner Jan Paulsen smed alle sine æg i omskolingskurven, og det har langt hen ad vejen været en succes.

Svoldgaard har styret Randers HH's angrebsspil i en sæson, som kun var fire mål fra at ende med ligaoprykning.

Som tophold i 1. division har sæsonen været et godt udstillingsvindue for de randrusianske spillere, og Andreas Svoldgaard understreger også, at flere klubber har henvendt sig.

- Flere klubber har vist interesse, men de har ikke været interessante for mig som samlet pakke. I forhold til det håndboldmæssige niveau er alle interessante, men i forhold til, at jeg snart er færdig med mit studie og er far til tre, inden året er omme, så vil jeg ikke rive teltpælene op her i Randers, siger Andreas Svoldgaard.

Træner er førsteprioritet

Ifølge bestyrelsesformand i Randers HH, Brian Knudsen, er der en klar årsag til, at Andreas Svoldgaard endnu ikke har fået håndboldfremtiden på plads i Randers HH.

- Jeg synes, at det rigtige er at finde en ny cheftræner først og lade ham sætte holdet. Vi vil ikke servere et hold for træner, som han ikke har haft indflydelse på. Vi har forsøgt at holde en dialog med spillerne, men de er nok knapt så tålmodige, som vi er, lyder det fra Brian Knudsen, som understreger, at man endnu ikke er i mål med en ny cheftræner.

Bestyrelsesformanden mener, at klubben løbende har informeret spillerne, hver gang en brik er faldet endeligt på plads.

- Dagen før den økonomiske redningsplan blev præsenteret for pressen, fik spillerne det at vide, og så blev de informeret om, at vi skulle i gang med at finde en træner og snakke med unge talenter samt øvrige spillere. Men der er langt rundt, og jeg synes, at det havde været dårlig timing, hvis vi havde snakket fremtid med spillere oven i oprykningskampene, siger Brian Knudsen.

Mathias Bak har været konstitueret cheftræner i Randers HH siden fyringen af Jan Paulsen, men i næste sæson skal han tilbage til Hornbæks herrer i 2. division, der fungerer som andethold for Randers HH, og som han har trænet siden 2016.

Og cheftræneren kan muligvis se frem til en markant forstærkning.

- Hvis jeg ikke skal spille håndbold i Randers HH, så bliver det enten ingen håndbold, eller også bliver det 2. division i Hornbæk. Det vil selvfølgelig være et skridt ned, men jeg vil stadig gerne spille håndbold, og jeg har ikke lyst til at spille andre steder end i Randers, siger Andreas Svoldgaard, som tidligere har spillet flere kampe for Hornbæk-holdet, da han i en periode ikke var blandt de foretrukne på Randers HH-holdet, da holdet tilbage i 2015/2016-sæsonen spillede i håndboldligaen.

- Jeg er gode venner med Mathias Bak, og han er uden tvivl en stor faktor for, at jeg kigger mod Hornbæk. Han er en dygtig træner, og derude vil jeg kunne få en stor rolle med en masse ansvar, siger Andreas Svoldgaard.

På udkig efter job

Om få måneder bliver han kandidat i økonomistyring fra Aalborg Universitet, og dermed er 27-årige Svoldgaard også begyndt at se sig omkring på det civile jobmarked.

- Hvis jeg finder et godt civilt job, før Randers HH tilbyder mig noget, så tager jeg det. Jeg er nødt til at tage mine forholdsregler, fordi jeg har en familie, som jeg skal forsørge. Men min klare førsteprioritet er at kombinere et job med håndbold i Randers HH, fortæller Andreas Svoldgaard.

Ifølge playmakeren er det flere måneder siden, at han gav udtryk for sit ønske om at fortsætte i klubben, hvis de samtidigt kunne hjælpe med et deltidsarbejde, men Brian Knudsen føler alligevel ikke, at klubben kunne have været hurtigere ude.

- Jeg synes ikke, at vi har sovet i timen. Vi har ikke kunne gøre noget, før vi havde styr på økonomien. Vi ved godt, at det har været med risiko for at miste spillere, men det andet er uansvarligt, og det vil vi bare ikke ud igen, siger bestyrelsesformanden.

Hele foråret har klubben balanceret på det yderste af kanten mod lukning. Men i april blev det definitivt slået fast, at klubbens investorer plastrede den økonomiske blødning med fremlægning af et væsentligt mindre budget for den kommende sæson.

Brian Knudsen understreger, at der i den kommende sæson skrues ned for goderne og erklærer sig åben over for muligheden om at forsøge at hjælpe spillerne i arbejde og derved lette presset på lønposen.

- Vi er åben over for alle muligheder, men man skal også huske på, at vi gør det her frivilligt. Vi har et arbejde at passe ved siden af, så vi kan ikke forpligte os til at hjælpe spillerne i job. Men selvfølgelig kender vi mange, og det vil være dumt ikke at udnytte det netværk, siger Brian Knudsen.

Profilen passer

På trods af at Andreas Svoldgaard har været en profil i det randrusianske angrebsspil i den forgangne sæson, så er det med al sandsynlighed slut med kontrakthåndbold for den 27-årige randrusianer, hvis ikke Randers HH kommer på banen med et tilbud for den kommende sæson.

- Det er ikke rigtig min beslutning at geare ned for håndbolden. Det er Randers HH's beslutning. For mig handler det om, at det hele skal gå op i en højere enhed, og det er naturligt for mig, at jeg skal ud og bruge min uddannelse. Det vil jeg gerne kombinere med håndbold, men jeg kan ikke blive ved med at vente på dem, siger playmakeren.

Han vil ikke garantere, at han ikke dukker op på en kontrakt i anden klub, men han understreger, at chancen er lille.

- Jeg vil ikke sige, at jeg definitivt ikke vil på kontrakt i anden klub, men muligheden er langt nede på min prioriteringsliste. Både hensynet til familie og civilt arbejde vægter jeg over andre klubber end Randers HH.

- Jeg har lavet min egen deadline, som også hænger sammen med mulige jobtilbud og min familie. Der er ikke mange virksomheder, som ansætter hen over sommeren, så det skal på plads inden, fortæller Andreas Svoldgaard, som ikke vil nærmere ind på, hvor lang tålmodigheden præcis er over for Randers HH.

Klubben har tidligere meldt ud, at man fremadrettet i højere grad vil satse på egne talenter, og i tråd med den ambition erkender bestyrelsesformanden, at Andreas Svoldgaard er en oplagt spillerprofil.

- Hvis vi vil være tro mod det, som vi har sagt omkring det fremtidige lokale perspektiv og talentarbejde, så er Andreas (Svoldgaard, red.) en oplagt spiller. Vi kommer til at bygge på lokale drenge, og jeg er også ret sikker på, at han får buddet, siger Brian Knudsen.

Det står fast, at Henrik Hansen, Christian Olesen, Arnór Steffanson og Rasmus Mølgaard ikke fortsætter i Randers HH, men flere spillere kan være på vej videre i forbindelse med, at klubben skærer i budgettet frem mod den kommende sæson.

Randers HH-profil i venteposition: Jeg er skuffet over klubben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce