Enghardt inden mødet med fortiden: Jeg håber begge klubber overlever

Kasper Enghardt indledte sin seniorkarriere i Helsingør, som han på søndag kan sende tættere på nedrykning fra Superligaen. Arkivfoto: Anders Kjærbye/Scanpix

Enghardt inden mødet med fortiden: Jeg håber begge klubber overlever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kasper Enghardt ser gerne, at sine gamle holdkammerater fra Helsingør overlever i Superligaen, men han understreger, at det ikke bliver på bekostning af Randers FC.

Randers: Kasper Enghardts seniorkarriere dannede rødder i Helsingør.

Efter ungdomsår i Akademisk Boldklub (AB) fik han lov til at prøvetræne på 2. divisionsholdet i Helsingør, og den chance greb 19-årige Enghardt.

Karrierepilen pegede mod himlen, og blot to år efter sin debut som seniorspiller blev han anfører i Helsingør.

- Klubben betyder stadig meget for mig. Jeg har været der i mange år, og jeg kender rigtig mange i og omkring klubben. Det er en hyggelig klub, og jeg kan også godt mærke, at kampene er specielle mod dem. Jeg håber, at både vi og Helsingør overlever. Vi tager vejen uden at skulle playoff mod et hold fra 1. division, og så kan de få lov til at slå et 1. divisionshold, fortæller Kasper Enghardt frem mod returkampen i nedrykningsplayoffen søndag middag.

- Det er ikke ligefrem min drøm at sende Helsingør tættere mod nedrykning, men jeg havde en forventning om, at de ville ende i bunden, og da jeg så måtte konstatere at vores sæson stille og roligt faldt fra hinanden, så vidste jeg godt, at der kunne vente afgørende kampe mod lige netop Helsingør, fortæller Kasper Enghardt.

Anførerbindet bar han i Helsingør til sommeren 2016, hvor han skrev under med Randers FC.

Forskellige forsvarskonstellationer

I den første sæson blev han primært brugt som oprydningsmand på midtbanen, men i indeværende sæson har han været en nøglefigur i midten af den randrusianske forsvarskæde.

En kæde, hvor faktisk kun Kasper Enghardt har været et sikkert kort, mens den anden plads i det centrale forsvar har været besat af både Mads Agesen, Jonas Bager og Erik Marxen.

I det første opgør i Helsingør, som endte 1-1, dannede Enghardt stopperduo med Erik Marxen, men mod slutningen af kampen blev Kevin Conboy henvist fra venstre back til omklædningsrummet efter sit andet gule kort, og det sender med al sandsynlighed Erik Marxen ud på venstre back i returkampen.

- Jeg føler mig egentlig komfortabel i alle mulige konstellationer i forsvaret. Vi har prøvet det før, så uanset om det bliver Jonas Bager eller Mads Agesen, som kommer ind, så er det nogle, som jeg kender godt. Jeg tænker faktisk ikke så meget over det. Jeg fokuserer på mit eget spil, siger forsvarsspilleren.

Men det er ikke sådan, at du skal ændre dit spil afhængigt af, hvem der spiller ved siden af dig?

- Nej, det synes jeg ikke. Erik (Marxen, red.) er måske mere med til at spille, fordi han er venstrebenet. Det gør måske, at der er mere ligevægt i opspillene i de to sider, men om Jonas Bager skal slå den ud på en back, og vi så spiller derfra, det betyder ikke det helt store, forklarer Kasper Enghardt, som sammen med Erik Marxen kun tillod Helsingør at sende bolden inden for målrammen to gange i det første opgør.

Overlader straffesparkstjansen

I slutningen af februar besøgte Helsingør Kronjylland i en kamp, som endte målløs efter Kasper Enghardt blev skurk efter et misbrugt forsøg fra straffesparkpletten.

- Jeg har revanche til gode fra den seneste hjemmekamp mod Helsingør. Jeg håber ikke, at vi skal ud i straffespark, lød det fra Kasper Enghardt med et glimt i øjet.

Randers FC har kun fået tilkendt det ene straffespark i sæsonen, og ifølge Kasper Enghardt står hans navn ikke længere øverst på straffesparkslisten.

- Der er vist nogle andre, der er foran mig nu. Jeg fik lov at prøve, og det var måske fint, at det var tidligere på sæsonen, hvor kampene alt andet lige var en anelse mindre afgørende. Den slags sker desværre, siger Kasper Enghardt, som indrømmer irritationen over, at det i sæsonens tre første forsøg ikke er lykkedes at gå fra banen som vindere mod sin gamle klub.

- Nu er det er på tide. Vi skal sateme have en sejr på søndag, og vi satser på, at det bliver gennem bedre fodbold, end hvad vi kunne vise i Helsingør. Vi har lige trænet inde på stadionet (torsdag, red.), og vores bane er rigtig, rigtig god i forhold til Helsingørs, slutter Kasper Enghardt.

Enghardt inden mødet med fortiden: Jeg håber begge klubber overlever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce