Jorn Smits forlader Randers HH

Jorn Smits har spillet sin sidste kamp i Randers HH. Arkivfoto: Lars Rasborg

Jorn Smits forlader Randers HH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers HH mister endnu en stor profil. Denne gang er der tale om den hollandske landsholdsspiller Jorn Smits, der i næste sæson skal tørne ud for en tysk 2. Bundesligaklub.

Randers: Den hollandske venstreback Jorn Smits forlader Randers HH til fordel for den tyske 2. Bundesliga-klub TV Emtsdetten fra den kommende sæson.

Venstrebacken har været blandt de største profiler i 1. division i denne sæson, hvor han også var topscorer for Randers HH. Bestyrelsesformand Brian Knudsen ærgrer sig over, at profilen skifter klub.

- Jeg synes, naturligvis det er ærgerligt, at Jorn Smits skifter, for han er en rigtig dygtig håndboldspiller, siger Brian Knudsen.

Er det økonomi, der spiller ind i, at I må sige farvel til Jorn Smits?

- Nej, der har ikke været økonomi inde over det her. Det er Jorn selv, der har ønsket skiftet, og han fik formentlig et tilbud, han ikke kunne sige nej til, fortæller Brian Knudsen.

Jorn Smits glæder sig til at tørne ud for TV Emsdetten og begrunder skiftet med, at det er et step op i karrieren.

- Jeg fik en mulighed, jeg ikke kunne sige nej til. Jeg kiggede på, hvad der var bedst personligt for min karriere, og at spille i tysk håndbold er en drøm for mig og et skridt op i min karriere, siger Jorn Smits.

- Den tyske Bundesliga er blandt de største ligaer i verden, og jeg tror de fleste drømmer om at spille i den liga, så jeg håber, at jeg kan rykke op sammen med klubben en dag, fortæller Jorn Smits.

Klausul i kontrakten

Jorn Smits nåede to sæsoner i Randers HH. Den hollandske venstreback kunne dog være blevet et år mere i Kronjylland, hvis klubben rykkede op i Håndboldligaen.

- Jeg havde en såkaldt "1+1 kontrakt" med Randers HH, hvilket betyder, at jeg var blevet i klubben ved en oprykning til Håndboldligaen, men det skete ikke, og så måtte jeg selv bestemme, om jeg ville blive i klubben. Jeg havde et ønske om at spille på et højere niveau, og den mulighed kom i TV Emsdetten, lyder det fra Jorn Smits.

Randers HH har i forvejen sagt farvel til Rasmus Mølgaard, Christian Olesen, Arnor Steffanson og Henrik Hansen. På trods af de mange afgange er Brian Knudsen ikke bekymret for næste sæson.

- Jeg har hele tiden sagt, at det vigtigste for os var at få økonomien på plads. Der er ikke ændret på ambitionsniveauet, og jeg forventer, at vi får et form for mellemhold i 1. division i den kommende sæson, siger Brian Knudsen.

25-årige Jorn Smits nåede to sæsoner i Randers HH, og han har været glad for tiden i det randrusianske.

- Det har været to forskellige sæsoner, hvor jeg har udviklet mig utrolig meget som håndboldspiller. Jeg har været rigtig glad for at være i Danmark, og jeg har lært en masse fine mennesker at kende, slutter Jorn Smits.

Jorn Smits forlader Randers HH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce